Transit Courier

Okretni mali dostavnik Transit Courier je najbolj kompakten v paleti modelov Transita, s katerimi si deli cenjeno praktičnost in uporabnost večjih vozil. S prostornino 2,3 kubične metre boste vanj natovorili več kot v druge dostavnike v tem razredu.

Aktualna različica je opremljena tudi s številnimi naprednimi tehnologijami. Med njimi so tudi sistemi za povezavo, prostoročno uporabo telefona in pomoč pri nadziranju hitrosti, poskrbeli pa bodo tudi za zaščito pešcev v okolici vozila. 6 stopenjski menjalnik zagotavlja, da bo vožnja varčnejša kot kadarkoli doslej.

Manj naporna vožnja, varčnejša potovanja

Tempomat vam omogoča, da nastavite hitrost, ki jo nato vzdržuje, dokler ne zavirate ali pospešite. Hitrost lahko med vožnjo prilagodite kar s stikali na volanu.

Obenem vam nastavljivi omejevalnik hitrosti pomaga, da nastavite želeno hitrostno omejitev. Tako ne boste privarčevali le z manjšo porabo goriva, sistem vam bo pomagal, da se boste izognili kaznim zaradi prehitre vožnje. Poleg praktičnih prednosti obe tehnologiji poskrbita tudi za bolj sproščene dolge vožnje po avtocestah.

Varčen 6-stopenjski menjalnik

Transit Courier je opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in je tako še varčnejši in učinkovitejši. Ko dosežete dovolj visoko hitrost, prestavite v 6. prestavo in zmanjšajte porabo pri lahkotnem ‘križarjenju’. Navdušilo vas bo tudi uglajeno in hitro prestavljanje.

SYNC 3. Za lahkotno prostoročno izkušnjo

Ford SYNC 3 je napreden sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani ter upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijski sistem. Uporabite lahko glasovno upravljanje in 15,24 cm (6-palčni) barvni zaslon na dotik, ki podpira uporabniško izkušnjo primerljivo s pametnim telefonom.

Ohranite nadzor v še tako zahtevnih pogojih

Elektronski nadzor stabilnosti in nadzor zdrsa stalno spremljata, kako napreduje vozilo. Sistem zaznava, ali je vozilo izgubilo oprijem, in samodejno zavira posamezna kolesa, da ga pomaga stabilizirati. Tako zagotovi najboljši možen oprijem, zmogljivost in stabilnost, ko jih najbolj potrebujete.

Kompakten in prostoren

Na zunaj je res kompakten, a s prostorom za tovor, ki meri kar do 2,3 m3, boste imeli na voljo 10 % več prostora kot v drugih dostavnih vozilih tega razreda. Za predelno steno polne višine je dovolj prostora za evropaleto, nosilnost vozila pa znaša kar do 529 kg. Dovršene funkcije pomagajo zaščititi tako tovor kot vozilo pred nevarnostmi, ki jih prinaša vsakodnevno naporno delo. In ker je ta dostavnik izdelan v skladu s standardi za zmogljiva gospodarska vozila, ni le trpežen, temveč bo poskrbel za kar najmanjše stroške uporabe.

Kompakten in učinkovit

S preoblikovano zunanjostjo je novi Transit Courier sodobnejši in zmogljivejši kot kadarkoli doslej. Za poudarek novega sprednjega dela poskrbita maska in spremenjen spodnji del. Elegantna in aerodinamična oblika ne zagotavlja le privlačnejšega videza – prispeva tudi k učinkovitosti in varčnejši porabi goriva.

Kompaktna zunanjost. Prostorna notranjost.

Rezultat dovršenega oblikovanja notranjosti je prostorna in odlično zasnovana kabina. Na voljo vam je tudi sredinska konzola s sistemom SYNC 3 z novim 15,24 cm (6-palčnim) zaslonom na dotik za brezhibno upravljanje telefona, navigacije, razvedrila in drugih možnosti. Povsod so domiselni prostori za shranjevanje, zato boste lahko vedno priročno odložili podlogo, prenosni računalnik, plastenko s pijačo, sončna očala …

Vaš idealen dostavnik

Pestra izbira zunanjih barv, platišč in opreme za doplačilo vam omogoča, da sestavite svoje popolno dostavno vozilo. Če mu želite dodati še bolj specializirane možnosti (vse od unikatnih barv do posebnih sistemov za natovarjanje) se to lahko dogovorite s svojim trgovcem.

