Mustang - še bolj zmogljiv in učinkovit za še več užitkov

Prisotnost, uspešnost in inovativnost. Pripravite se na uživanje v Mustangu, avto, ki je drugačen od vseh drugih.

Prisotnost: Preoblikovan spredaj in zadaj, Mustang z letnico 2018 ima še bolj agresiven športni profil in boljšo aerodinamiko. Vhodne odprtine prednjega pokrova prikazujejo nove zmogljivosti modificiranega 5.0-litrskega motorja V8. Za še bolj intenziven videz poskrbijo LED dnevne luči

Boljša učinkovitost: Visoko zmogljiv izjemen sistem športnega vzmetenja se odziva na cestišče, način vožnje in razmere na cesti in skoraj v hipu prilagodi vzmetenje. Senzorji nadzirajo premikanje karoserije in koles tisočkrat v vsaki sekundi in prilagodijo togost blažilnikov. Ta sistem se lahko hitro odzove v primerih, ko bi vozilo z običajnim sistemom z najnižjimi deli zadelo ob tla, npr. pri počasni vožnji z robnika. Če senzorji zaznajo nevarno bližanje tlom na sprednjem delu vozila, sistem prilagodi blaženje zadnjega dela, da prepreči drsanje po tleh.

Inovacije: Prikaz informacij na 30,48 cm (12-palčnem) popolnoma digitalnem zaslonu potovalnega računalnika je prilagojen izbranemu načinu vožnje (Normal, Sport+, Track, Drag in Snow). Lahko pa si ga prilagodite tudi po svoje.

 

FORD Mustang Mach-1 poskrbi za še višjo raven adrenalina

'Osupljivo zmogljivost najbolje prodajanega športnega avtomobila zagotavljata posebej umerjeni 5,0-litrski motor V8 s 338 kW (460 KM)1 in edinstvena specifikacija menjalnika. Mustang Mach 1 pa uvaja tudi aerodinamične prilagoditve in nov hladilni sistem s sestavnimi deli iz sveta dirk. Za večjo dinamičnost in dosledno vrhunsko delovanje na dirkališču.'

Več na povezavi >>

Kakšna dilema!

Izbira barve, karoserije in notranjost za Ford Mustanga ne bo preprosta. Saj se lahko odločite kar med 11 barvami karoserije ter elegantnimi in športnimi notranjostmi.

Videz, ki vas ne bo pustil ravnodušne

Prenovljen Mustang - sedaj še bolj športnega videza in atraktivnih linij, ki še povečajo njegovo aerodinamiko.

"Svet je zaljubljen v Mustanga," pravi Erich Merkle, Fordov prodajni analitik. "Mustang je legenda, ki predstavlja najboljše ameriško oblikovanje, zmogljivost in svobodo z nezgrešljivim značajem ter privlači navdušence nad avtomobili ne glede na njihovo poštno številko."

Mustang ponuja maksimalno udobje, najsodobnejšo tehnologijo in neprimerljivo prefinjenost. Ključne funkcije vključujejo novo 12-palčno digitalno armaturno ploščo, ki spreminja videz glede na izbrani način vožnje, nov Fordov gumb za zagon motorja in vrsto notranjih barv in materialov.

Zmogljivost in prefinjenost - Mustang ima oboje

Magnetno nadzorovani sistem vzmetenja, nova 30,48 cm (12-palčna) digitalna merilna in informacijska plošča ter napredne tehnologije za vožnjo, pet izbirnih načinov vožnje in prilagodljiva krmilna hitrost, spreminjajo potovanje v Mustangu v nepozabno izkušnjo.

Uvedba novega športnega vzmetenja MagneRide ™

Visoko zmogljiv izjemen sistem športnega vzmetenja se odziva na cestišče, način vožnje in razmere na cesti in skoraj v hipu prilagodi vzmetenje. Senzorji nadzirajo premikanje karoserije in koles tisočkrat v vsaki sekundi in prilagodijo togost blažilnikov. Ta sistem se lahko hitro odzove v primerih, ko bi vozilo z običajnim sistemom z najnižjimi deli zadelo ob tla, npr. pri počasni vožnji z robnika. Če senzorji zaznajo nevarno bližanje tlom na sprednjem delu vozila, sistem prilagodi blaženje zadnjega dela, da prepreči drsanje po tleh.

