FORD ASISTENCA

Ford Assistance je program za pomoč na cesti, s katerim so lahko Fordovi vozniki vedno brez skrbi. Ta program zagotavlja pomoč v nujnih primerih. Program Ford Assistance je na voljo pri vseh novih osebnih in gospodarskih vozilih Ford od datuma prve registracije in velja za vozilo vključno z vsakim voznikom, ki vozi vašega Forda z vašim dovoljenjem. Glede na specifične vzroke za nevoznost vozila lahko veljajo omejitve.
Če popravilo na mestu okvare ni možno, lahko vam in vašim sopotnikom nudimo alternativne možnosti za prihod na cilj ali domov po svoji izbiri, med katerimi so nadomestno vozilo, nadaljevanje poti in nastanitev v hotelu. Pomoč Ford Assistance je na voljo po vsej Evropi, 24 ur na dan in vse dni v letu.
Pomoč Ford Assistance prikličete s telefonskim klicem na številko, ki je pod naslovom Ford Assistance navedena v servisni knjižici, ne glede na to, kje je prišlo do okvare.
Storitev je na voljo v roku tovarniške garancije za stranke brezplačno, enako tudi v roku podaljšanega jamstva pod pogojem, da je vozilo servisno vzdrževano v skladu s priporočili proizvajalca.

Kaj storiti, ko potrebujete pomoč?
Če zaradi okvare vozila potrebujete pomoč, najprej pokličite pomoč Ford Assistance. (Nikoli ne sklepajte drugih dogovorov.)

Preden pokličete pomoč Ford Assistance, pripravite naslednje podatke:
• kje natančno se nahajate,
• kontaktno telefonsko številko,
• registrsko številko vozila,
• VIN (identifikacijsko številko vozila).

Klici pomoči Ford Assistance se lahko snemajo zaradi pomoči pri potrditvi podrobnosti klicev, ki so nepopolni ali nejasni. Prav tako se lahko posnetki uporabijo za šolanje.

Ford Assistance v Sloveniji 080 19 19

Pomoč doma in na cesti

  • Če je vaše vozilo nevozno, pa naj bo to doma ali kje drugje, bo pomoč Ford Assistance poskrbela za vaše vozilo.
  • Če težave ni možno odpraviti, bomo poskrbeli za vleko vozila do najbližjega Fordovega pooblaščenega serviserja.

Ford asistenco lahko kontaktirate tudi v primerih :       
  • prazen akumulator;
  • prazna baterija električna vozila;
  • težave z gorivom (vozilo brez goriva, zmrznjeno gorivo, nečistoče v gorivu…);
  • prazna pnevmatika;
  • zaklenjen ključ v vozilu, vozila ni mogoče odkleniti, zakleniti;
  • vozilo nevozno (vandalizem, kraja, počeno steklo…)
  • nedelovanje komponente, ki je zakonsko obvezna (luči ne delujejo..)
 
Glede na specifične vzroke za nevoznost oz. okvaro vozila lahko za pomoč, dodatna pojasnila in upravičenost, kontaktirate navedene telefonske številke.

  • Če vozila ni možno popraviti v istem dnevu, vam lahko po svoji presoji zagotovimo eno od naslednjih možnosti:

Nadomestno vozilo

Če po posegu pomoči Ford Assistance vozila ni možno popraviti v doglednem času in ostane nevozno, lahko po svoji presoji organiziramo in plačamo uporabo nadomestnega vozila za čas dveh delovnih dni, ko je vozilo v popravilu. Predložiti boste morali veljavno vozniško dovoljenje in kreditno kartico. Upoštevajte, da ne moremo jamčiti razpoložljivosti nestandardnih vozil (vozila z vlečno kljuko, strešnim prtljažnikom itd.).

Opomba: Ford Assistance ne krije morebitnih stroškov, povezanih s prevzemom in dostavo nadomestnega vozila.

