Novi Tourneo Connect

Novi Tourneo Connect

Novi Ford Tourneo Connect

Prostornost in vsestranskost za delovni teden in zabavo z družino.

Povsem novi Tourneo ponuja idealno rešitev za aktiven življenjski slog z udobno in izjemno prilagodljivo notranjostjo, sedmimi sedeži in izbiro dveh dolžin, da so izpolnjene vse zahteve. Primeren je za vse, od prevoza opreme za kampiranje in športne opreme do opravljanja nalog praktičnega partnerja v manjšem podjetju.

 

Pametna, povezana kabina uvaja najnovejše digitalne tehnologije kokpita, obsežen nabor izpopolnjenih sistemov za pomoč vozniku pa pripomore k nadvse udobni in preprosti vožnji povsem novega Tournea Connect. Med novostmi sta delno avtomatizirana vožnja za zmanjšanje stresa in pomoč pri vzvratni vožnji s prikolico, ki poenostavi manevriranje pri vleki.

 

Pri Tourneu Connect sta za večjo samozavest prvič na voljo sistem štirikolesnega pogona in možnost samodejnega menjalnika za modele z bencinskim motorjem. Obe novosti dopolnjujeta razširjeno ponudbo novih bencinskih in dizelskih pogonskih sklopov, ki bodo predvidoma najučinkovitejši v svojem razredu.

ZUNANJOST, KI OČARA

Povsem novi Tourneo Connect prinaša drzen in izrazit oblikovalski jezik Fordovih najnovejših osebnih modelov. Sprednji del krasijo močne, izklesane linije, ki odražajo športnost, vsaka različica pa ima svoj značilen videz.

 Navdih različice Active so Fordovi športni terenci, zato očara z mešanico robustnega sloga in vrhunskih podrobnosti. Edinstvena platišča iz lahke zlitine krasi dvobarvna izvedba s temnim kovinskim in strojno obdelanim odtenkom – so del značilnega videza Active, ki vključuje masko s satovjem, zaščitno oblogo podvozja s kovinskim videzom ter dodatne obloge karoserije ob blatnikih, pragih in odbijačih. Paleta desetih živahnih barvnih odtenkov prinaša tudi novo modro barvo Boundless Blue, ki je edinstvena barva za uvedbo Tournea Connect Active. 

Ekskluzivne oblike platišč in zaključni detajli dopolnjujejo izrazito razlikovanje v ponudbi, kar kupcem omogoča izbiro želene različice, ki najbolj ustreza njihovemu življenjskemu slogu. Na voljo so še različice Sport, Titanium in Trend.

PRILAGODLJIVA, PRAKTIČNA KABINA

Za večjo praktičnost in udobje je popolnoma novi Tourneo Connect na voljo s sedmimi sedeži in s kratko medosno razdaljo L1 ali z dolgo medosno razdaljo L2. Ko druge in tretje sedežne vrste ne uporabljate, ju lahko zložite, preklopite ali odstranite in tako ustvarite zelo veliko prostora za delovno ali športno opremo. Sprednji sovoznikov sedež se zloži povsem plosko, da je mogoče v vozilu varno prevažati do 3 m dolge predmete, kot so kajaki, kartoni s pohištvom ali les.

Nova notranjost zagotavlja še večje udobje v kabini, ne da bi pri tem ogrožala praktičnost, ki je nadvse priljubljena pri uporabnikih Tournea Connect. Velika drsna stranska vrata na vsaki strani vozila pomagajo otrokom in starejšim potnikom vstopati in izstopati v omejenih prostorih, kjer običajnih vrat ne bi bilo možno povsem odpreti. Udobje povečujejo številna držala za pijače, predali in priključki za polnjenje, medtem ko panoramska steklena streha iz programa opreme za doplačilo in dvopodročna klimatska naprava poskrbita za svetlobo, svež zrak in prijetno počutje v kabini na dolgih potovanjih. Za večjo praktičnost in zaščito so kot dodatna oprema na voljo trpežne gumijaste talne preproge, ki jih lahko preprosto očistite.

Kupci različic Trend, Titanium in Active lahko izberejo tudi ergonomske sedeže s podaljšanimi oporami za noge in štirismerno električno nastavitvijo ledvenega dela, ki imajo certifikat nemške neodvisne organizacije Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) – kampanja za zdrav hrbet.

NOVE DIGITALNE TEHNOLOGIJE V KOKPITU

Vse različice Tournea Connect imajo na armaturni plošči velik uporabniku prijazen zaslon na dotik, s katerim so ključni sistemi vozila na dosegu voznikovih prstov. Serijsko je na voljo 21-centimetrksi (8,25-palčni) zaslon, kupci pa lahko pri vseh različicah po želji naročijo 25,4-centimetrski (10-palčni) zaslon. Zaslon na dotik omogoča upravljanje navigacije, zvočnega sistema in klimatske naprave v kabini, druge funkcije, kot so telefonska povezava, informacije o vozilu in konfiguracija zvočnega sistema, pa so združene v podmenijih, da med vožnjo niso moteče.