30,48 cm (12-palčna) LCD digitalni zaslon potovalnega računalnika

Prikaz informacij na 30,48 cm (12-palčnem) digitalnem zaslonu potovalnega računalnika je prilagojen izbranemu načinu vožnje (Normal, Sport+, Track, Drag in Wet/Snow). Lahko pa si ga prilagodite tudi po svoje.

Izbirni načini vožnje

S preprostim preklapljanjem stikala lahko spremenite in optimizirate nastavitve svojega Mustanga od Normal do Sport+, Track, Drag in Snow/Wet. Odvisno od izbranega načina lahko spremenite krmilni napor, odziv plina, nadzor prestavne ročice (pri avtomatskem menjalniku) in nastavitve elektronskega nadzora stabilnosti ter osebne nastavitve vožnje. S funkcionalnostjo MyMode lahko shranite svoje najljubše nastavitve, vključno z intenzivnostjo aktivnega ventila avtomobila. In za resnično navdušujočo izkušnjo na progi, nov izpušni sistem optimizira pospešek. 

 

Funkcija Track Apps preceni zmožnosti

Aplikacija Track Apps opravlja številne meritve uspešnosti in jih prikaže, kar vam pomaga kar najbolje izkoristiti vaš novi Ford Mustang. Z aplikacijo Track Apps si lahko ogledate časovnico pospeška, učinkovitost zavor, čas krogov in še veliko več. Vse te informacije vam omogočajo, da optimizirate funkcionalnost Mustanga in s tem izboljšate svojo vozno izkušnjo.

Prilagodljivi LED žarometi

Led žarometi z integriranimi dnevnimi LED lučmi v obliki 3 črt dajejo jasno intenzivno svetlobo, ki se samodejno prilagaja na vozne razmere. Za lažjo vožnjo ponoči vključujejo samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi. Ko zaznajo nasproti vozeče vozilo, zasenčijo dolge luči in potem preklopijo nazaj, da vam takoj zagotovijo boljšo vidljivost.

Volan, ki se odziva v vsaki situaciji

Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) samodejno prilagaja svoje delovanje hitrosti in voznim pogojem. Pri nizki hitrosti sistem olajša krmiljenje in omogoča večjo okretnost. Pri visoki hitrosti, ko je potreben večji nadzor, postane krmiljenje stabilnejše - trše. Sistem EPAS zdaj z nadzorom proti spodrsavanju upošteva tudi bočni veter in ostale vozne pogoje, medtem ko aktivna pomoč proti tresenju volana zmanjšuje neželene vibracije na volanskem obroču.

Prilagodljiv radarski tempomat za vsako situacijo

S tehnologijo prilagodljivega tempomata lahko preprosto izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. Če vgrajeni senzor RADAR pred vami zazna vozilo, bo upočasnil avtomobil, da ohrani predhodno določeno razdaljo. Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti.

 

Napreden sistem za ohranjanje vozila v voznem pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja sprednjo kamero za zaznavanje neželenega prehajanja med voznimi pasovi. Sistem za ohranjanje voznega pasu vas nato opozori s vibracijo volana in vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (na primer avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 70 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

 

Sistem Ford SYNC je vedno v pripravljenosti

Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je 'Klic v sili'. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS koordinate, tudi če ste nezavestni.

* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 40 evropskih državah in regijah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim 
telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Klic v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

Več stabilnosti pri speljevanju v klanec

Za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

 

Moč nadgrajena s tehnologijami

Mustang se ponaša s številnimi novimi tehnologijami, ki poleg moči vozniku prinašajo tudi boljšo zmogljivost. Takoj boste lahko začutili moč prenovljenega motorja 5.0-litrski V8 in ostalih tehnoloških posodobitev.

