S petimi dolžinami okvirjev, vključno z novo posebej dolgo medosno razdaljo s podaljšanim okvirjem L5, razponom največje dovoljene mase od 3100 do 4700 kg, izbiro med prednjim in zadnjim pogonom ter pogonom na vsa kolesa in enojno ali dvojno kabino je Ford Transit dostavnik, na katerega se lahko zanesete tudi pri najtežjem delu.

Vsestranski, uporaben in skrajno prilagodljiv

Transit šasije s kabino in z dvojno kabino so zasnovane in izdelane za najtežja dela. Robustno in togo podvozje zagotavlja odlično osnovo za namestitev specializiranih nadgradenj. Za vse, ki iščete hitre in preproste rešitve, so dostavniki Transit že v tovarni pripravljeni za takojšnjo uporabo in izpolnjujejo zahteve zakonodaje Evropske skupnosti za homologacijo celotnega vozila.

Lastnosti podvozja

 • Raven, močan lestvast okvir omogoča namestitev široke palete nadgradenj
 • Tri izvedbe največje skupne dovoljene mase vozila (NDMV) - 3100 kg, 3500 kg ali 4700 kg
 • Medosne razdalje in mere previsov ustrezajo tako standardnim kakor nestandardnim nadgradnjam
 • Vzvratna ogledala serijske širine so primerna za širino nadgradenj do 2170 mm, za doplačilo pa so na voljo tudi vzvratna ogledala z dolgo roko - za do zakonsko predpisanega maksimuma širine 2438 mm.
 • Robusten zaprt jeklen okvir z visoko natežno trdnostjo ter dodatno ojačan okvir za izvedenke serije 470
 • Vgrajene pritrdilne točke in priviti zadnji previsi (kjer je potrebno)
 • Privit zaključni prečnik omogoča prilagoditev dolžine okvirja brez varjenja
 • Vzmetenje dovoljuje visoko masno težišče zato lahko na vozilo namestimo visoke nadgradnje
 • Na voljo so dodatni električni priključki (za signalne luči, za dodatne električne porabnike,...)
 • lzpušna cev usmerjena ob bok vozila

Transit šasije z enojno ali dvojno kabino združujejo moč velikega tovornjaka z gibčnostjo lahkega gospodarskega vozila. Vse izvedenke, od L2 (srednja medosna razdalja) do nove L5 (posebej dolga medosna razdalja s podaljšanim okvirjem), so opremljene z lestvastim okvirjem, ki zagotavlja ravno in mocno osnovo za nadgradnje. 

lzbira pogonskih sklopov z različnimi močmi, izvedb z enojno ali dvojno kabino ter enojnih ali dvojnih zadnjih koles poskrbijo za dodatno prilagodljivost. Transit šasije s kabino ali dvojno kabino lahko nadgradite v zabojnik, prekucnik, zamrzovalno vozilo, reševalno vozilo, mobilno delavnico ali bivalnik - v Fordovi ponudbi boste zagotovo našli ustrezno izvedenko za vaše želje, zahteve in potrebe.

Šasija z enojno kabino

 • Višina strehe: H1 (nizka streha 
 • Sedeži: 2–3
 • Medosna razdalja

L1 (kratka)

L4 (dolga podaljšana)

L2 (srednja)

L5 (zelo dolga podaljšana)

L3 (dolga)

Šasija z dvojno kabino

 • Višina strehe: H1 (nizka streha) 
 • Sedeži: 2–7
 • Medosna razdalja:

L2 (srednja)

L5 (zelo dolga podaljšana)

L3 (dolga)

L4 (dolga podaljšana)

ZUNANJOST

Zunanjost zasnovana za svoj namen – uporabnost.

NOTRANJOST

Na voznika osredotočena Transitova kabina združuje sodoben videz in domiselne rešitve za shranjevanje. Z obilico prostora za plastenke, mobilne telefone in papirje bo vaše vsakdanje delo preproštejše in učinkovitejše. Transit šasija postavlja nova merila za vozila v svojem razredu, saj je lahek, živahen in preprost za vožnjo.

Z izjemno končno izdelavo in prefnjenostjo, na voznika osredotočenimi tehnologijami ter vrsto praktičnih in domišljenih funkcij - na primer s stikali in krmilnimi gumbi, ki so dovolj veliki, da jih lahko preprosto uporabljate celo kadar ste v delovnih rokavicah - je to najbolje opremljena pisarna na cesti.

BARVE

Moondust Silver

Race Red

Panther Black

Stratosphere

Deep Impact Blue

Tectonic Silver

Blazer Blue

Magnetic

Frozen White

Lunar Sky

Ford Transit Šasija vam zagotavlja maksimalno praktičnost

Opremljen je s funkcionalnostmi in tehnologijami, ki vam pomagajo v vseh okoliščinah. Takoj, ko jih preizkusite, se boste vprašali, kako ste do sedaj živeli brez njih.