Furgon

Transit Courier vam s 1620 mm dolgim tovornim dnom zagotavlja veliko prostora za tovor, zaboje z orodjem in opremo, preklopna mrežasta predelna stena in plosko zložljivi sovoznikov sedež (za doplačilo) pa omogočata prevoz cevi, desk ali podobnih predmetov z dolžino do 2,59 metra. Obročki za pritrditev na stranicah (serijsko) poskrbijo, da na tovornem dnu ni ovir, osvetlitev prostora za tovor s svetili LED (za doplačilo) pa omogoča natovarjanje in raztovarjanje tudi, ko se zmrači.

Transit Courier - skupna masa vozila

Skupna masa vozila (SMV) je največja skupna masa povsem natovorjenega vozila.

Pri modelu Transit Courier sega od 1780 do 1810 kg in vključuje do 529 kg tovora (nosilnost).

 

Transit Courier - notranja višina prostora za tovor

Višina za tovor v notranjosti različice Transit Courier meri 1244 mm.

Kombi Furgon

Tourneo Courier

Morate poleg tovora prevažati tudi ljudi? Potem je vsestranski Tourneo Courier idealna rešitev za vas. Z udobno namestitvijo za do pet oseb boste preprosto prevažali ekipo in njihovo orodje ali opremo. Ko prispete na delovišče, poklopite zadnje sedeže in pred vami bo prostoren dostavnik, pripravljen na še tako težko delo.

 

Tourneo Courier - skupna masa vozila

Skupna masa vozila (SMV) je največja skupna masa povsem natovorjenega vozila.

Pri modelu Tourneo Courier znaša od 1785 do 1800 kg in vključuje do 419 kg tovora (nosilnost).

 

Tourneo Courier - notranja višina prostora za tovor

Višina za tovor v notranjosti različice Tourneo Courier meri 1200 mm.

Barve

Blazer Blue

Moondust Silver

Diffused Silver

Frozen White

Agate Black

Magnetic

Race Red

Blue Metallic

Metal Blue

Izdelan z namenom

Novi Transit Courier navduši z uporabnostjo – in to ne le za vaš tovor. V kabini je ogromno dovršenih tehnologij, ki vam bodo pomagale kar najbolj izkoristiti vsak dan. Tempomat z nastavljivim omejevalnikom hitrosti poskrbi, da so dolge vožnje manj naporne in bolj učinkovite. Z vzvratno kamero in tipali za zaznavanje razdalje je parkiranje brez stresa in povsem preprosto.

Manj naporna vožnja, varčnejša potovanja

Tempomat vam omogoča, da nastavite hitrost, ki jo nato vzdržuje, dokler ne zavirate ali pospešite. Hitrost lahko med vožnjo prilagodite kar s stikali na volanu.

Obenem vam nastavljivi omejevalnik hitrosti pomaga, da nastavite želeno hitrostno omejitev. Tako ne boste privarčevali le z manjšo porabo goriva, sistem vam bo pomagal, da se boste izognili kaznim zaradi prehitre vožnje. Poleg praktičnih prednosti obe tehnologiji poskrbita tudi za bolj sproščene dolge vožnje po avtocestah.

Preprostejša vzvratna vožnja

Stebrički, kolesa, nizki zidovi … Vzvratna kamera na zaslonu v sredinski konzoli prikaže vse, kar se skriva za vozilom. Poleg prikaza predmetov, ki ste jih morda spregledali, vam sistem s prikazom usmerjevalnih črt pomaga parkirati tudi v še tako utesnjena parkirna mesta. Kamera se samodejno vklopi, ko izberete prestavo za vzvratno vožnjo.

Tipala, ki poskrbijo za parkiranje brez stresa

Parkirna tipala na sprednjem in zadnjem delu vozila vam pomagajo oceniti razdaljo med vami in ovirami pred ali za vozilom. Ko tipala zaznajo oviro, vas sistem opozori s prikazom in zvočnim signalom, ki postaja intenzivnejši, ko se bližate oviri.

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Pomoč pri speljevanju v klanec začasno prepreči pomik vozila nazaj ali naprej. Sistem za 2,5 sekunde zadrži tlak v zavornem sistemu, kar vam zagotavlja več časa in nadzora za premik stopala z zavorne stopalke na stopalko za pospeševanje. Sistem je zelo uporaben tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

Ford SYNC 3 s sistemom za klic v sili

Pomemben del sistema Ford SYNC je sistem za klic v sili*. V primeru nezgode s sproženjem varnostnih blazin ali izklopom črpalke za gorivo lahko sistem s pomočjo prek Bluetootha® povezanega mobilnega telefona neposredno pokliče reševalne službe. Klic lahko prekinete ali se po želji pogovorite z operaterjem klicnega centra. Najpomembneje je, da lahko sistem zagotovi ključne informacije, kot so koordinate GPS, tudi če jih vi ne morete.