Nadaljevanje potovanja

Če vozila ni možno popraviti v istem dnevu in je kraj dogodka več kot 80 km od vašega domačega naslov, lahko po svoji presoji organiziramo in plačamo stroške v razumnih mejah za nadaljevanje potovanja vas in vaših sopotnikov (možne so omejitve).

Ford Assistance v tujini + 386 1 530 53 16

Omejitve na evropskih avtocestah

Na določenih avtocestah v nekaterih evropskih državah morate za dogovor o začetni pomoči pri okvari vozila uporabiti uradne stebričke z oznako SOS ob robu cestišča. Povezali vas bodo s pooblaščeno službo za pomoč na avtocesti, saj so te ceste privatizirane in niso krite s pomočjo Ford Assistance, vozilo pa bodo prepeljali na varen kraj.

Omejitve pri Ford assistance

Nadomestno vozilo
Vozilo priskrbi eno od večjih podjetij za izposojo vozil. Izpolnjevati morate njihove pogoje za najem, prav tako morate sami kriti stroške za gorivo. Zaradi zavarovalniških zahtev morate imeti vozniško dovoljenje vsaj 12 mesecev. 18-20 let stari vozniki morajo sami poskrbeti za zavarovanje. Določeni vpisi v vašem vozniškem dovoljenju lahko onemogočijo najem vozila.

Stroški za posebno opremo
Če je za vleko vašega vozila potrebna posebna oprema, ste sami odgovorni za s tem povezane stroške. Te stroške lahko dobite povrnjene, če je to možno v skladu z določili vaše zavarovalne police za vozilo.


Omejitve pri popravilu na kraju nezgode
Pridržujemo si pravico, da vam zaračunamo stroške v primeru, če je vaše vozilo nevozno zaradi poplavljenih cest ali snežnih plazov, če je obtičalo v pesku ali blatu ali če je otežen dostop do vozila.

Varščina
Če je bilo vaše vozilo udeleženo v dogodku, ki ga preiskuje oziroma obravnava policija, ste odgovorni za plačilo vseh morebitnih varščin, preden lahko odstranimo vaše vozilo. Te stroške lahko krije vaša zavarovalna polica za vozilo.

Izjeme
Pomoč Ford Assistance ne plača oz. ne povrne:
• Vseh stroškov, ki jih ob prijavi dogodka ni predhodno odobril operater pomoči Ford Assistance.
• Vseh stroškov, ki bi jih običajno plačali vi (npr. stroški za gorivo, parkirnine oz. nadomestila za uporabo površin in cestnine).
• Stroškov za nadomestne dele.
• Vseh stroškov, do katerih je prišlo zaradi udeležbe na avtomobilskih dirkah in hitrostnih ali vztrajnostnih preizkusih.
• Vseh stroškov, ki so posledica puščanja vozila v nevoznem stanju ali opustitve servisnega vzdrževanja v skladu s priporočili izdelovalca. Če je do okvare prišlo zaradi neprimernega vzdrževanja, si pridržujemo pravico, da pomoč omejimo na vleko vozila do najbližjega Fordovega pooblaščenega serviserja ali delavnice po vaši izbiri.
• Vseh stroškov, ki so posledica vaše vožnje pod vplivom alkohola, mamil ali drugih opojnih substanc.
• Vseh stroškov, ki so posledica uporabnikovih napak, npr. napačnega goriva, popolne izpraznitve rezervoarja goriva, zaklepanja ključev v vozilu, izgube ključev itd.
• Vseh posledičnih izgub, do katerih je posredno ali neposredno prišlo zaradi nevoznosti; naša odgovornost za prevaro, smrt ali telesne poškodbe, do katerih bi prišlo zaradi naše malomarnosti, ni v ničemer omejena. Nič v teh pogojih in določilih ne vpliva na vaše zakonite pravice.
• Vseh stroškov, ki so posledica škode ali poškodbe, ki jo je namenoma povzročil pooblaščeni voznik ali je posledica njegovega/njenega sodelovanja v kaznivem dejanju ali prestopku.
• Vseh stroškov, povezanih z reševanjem konj, živine ali hišnih ljubljenčkov.