Ford SYNC omogoča predvajanje glasbe in telefoniranje s preprostimi glasovnimi ukazi. S funkcijo SYNC Applink lahko z glasovnimi ukazi celo upravljate aplikacije na pametnem telefonu. Obenem je Fordova funkcija za klic v sili* zasnovana tako, da potnikom pomaga poklicati reševalno službo in telefonistu reševalne službe v lokalnem jeziku posreduje podatke o lokaciji vozila. (za doplačilo)

Nastavite si položaj sedenja po svojih željah

Voznikov sedež in volanski obroč sta v celoti prilagodljiva, tako da boste zlahka našli svoj idealni vozni položaj. Vgrajeno je tudi naslonjalo za roke, medtem ko so nastavljiva ledvena opora in ogrevani sprednji sedeži na voljo izbirno. Sedeži na eni strani zagotavljajo standarde trpežnosti, ki veljajo za komercialna vozila, po drugi strani pa se njihovo udobje lahko kosa z udobjem osebnega avtomobila.

Volanski drog, ki se prilagaja vašim potrebam

Volanski drog je možno zlahka prilagoditi po višini in globini, tako da boste lažje našli svoj idealni, najudobnejši vozni položaj.

Vse kar potrebujete za lažje delo na poti

Kabina je izdelana z namenom, da vam pomaga pri vašem delovnem življenju. Če na primer izberete dvodelni sovoznikov sedež, je srednji sedež serije Trend opremljen z zložljivo mizo, ki je dovolj velika za prenosni računalnik ali podložno mapo. Vozilo ima tudi skrito odlagalno območje pod dvojnim sprednjim sedežem, ki nudi 93 litrov prostora; prikrit predelek v armaturni plošči za vaš mobilni telefon ali MP3/iPod (vključno z 12-voltno vtičnico); predalček armature, v katerega lahko obesite mape A4, in številna držala za steklenice in kozarce.

Zunanja ogledala, ki se sama varujejo pred poškodbami

Zunanja ogledala se zlahka poškodujejo, ko vozite skozi tesna mesta ali parkirate v ozki ulici. Izbirna električno zložljiva ogledala vam pomagajo, da se temu izognete, saj se ob pritisku na gumb poklopijo navznoter. Ker so ogrevana, lahko v mrzlih jutrih krenete na pot hitreje in varneje.

Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

Ta pametna funkcija je zasnovana, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo kot dodatna oprema v kompletu s samodejnimi žarometi.

Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno

Transit ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor. Žarometi se posledično samodejno vklopijo, tako da je vožnja tako preprostejša kot varnejša. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s tipali za dež.

Luči, ki se obrnejo z vami, za boljšo nočno vidljivost

Če vklopite smernik in zavijete na cesto ali zapeljete na parkirni prostor, lahko ta funkcija poskrbi za dodatno varnost. Luč znotraj sprednjega žarometa (na strani, v katero zavijate) namreč samodejno osvetli rob ceste, da vam zagotovi boljšo vidljivost v ovinku.

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako dodeli več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

ESC vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja napredek vašega kombija, zazna vsa odstopanja od vaše izbrane vozne linije (na primer, če začnete drseti) in samodejno popravi vašo lego na cesti. Sistem je zasnovan, da vam pomaga ohraniti nadzor nad kombijem, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

Pomoč pri ohranjanju nadzora

Če po nesreči prehitro zavijete v ovinek (pri izvozu z avtoceste, na primer) in začnete izgubljati nadzor nad vozilom zaradi podkrmarjenja, lahko funkcija samodejnega zmanjševanja hitrosti pri vožnji v ovinkih to zazna. Sistem se odzove nemudoma, najprej zmanjša navor motorja, nato pa zavre, da zmanjša hitrost vozila. Ta napredna tehnologija se lahko aktivira tako na nagnjenih ovinkih kot tudi na cestah, nagnjenih v levo ali desno.

Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

Zahvaljujoč temu sistemu, je v vaš kombi praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna polnilna pištola preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

S pomočjo kamere, ki stalno spremlja cesto pred vami, vas lahko sistem za ohranjanje voznega pasu opozori, če naključno drsite s svojega voznega pasu. Tehnologija vas nato opozori s tresenjem volanskega obroča in prikazom vizualnega opozorila. Sistem se samodejno izklopi pri hitrostih do 70 km/h, da vas ne moti pri mestni vožnji, po potrebi pa ga lahko izklopite tudi ročno.