*Fordova pomoč v sili je na voljo v več kot 40 evropskih državah. Funkcija deluje, če je v vozilu povezan združljiv mobilni telefon in pride do trčenja s sproženjem varnostnih blazin (razen varnostne blazine za zaščito kolena) ali tipala za zaznavanje trčenja izklopijo črpalko za gorivo. Pomoč v sili ni na voljo v vseh evropskih jezikih.

Da bo vaše poslovanje še učinkovitejše

Učinkovit, okreten in zabaven za vožnjo. Novi Transit Courier navdušujočo vozno dinamiko dopolnjuje z osupljivo majhnimi izpusti CO2 in izjemno varčno porabo goriva.

Nagrajeni 1.0-litrski bencinski motor Ford EcoBoost in prefinjeni 1.5-litrski dizelski motor TDCi dopolnjuje 6-stopenjski ročni menjalnik za uglajeno in odzivno zmogljivost na vseh vaših poteh.

6-stopenjski menjalnik pomaga varčevati z gorivom

Novi Transit Courier je opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, da je še varčnejši in učinkovitejši. Ko dosežete dovolj visoko hitrost, prestavite v 6. prestavo in zmanjšajte porabo pri lahkotnem ‘križarjenju’. Navdušilo vas bo tudi uglajeno in hitro prestavljanje.

Da boste kar najbolje izkoristili motor

Revolucionarni litrski trivaljni bencinski motor Ford EcoBoost razvije moč, kot bi bil pod pokrovom običajni 1.6-litrski motor, a navduši z varčno porabo in nizkimi izpusti. Zmaga tako in drugače.

Zmogljivi novi dizelski motorji

Če imate raje dizelske motorje, je novi Transit Courier na voljo tudi z dvema zmogljivima in učinkovitima novima 1,5-litrskima motorjema TDCi. Glede na svoje zahteve lahko izbirate med različicama s 55 kW (75 KM) in 74 kW (100 KM).

Boljša aerodinamika za manjšo porabo

Pri počasni vožnji je aktivna maska odprta, da zagotovi hlajenje motorja. Ko vozite hitreje, se lahko samodejno zapre, da prihrani gorivo. V daljšem časovnem obdobju lahko ta tehnologijo omogoči znaten prihranek.

Privarčujte gorivo s sistemom Auto Start-Stop

Ko ustavite pred semaforjem ali motor zaradi zastoja deluje v prostem teku, lahko ta tehnologija samodejno izklopi motor (kljub temu pa je zagotovljeno napajanje pomembnih elementov, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in sistem Ford SYNC). Za speljevanje zadošča, da kot običajno pritisnete na stopalko sklopke in izberete prvo prestavo, sistem pa bo ponovno zagnal motor. Sistem Auto Start-Stop je še posebej učinkovit na mestnih ulicah, saj lahko porabo goriva zmanjša za do 10 % (v mestnem ciklu).

Lahkotno premagovanje zavojev

Novi Transit Courier velike dostavnike prekaša tudi z okretnim obračalnim krogom, ki znaša samo 10,5 metra, zato omogoča lahkotno obračanje v drugo smer ter hitro in preprosto parkiranje celo na ozkih ulicah.

Ogromno pametnih idej

Notranjost novega Transita Courier združuje ultra-sodobno oblikovanje in dovršene tehnologije, da zagotovi udobno in priročno vozno izkušnjo. Napredni sistem za povezave SYNC 3 omogoča upravljanje telefona, navigacije, razvedrila in še marsičesa. Pametne možnosti, kot so samodejni vklop žarometov, brisalci s tipalom za dež in sistem za dolivanje goriva Ford Easy-Fuel pomagajo razbremeniti vaš delovnik.

SYNC 3. Za lahkotno prostoročno izkušnjo.

Ford SYNC 3 je napreden sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani ter upravljate svoj telefon in glasbo. Uporabite lahko glasovno upravljanje in 15,24 cm (6-palčni) barvni zaslon na dotik, ki podpira uporabniško izkušnjo primerljivo s pametnim telefonom.

Varen pristan za vse vaše naprave

Držalo je zasnovano za varno namestitev vašega navigacijskega sistema, pametnega telefona ali MP3-predvajalnika in vključuje priključek USB.