Kupci lahko namesto tradicionalnih merilnikov izberejo napreden digitalni prikazovalnik – ta funkcija je vključena v serijsko opremo različic Sport, pri različicah Titanium in Active pa je na voljo za doplačilo. Digitalni sklop ima instrumentno ploščo z 26-centimetrskim (10,25-palčnim) zaslonom, ki lahko deluje vzporedno s centralnim informativno-zabavnim sistemom, da vozniku nudi več informacij in nadzora. Na vrhu zaslona so za preprosto odčitavanje prikazana opozorila vozila, zaznane omejitve hitrosti in trenutna prestava, pod njimi pa je nastavljiv zaslon z različnimi prikazi.

Vozila z večjim, 25,4-centimetrskim (10-palčnim) zaslonom na dotik so opremljena z modemom FordPass Connect, ki uporabnikom pomaga, da ostanejo povezani tudi na poti. Razpoložljiva spletna navigacija uporablja podatke v oblaku za dodatne posodobitve v živo, vključno s poročili o prometu in alternativnimi potmi, bencinskimi črpalkami v okolici (s prikazom cen in delovnih časov), spletnimi posodobitvami zemljevidov in podrobnostmi o parkiriščih, vključno z razpoložljivostjo, oddaljenostjo in ceno.

Uporabniki Tournea Connect lahko za dostop do dodatnih informacij na daljavo uporabljajo aplikacijo za pametne telefone FordPass ali FordPass Pro. Telefon lahko uporabijo za ogled in upravljanje funkcij kot so zaklepanje in odklepanje vozila, lokacija vozila, povprečna poraba in številne druge.

NOVE RAVNI POMOČI VOZNIKU

Tourneo Connect ponuja 19 tehnologij za pomoč vozniku, s katerimi so potovanja udobnejša, manj zahtevna in varnejša. V serijski opremi so vključeni sistemi za pomoč pri preprečevanju trčenja s samodejnim zaviranjem v sili in opozarjanjem na nevarnost naleta, sistem za ohranjanje voznega pasu, nadzor voznikove zbranosti, tempomat, prilagodljivi sistem za omejitev hitrosti, pomoč pri speljevanju navkreber in sorednji ter zadnji parkirni senzorji. Na voljo so tudi aktivni tempomat, prepoznavanje prometnih znakov, nadzor mrtvih kotov in opozarjanje na prečni promet.

Novi Tourneo Connect uvaja tudi nove pakete tehnologij za pomoč vozniku. Paket za parkiranje dodaja aktivno pomoč pri parkiranju s funkcijo za pomoč pri vožnji iz parkirnega mesta, ki lahko prepozna pravokotno in vzporedno parkirno mesto ter vozilo samodejno usmeri vanj in iz njega, medtem ko voznik nadzoruje pospeševanje, zaviranje in prestavljanje.

Paket za pomoč pri vleki vključuje novo funkcijo pomoči pri vzvratni vožnji s prikolico, ki pomaga preprečiti ali zmanjšati nevarnost ‘preklopa’ (pravega ali celo ostrejšega kota med vlečnim vozilom in prikolico). Sistem omogoča samozavestno manevriranje tudi neizkušenim voznikom, saj lahko za nadzor smeri vozila in prikolice namesto volana uporabljajo gumb za nastavitev zunanjih ogledal. Kamera za vzvratno vožnjo in senzorji sistema Tournea Connect skupaj zaznajo obod prikolice in na zaslonu prikažejo smernice, ki so vozniku v dodatno pomoč.

 

UČINKOVIT IN ZMOGLJIV

Nov Tourneo Connect bo prvič na voljo tako z bencinskim kot z dizelskim motorjem ter v dveh različnih dolžinah. Pri izbranih modelih bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom in samodejnim menjalnikom. 

Linija štirivaljnih motorjev s turbinskim polnilnikom vključuje 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost s 85 kW (114 KM) in 220 Nm navora ter dva dizelska motorja EcoBlue s 92 kW (122 KM) in 320 Nm navora ali 84 kW (112 KM) in 280 Nm navora. Za optimalno učinkovitost vsi motorji serijsko delujejo s tehnologijo Auto Start-Stop. Vse različice so serijsko opremljene z uglajenim šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Sedemstopenjski samodejni menjalnik PowerShift z dvojno sklopko zagotavlja hitro in gladko prestavljanje ter je z udobjem in priročnostjo samodejnega menjalnika konkurenčen zmogljivosti ročnega menjalnika. Z obvolanskima ročicama in športnim načinom lahko navdušeni vozniki še izboljšajo svojo izkušnjo.

Tourneo Connect je lahko tako prvič opremljen s štirikolesnim pogonom, ki povečuje oprijem na neutrjenih in spolzkih površinah ter zagotavlja bolj samozavestno vožnjo. Sistem samodejno razporeja navor med kolesi glede na vozne razmere in površino ter voznikom pomaga ohranjati napredovanje v zahtevnejših razmerah. Štirikolesni pogon je na voljo pri različicah z 2,0-litrskim dizelskim motorjem EcoBlue s 92 kW (122 KM) in šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ter ne zmanjšuje notranjega prostora ali nakladalne višine. Vozniki, ki pogosto vozijo po grobih površinah, lahko naročijo tovarniško vgrajeno zaščito motorja.