Sistem za opozarjanje voznika vas opozori, ko zazna, da ste utrujeni

Sistem za opozarjanje voznika nenehno spremlja vašo vožnjo in je zasnovan za to, da zazna vsakršne spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Če sistem zazna, da postajate manj pozorni, se bo na zaslonu prikazala opozorilna ikona, ki vam bo svetovala, da si privoščite počitek.

Motorji EcoBlue za še boljšo učinkovitost

Nabor novih 2.0-litrskih EcoBlue motorjev TDCi s šeststopenjskimi menjalniki zagotavlja visoke ravni moči in navora kot tudi izjemno nizko porabo goriva. Transit Šasija skupaj s tehnologijami, kot so pametno regenerativno polnjenje, nadzor pospeševanja in Auto-Start-Stop, zagotavlja nizko porabo goriva in nižje stroške lastništva ter poveča donosnost vaše naložbe. Poleg tega tehnologije motorjev Ford EcoBlue TDCi znatno zmanjšajo emisije.

Najnovejši močni in varčni dizelski motorji

Transit poganja nabor treh naprednih 2.0-litrskih motorjev TDCi. Ti novi pogonski sklopi preko 6-stopenjskega menjalnika s pogonom na sprednji kolesi zagotavljajo 77 kW (105 KM), 96 kW (130 KM) ali 125 kW (170 KM) in do 385 Nm navora za največjo vlečno moč in manj prestavljanja.

Varčnejši način polnjenja akumulatorja

Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.

Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop

Ko se vaš kombi ustavi pri semaforju ali v koloni, lahko ta izbirna tehnologija samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko, izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestu in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).

Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčnejše

Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in čas reakcije ter celo število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.

Indikator prestavljanja za bolj učinkovito prestavljanje

Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti.

Nižja poraba goriva, nižji izpusti

Izberite alternativno prestavo "E" in deležni boste 7-odstotnega povišanja razmerja prestav, kar pomeni daljšo vožnjo v posamezni prestavi. Obenem boste s tem zagotovili nižjo porabo goriva in nižje izpuste: samo 169 g CO2/KM.

Nadzor pospeševanja vam omogoča, da vozite varčneje

Ta inovativni novi sistem nadzoruje stopnjo pospeševanja vašega vozila v skladu s tem, ali je vozilo ne natovorjeno ali pa delno natovorjeno. Posledično lahko pričakujete celo do 15 % zmanjšano porabo goriva, odvisno od vašega načina vožnje. Tehnologija lahko poleg drugih prednosti pripomore tudi k zmanjšanju obrabe in preprečevanju manjših okvar na motorju, zavorah in pnevmatikah ter drugih delih.

VARNOST IN ZAŠČITA

Uravnavanje vozne linije vaše prikolice

Nadzor zibanja prikolice (TSC) zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost vozila ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.

Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete

Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) vklopi varnostne utripalke in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.

Več moči za zaviranje v sili

Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) vašemu kombiju omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni tlak na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.

Stalna zaščita pred prevrnitvijo

Sistem proti prevračanju (RSC) je zasnovan tako, da pomaga preprečiti tveganje za prevračanja vozila. Sistem lahko zazna, če vaše vozilo postaja nestabilno, in lahko z nadzorom navora motorja in zaviranjem posameznega kolesa pomaga popraviti prekrmarjenje ter s tem učinkovito stabilizira vozilo.

Zavesa ter sprednje in stranske zračne blazine za voznika in sovoznika.

Transit je na voljo z zaveso ter sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika. Na ključnih točkah v vozilu so nameščena še napredna tipala, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv. Če želite izklopiti sopotnikovo zračno blazino, na primer, če spredaj v nazaj obrnjenem otroškem sedežu prevažate dojenčka ali malčka, preprosto obrnite stikalo, da jo izklopite. Da vas opomni na to, je ta izklopljeni status prikazan z lučko na armaturni plošči.

Optimalen oprijem s kar najmanj napora

Naš napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

Nadzorne funkcije, ki se prilagajajo vašemu tovoru

Prilagodljiv nadzor obremenitve (LAC) uravnava elektronski stabilizacijski nadzor glede na skupno težo, ki jo prevaža vaš kombi. To je pri velikem vozilu, kot je Transit, pomembna prednost, saj vozilu zagotavlja nadzor in stabilnost v vseh pogojih obremenitve.

Protivlomne okovane ključavnice

Protivlomni oklep, ki preprečuje, da bi se ključavnice ob vrtanju ali zarezovanju zlomile, je dodatna izbirna funkcija pri centralnem dvojnem zaklepanju vrat.