Vaš dostavnik: vaša pisarna.

Z možnostmi za mobilne povezave, vgrajenimi v vaše vozilo, boste brez težav poslovali tudi na poti. Oprema kabine vam bo pomagala, da boste imeli vse pri roki: na voljo sta 12-voltna električna vtičnica kot tudi priključek USB.

Novi Transit Courier navduši tudi z obilico priročnih odlagališč. Tako je v globoki sredinski konzoli možno shraniti manjši prenosni računalnik, vrednejše predmete pa lahko skrijete tudi v priročen predal pod sedežem. Predal s pokrovom pred sovoznikom in dve držali za pijače poskrbijo, da boste našli prostor prav za vse.

Nastavite idealno temperaturo

Z elektronskim samodejnim nadzorom temperature lahko izberete želeno temperaturo in sistem jo bo vzdrževal z napredno klimatsko napravo.

Sistem Ford Easy-Fuel prepreči dolivanje napačnega goriva

V vozilo je skoraj nemogoče dotočiti napačno gorivo, saj se neustrezna šoba ne poda v odprtino. In ker je Ford Easy-Fuel sistem brez pokrovčka, si ne boste umazali rok z odvijanjem umazanega pokrovčka posode za gorivo.

Z ogrevanjem Quickclear hitro očistite vetrobransko steklo

Ta dovršena funkcija vam omogoča, da se v ledeno mrzlih jutrih prej odpravite na pot. Pritisnite na gumb in izjemno tanke žičke se ogrejejo, stopijo sneg in led, odrosijo vetrobransko steklo ter pomagajo odmrzniti tudi brisalce.

Priročna polica pod stropom

Inteligentna zasnova notranjosti omogoča, da je v kabini novega Transita Courier presenetljivo veliko odlagališč. Polica pod stropom je dovolj velika, da lahko v njej shranite mapo formata A4, obenem pa poskrbi, da je vse na dosegu.

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Tipalo vklopi brisalce, ko zazna dežne kaplje na vetrobranskem steklu, in nato hitrost delovanja prilagaja vremenskim pogojem. Izbirate lahko med različnimi stopnjami občutljivosti, ki vklop brisalcev prilagodijo količini zaznanih kapljic.

Žarometi s samodejnim delovanjem

Samodejni žarometi uporabljajo tipalo za zaznavanje zmanjšanja svetlobe, ko se zmrači, in za nenadne spremembe osvetljenosti. Sistem samodejno vklopi žaromete, da vozniku z dodatno osvetlitvijo zagotovi boljšo vidljivost.

Pameten, varen in zaščiten

Novi Transit Courier je opremljen z vrsto dovršenih tehnologij, ki pomagajo varovati vas, vaše vozilo in druge udeležence v prometu. Sistemi, kot sta elektronski nadzor stabilnosti in nadzor zdrsa, izboljšata stabilnost vozila v zahtevnih voznih pogojih.

Izboljšana stabilnost v zahtevnih voznih pogojih

Elektronski nadzor stabilnosti stalno spremlja, kako napreduje vozilo. Zaznava, ali je vozilo izgubilo oprijem, in samodejno zavira posamezna kolesa, da ga pomaga stabilizirati. Z naprednimi tipali – od protiblokirnih zavor do sistema za nadzor zdrsa – spremlja vedenje vozila.

Najboljši oprijem z najmanj napora

Napredni sistem za nadzor zdrsa odpravi preveliko vrtenje koles ‘v prazno’ in vam zagotavlja najboljši možen oprijem, zmogljivost in stabilnost, ko jih najbolj potrebujete. Sistem stalno nadzira in prilagaja moč, ki je posredovana posameznim kolesom, da zagotovi maksimalen stik in oprijem, ko pospešujete.

Zgodnje opozorilo na poškodovano pnevmatiko

Če sistem za nadzor tlaka med vožnjo zazna, da je prišlo do zmanjšanja tlaka v kateri od pnevmatik, vas opozori s simbolom, ki zasveti na instrumentni plošči. (na voljo za doplačilo)

Napredni sistemi za nadzorovano zaviranje

Sistem proti blokiranju zavor (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči se dopolnjujeta, da je zaviranje kar se da učinkovito. V nujnih primerih k temu pripomore tudi pomoč pri zaviranju v sili. Za samodejno uravnavanje skrbi elektronski nadzor stabilnosti, ki zazna, kako močno ste pritisnili na zavorno stopalko in poveča zavorni tlak, če je treba. Pri močnem zaviranju zavorne luči utripajo, da opozorijo druge voznike.

