Transit in Transit Custom sta najbolj varna med dostavniki

FORD je zopet dokazal, da daje varnost svojih potnikov in udeležencev na 1. mesto! Ford Transit je osvojil zlato, Transit Custom pa srebrno nagrado Euro NCAP pri testiranju sistemov za aktivno varnost najbolje prodajanih kombijev v Evropi. S takšnim rezultatom sta se uvrstila v sam vrh - največji Transit pa celo na 1. mesto pred vso konkurenco.

V sklopu nove pobude so pri Euro NCAP izvedli testiranje delovanja in učinkovitosti sistemov za aktivno varnost 19 najbolje prodajanih kombijev v Evropi. Analizirali so samodejno zaviranje v sili (AEB) pri bližanju vozilom, kolesarjem in pešcem, pa tudi tehnologije za ohranjanje voznega pasu in prepoznavanje omejitev hitrosti ter sisteme za nadzor potnikov.

“Zavedamo se, da je varnost najpomembnejša prioriteta podjetij, ki želijo zaščititi tako svoje osebje kot druge udeležence v prometu,” je povedal Stuart Southgate, direktor razvoja na področju varnosti pri Fordu Evropa. “Zelo nas veseli, da so pri Euro NCAP potrdili obseg in učinkovitost naših tehnologij za aktivno varnost. Ti sistemi ščitijo uporabnike in pomagajo preprečiti hujše nezgode ali vsaj zmanjšati njihove posledice. Tako te napredne tehnologije zmanjšajo število telesnih poškodb in čas, ko vozilo zaradi popravila ni na voljo.”

Več o rezultaih in zakaj je FORD v samem vrhu pred konkurenco? Preverite TUKAJ >>