Za lastnike

Tako kot ste vi ponosni na svojega Forda, smo tudi mi ponosni na naše proizvodne in servisne storitve. Trudimo se, da ostane Ford v enakem stanju, kot je bil, ko je zapustil razstavni salon, z zagotovljenim servisiranjem, ki ga potrebujete.

Dodatna oprema Ford

V spletnem katalogu boste našli kakovostno dodatno opremo, od estetske notranje opreme po meri do izbranih kompletov za oblikovanje karoserije in uporabnih dodatkov.

Preverite cenik dodatne opreme TUKAJ >>

Ford in prosti čas

Ste velik Fordov navdušenec? Potem je čas, da sebe ali svojega bližnjega obdarite z zanimivimi, kakovostnimi izdelki iz Fordove kolekcije za prosti čas. Fordova kolekcija za prosti čas ponuja paleto skrbno izbranih izdelkov - od oblačil do modelov avtomobilov in drugih izdelkov. Kolekcija je izdelana iz visoko kakovostnih, sodobnih izdelkov s privlačno obliko. Če želite naročiti izdelke iz Fordove kolekcije za prosti čas, se obrnite na pooblaščenega prodajalca ali serviserja z vozili Ford. Celotno kolekcijo si lahko ogledate TUKAJ>>.*

*Cene, navedene v spletnem katalogu, veljajo izključno za nakup preko spleta.

Originalni Fordovi deli

Izbrali ste Ford, ker se v njem počutite varno. Ohranite ga varnega tudi tako, da uporabljate originalne Fordove dele. 

Pomoč lastnikom

Koristni nasveti, ki vam pomagajo, da vaš Ford ostane v brezhibnem stanju.

Pomoč lastnikom

Želimo si, da ne bi imeli težav z vašim Fordom. Vsekakor tudi želimo, da ste v primeru tehničnih težav, s svojim vozilom znova varno na cesti, kakor hitro je le mogoče – zato vas prosimo, da v takih primerih najprej pokličete svojega pooblaščenega serviserja. Za pomoč pri iskanju kontaktnih podatkov preglejte razdelek Prodajna mreža. 

CENTER ZA STIKE S STRANKAMI

Če potrebujete dodatno pomoč v zvezi s tehničnimi težavami na vašem avtomobilu, nas kontaktirajte preko e- pošte poprodaja.ford@summitmotors.si ali na telefonsko številko 00 386 1 25 25 167 (od ponedeljka do petka med 8.30 in 14.00 uro).

VAŠE MNENJE

Ker želimo, da bi bili s Fordom in našimi storitvami nadvse zadovoljni, nam je zelo pomembno, da vemo na katerih področjih smo dobri in kje bi lahko ponudili še boljše storitve. 

Zato s pomočjo raziskav neprestano ugotavljamo zadovoljstvo naših strank. V raziskavo ste vključeni lastniki Forda, ki boste na svoj elektronski naslov prejeli anketni vprašalnik. Hvaležni vam bomo, če si boste utrgali nekaj časa in izpolnili anketo. V kolikor boste imeli težave z izpolnjevanjem ankete, se obrnite na svojega pooblaščenega servisnega sprejemnika, ki vam bo z veseljem pomagal. 

Da vam bomo na vaš elektronski naslov lahko poslali vprašalnik, vas prosimo, da elektronski naslov zaupate svojemu pooblaščenemu Fordovemu servisnemu sprejemniku.

PREVENTIVNI VPOKLIC

Kako vem, da je moje vozilo del preventivnega vpoklica?

V primeru, da moramo zaradi varnostnih razlogov preventivno vpoklicati vaše vozilo, boste vi kot zakoniti lastnik avtomobila o tem pisno obveščeni. Obvestilo o vpoklicu vašega avtomobila bo prejel tudi oddelek upravne enote s področja prometa oziroma registracije vozil. Vaše vozilo bo v navedenem primeru deležno brezplačne odprave morebitnih napak, ki so predmet vpoklica, v najkrajšem možnem času. V kolikor se vam bo pojavilo vprašanje v zvezi s preventivnim vpoklicem vašega vozila, lahko kontaktirate svojega pooblaščenega serviserja z vozili Ford, ki vam bo z veseljem svetoval. 