Stalna zaščita pred prevračanjem

Nadzor nagibanja s Fordovim edinstvenim tipalom stopnje nagiba pomaga ohraniti stik koles s podlago, kar je še posebej pomembno pri visokem težišču in vožnji skozi navzven nagnjene ovinke.

Izboljšan sistem varnostnih blazin

Novi Transit Courier je na voljo z varnostnimi blazinami za voznika in sovoznika ter stranskimi varnostnimi blazinami, obenem pa ga odlikuje izboljšan sistem sproženja.

Centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem

Novi Transit Courier je opremljen s centralnim zaklepanjem z daljinskim upravljanjem, ki je varnejše kot kadarkoli doslej. Izberete lahko, ali naj do ponovnega pritiska na gumb daljinskega upravljalnika prostor za tovor ostane zaklenjen, odklenejo pa se samo sprednja vrata.

Dva zmogljiva alarmna sistema

Za doplačilo je novi Transit Courier opremljen s celovitim alarmnim sistemom, ki se sproži pri nasilnem odpiranju vrat ali pokrova motornega prostora. Na voljo je tudi še bolj dovršeni alarmni sistem kategorije Thatcham 1. Ta se samodejno aktivira, ko zaklenete vozilo, in v primeru vloma v vozilo, dviganja vozila ali zaznanega gibanja v notranjosti vozila sproži glasno sireno.

 

Dodatni, neodvisni alarm

Alarmni sistem kategorije Thatcham vključuje tudi baterijsko napajano sireno za dodatno zaščito. Ta se sproži skupaj z alarmom in zaradi lastnega vira napajanja deluje tudi v primeru, da nepridipravi odklopijo akumulator vozila.

Veliko prostora. Preprost dostop.

Novi Transit Courier vam pomaga, da kar najpreprosteje opravite svoje delo. Na 1620 mm dolgem tovornem dnu lahko prepeljete do 529 kg tovora, na voljo pa je dovolj prostora za tovor, zaboje z orodjem in opremo. Če za doplačilo izberete plosko zložljiv sovoznikov sedež in preklopno mrežasto predelno steno, lahko prevažate do 2,59 metra dolge predmete. Drsna stranska vrata omogočajo preprosto natovarjanje in raztovarjanje dostavnika.

Uporabna loputa za prevoz daljših predmetov

Novi Transit Courier je na voljo z različnimi predelnimi stenami, ki kabino ločijo od prostora za tovor. Če preklopno mrežasto predelno steno za doplačilo dopolnite s plosko zložljivim sovoznikovim sedežem, lahko do 2,59 metra dolge predmete natovorite skozi zadnja vrata tako, da segajo v kabino.

Osupljiv prostor za tovor s preprostim dostopom

Inteligentna zasnova novega Transita Courier zagotavlja osupljiv prostor za tovor v vseh treh dimenzijah: dolžini, širini in višini. Tovorno dno je dolgo 1620 mm, za tovor je na voljo 2,3 kubičnega metra prostora. Drsna stranska vrata se odprejo do širine 453 mm, kar omogoča res preprosto natovarjanje.

Praktične točke za pritrditev tovora na stranicah

Pritrdišča za tovor so običajno na tleh. Pogosto so težko dostopna, ko hočemo nanje pričvrstiti tovor. Transit Courier prinaša zanimivo rešitev: točke za pritrditev so nad tlemi na stranicah prostora za tovor. Tako je tovorno dno brez ovir in brez pasti, v katerih se nabira umazanija, zato ga je laže očistiti.

Da boste lahko delo opravili kadarkoli

Za doplačilo je na voljo osvetlitev prostora za tovor s svetili LED, ki omogoča natovarjanje in raztovarjanje tudi takrat, ko se stemni.

Temeljito preverjeno

Vsi materiali v kabini so prestali obsežno preverjanje, da ja zagotovljena kar največja trpežnost. Manjša obraba obenem pomeni, da vozilo ohrani dovršeni in profesionalni videz dalj čas ter ohrani visoko vrednost v primeru prodaje.

Večdelni odbijač za lažja popravila

Pri večini dostavnikov v tem razredu morate v primeru poškodbe enega kota odbijača zamenjati celoten odbijač. Transit Courier s tridelno zasnovo odbijača omogoča, da zamenjate samo posamezen del in si zagotovite cenejše popravilo.