Vrata, ki se med vožnjo zaklenejo

Funkcija zaklepanja ob speljevanju samodejno zaklene vsa vrata vašega vozila, takoj ko speljete. Sistem je vgrajen serijsko, vklopite oziroma izklopite pa ga lahko ročno na armaturni plošči. Za pomoč pri reševanju so vsa vozila opremljena s funkcijo odklepanja ob nesrečah, ki se samodejno aktivira glede na resnost nesreče.

Dve visokozmogljivi alarmni napravi

Izbirna zunanja alarmna naprava varuje vaše vozilo tako, da se sproži, če se vrata ali pokrov odprejo na silo. Za še večjo zaščito (in odvračanje) izberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ta dovršeni sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo, in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila.

Dodaten, neodvisen pomožni alarm

Oddajnik zvoka z lastno baterijo je dodaten, sekundarni alarmni sistem, ki je na voljo skupaj z izbirnim alarmom Thatcham. Ta bo vklopil sireno, ko se sproži alarm, in ker ima vgrajeno lastno baterijo, se bo aktiviral, tudi če nekdo izklopi akumulator vozila.

UPORABNOST IN STROŠKI

Kakovost in trpežnost sta na vsakem koraku vgrajeni v vašega Transit šasijo s kabino. Po več letih uporabe bo navduševal s prav tako dobrim občutkom in izjemno vožnjo kot na dan, ko ste ga prevzeli.

Dolgi intervali med servisi za manj odsotnosti s ceste

Vsak del in komponenta Transita je izdelana, da poveča trpežnost in vzdrži dlje brez vzdrževanja. Zato so servisni intervali postavljeni na vsakih 60.000 km oz. na vsaki dve leti. Nudimo vam 4 letno jamstvo brez omejitve kilometrov.

Dolga garancija proti rjavenju za dodatno zagotovilo

Kot merilo kakovosti izdelave vozila ima Transit serijsko 12-letno garancijo proti prerjavenju.

Odlična osnova za vsako nadgradnjo

Med celotnim postopkom razvoja smo ves čas tesno sodelovali s strokovnjaki za izdelavo nadgradenj, da bi tako zagotovili možnost namestitve vseh standardnih karoserijskih različic in večine po meri izdelanih nadgradenj s kar se da malo prilagoditvami ali celo brez njih. Z nizkimi vodili okvirja, vgrajenimi pritrdilnimi točkami in robustnim okvirjem iz jekla z visoko natežno trdnostjo zagotavlja Transit šasija s kabino ali z dvojno kabino trdno in zanesljivo osnovo za vsako nadgradnjo.

Ford Transit je zasnovan za prevoz tovora - veliko tovora

lzbira novega dostavnega vozila je pomembna odločitev, pri kateri morate upoštevati različne dejavnike. Nekateri so relativno preprosti, na primer izbira ustrezne izvedenke, določanje primarne uporabe in ugotavljanje velikosti prostora za tovor, drugi so zahtevnejši - recimo izračun nosilnosti.

Koristna nosilnost

Za izračun koristne nosilnosti morate poznati dva podatka: največjo skupno dovoljeno maso vozila (NDSMV) in maso vozila pripravljenega na vožnjo (MV).

Največja skupna dovoljena masa vozila (NSDMV)

NSDMV je največja skupna dovoljena masa vozila, ko je natovorjeno in pripravljeno za vožnjo - ta podatek vključuje maso samega vozila, vseh dodatkov, voznika in sopotnikov (ob predvidevanju standardizirane mase 75 kg/osebo), vseh tekočin, 90% napolnjenega rezervoarja za gorivo (1 liter dizelskega goriva = priblizno 0,85 kg), opreme za doplačilo in naknadno vgrajene dodatne opreme ter tovora. 
Za preproštejso prepoznavo so izvedenke Ford Transita oznacene glede na NDSMV. Tako oznaka 330 na primer pomeni NSDMV pribl. 3300 kg, 350 pa pribl. 3500 kg.

Masa praznega vozila pripravljenega na vožnjo (MV)

Masa praznega vozila pripravljenega na vožnjo je masa osnovne izvedenke vozila, vključno z voznikom, z vsemi tekočinami in z 90% napolnjenim rezervoarjem za gorivo, toda brez sopotnikov in tovora.

NSDMV - MV = Koristna nosilnost

Da boste laže izbrali pravo vozilo v skladu s svojimi potrebami, si oglejte se nekaj podrobnejših pojasnil o dejavnikih, ki lahko vplivajo na nosilnost vozila. Tovrstni dejavniki so med drugim:

Voznik in sopotniki

Masa voznika in sopotnikov je določena z industrijskim standardom, ki upošteva maso 75 kg/osebo. Ne pozabite, da sopotniki niso vključeni v podatek o masi praznega vozila pripravljenega na vožnjo, zato je preostala koristna nosilnost vozila po vstopu sopotnikov ustrezno manjša.