Obiščete lahko http://www.etis.ford.com/fordservice in preverite, če je vaše vozilo vključeno v preventivni vpoklic.

NAMIGI IN NASVETI

Obstajajo številni napotki za varno vožnjo in dolgoročno vzdrževanje vašega Forda v optimalnem voznem stanju. Naslednje strani nudijo uporabne nasvete o samopregledih, pa tudi o vožnji in varnosti opreme. Najdete lahko tudi številne uporabne namige in nasvete ter koristne odgovore na pogosto zastavljena vprašanja.

SAMOPREGLEDI

Pnevmatike

- Upoštevajte pravilni tlak v pnevmatikah in s kakovostnim merilnikom tlaka preverjajte pnevmatike vsaj vsaka dva tedna.
- Preverite bočnice pnevmatik. Če pnevmatika potrebuje redno polnjenje, je lahko poškodovana.
- Ne pozabite preveriti tudi stanja nadomestne pnevmatike.
- Uporabljajte komplet za popravilo pnevmatik, ki ga ponuja pooblaščeni Fordov serviser.

Komplet orodja

- V priročniku za uporabnike poiščite informacije o tem, kje lahko najdete osnovni komplet orodja. Vsebovati mora vsaj dvigalko in orodje za snemanje kolesa. 
- Seznanite se s točkami za podstavljanje dvigalke, ki se uporabljajo za varno dviganje avtomobila. 
- Če so nameščene varnostne matice za platišča, se prepričajte, da komplet orodja vključuje tudi ključ ali orodje za odstranjevanje. 
- Če vaše vozilo nima nadomestne pnevmatike, poglejte v vaš lastniški priročnik, kje najdete komplet za polnjenje pnevmatik.

Motorno olje

- Preverjajte nivo olja z merilno palico za motorno olje vsaj vsake dva tedna in pred daljšimi potovanji. 
- Zamenjajte olje in filter v priporočenih servisnih intervalih. 
Velika poraba olja lahko pomeni težave z motorjem.

Hladilna tekočina

- Redno preverite nivo hladilne tekočine in jo po potrebi dolijte
- toda samo takrat, ko je motor hladen. 
- Pred zimo preverite koncentracijo sredstva proti zamrznitvi. 
- Sredstvo proti zamrznitvi ne le preprečuje, da hladilna tekočina zamrzne , ampak preprečuje tudi korozijo v hladilnem sistemu in je zato pomembna skozi vse leto.

Brisalci

- Metlice brisalcev se sčasoma obrabijo in vetrobransko steklo ostane na določenih mestih neočiščeno. 
- Zamenjajte jih vsaj enkrat letno, da delujejo kar najbolje.

Čiščenje stekel

- Redno preverjajte in dolivajte tekočino za čiščenje stekel, le tako bo sistem deloval brezhibno. 
- Uporabljajte kakovostno tekočino za čiščenje stekel poleti in pozimi - samo voda ne odstrani mastne cestne umazanije in pozimi hitreje zamrzne.

Vetrobransko steklo

- Redno preverjajte vetrobransko steklo glede poškodb zaradi kamnov in vedno čimprej zamenjajte počeno ali okrušeno steklo. 
- Poškodbe lahko poslabšajo vidljivost in odvrnejo vašo pozornost. 
- Manjši okruški se lahko razširijo in steklo poči v celoti. Večino manjših razpok lahko odpravi vaš pooblaščeni Fordov serviser.

Žarometi

- Vse žaromete preverite enkrat tedensko. Ne pozabite smernikov, zavornih luči in meglenk. 
- Redno očistite žaromete. V slabem vremenu jih obrišite z vlažno krpo, ko je vozilo pri miru.

Servoojačevalnik krmiljenja - Enkrat mesečno preverjajte rezervoar s tekočino za servokrmiljenje.

- Za dolivanje uporabljajte samo ustrezno hidravlično tekočino, kot je zapisano v priročniku za uporabnike
– ustrezna tekočina je na voljo pri vašem pooblaščenem Fordovem serviserju.

Karoserija

- Poškodbe karoserije čimprej odpravite, da preprečite nastanek rje. 
- Vaše vozilo ima podaljšano garancijo za karoserijo, kar zahteva redne letne preglede pri pooblaščenem serviserju. Preverite, ali je prejšnji lastnik redno vodil zapiske.