En Mustang, dva zmogljiva motorja

Na znameniti Mustang 5.0-litrski V8 motor smo dodali dvojni sistem vbrizgavanja goriva: visokotlačnega direktnega in nizkotlačnega posrednega, kar poveča tudi navor pri nizkih vrtljajih. Prav tako smo izboljšali turbinski polnilnik 2.3-litrskega bencinskega motorja EcoBoost in s tem zmanjšali raven izpustov emisij.

 

 

Izpušni sistem z aktivnim ventilom, za dobre soseske odnose

5.0-litrski V8 GT s 4 izpušnimi cevmi vključuje novo tehnologijo športnega izpušnega sistema z aktivnim ventilom, s pomočjo katerega lahko vozniki prilagodijo intenzivnost zvoka pri vožnji izven mesta. S pomočjo aktivnega ventila lahko izberete unikaten zvok za vsakega od petih načinov vožnje v bolj umirjenem okolju pa lahko preklopite tudi v tih način.

 

 

 

Zavorni sistem Brembo za superiorno zavorno moč

Visokozmogljivi zavorni sistem vključuje štiri-batne zavorne čeljusti in ventilirane diske. Zmogljivost je tesno povezana z vrsto tehnologij za varnost in pomoč vozniku. 5.0l V8 GT motor ima še višje specifikacije: sprednji čeljusti Brembo™ s šestimi batnimi objemami s 15" ventiliranimi rotorji.

 

Ročni menjalnik s šestimi prestavami poskrbi za gladko pospeševanje

Motorja 5.0-litrski V8 in 2.3-litrski EcoBoost sta na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Krajše prestavno razmerje prve prestave zagotavlja odličen pospešek iz mirovanja, medtem ko prestavno razmerje šestega prekomerno prestavljenega zobnika zmanjša vrtljaje motorja pri visokih hitrostih, da se izboljša izkoristek goriva. Z gladkim in natančnim prenosom, zmanjšanim prenosnim razmerjem in praktičnim blokirnim sistemom, je sistem prestavljanja zasnovan za vožnjo z visoko zmogljivostjo.

 

 

Nov in sofisticiran 10-stopenjski avtomatski menjalnik

Zahvaljujoč novemu in naprednemu 10-stopenjskemu avtomatskemu menjalniku lahko dosežemo presenetljiv pospešek in izjemno učinkovitost porabe goriva. Elektronski nadzorni sistem menjalnika omogoča nastavitve, ki optimizirajo zmogljivost v različnih načinih vožnje. S programiranjem prilagodljivega menjalnika v realnem času, se lahko prenos prilagaja voznim razmeram tako, da izbere pravo prestavo za vsako situacijo: od avtoceste do dirkalne piste. Poleg tega lahko prestave premikate s prestavnima ročicama, ki sta nameščena na volanu in s tem v vsakem trenutku nadzorujete moč svojega Mustanga.

Usedite se in uživajte v vsakem trenutku

Ford Mustang je oblikovan tako, da se lahko sprostite in se popolnoma prepustite vožnji, ne glede na to, ali gre za mestno ali pustolovsko potovanje.

Prostoročni nadzor z vmesnikom SYNC

SYNC 3 je najnaprednejša različica multimedijskega vmestnika. Zaradi izboljšanih glasovnih ukazov je uporaba veliko hitrejša in učinkovitejša. 20,3 cm (8-palčni) zaslon na dotik s še širšimi in odzivnimi gumbi prepozna tipične gibe pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, kot so zategovanje in širjenje prstov, tako da so navigacija in ostale funkcionalnosti še bolj intuitivne. SYNC 3 ima tudi možnost uporabe aplikacij AppLink, Applov CarPlay in Android Auto, ki prenašajo podatke iz vašega pametnega telefona na zaslon.

Obarvajte vožnjo s svojo najljubšo barvo

Med nočno vožnjo izberite osvetlitev kabine, ki ustreza vašemu razpoloženju. Spremenite barvo indikatorjev armaturne plošče tako, da izberete eno od sedmih barv osvetlitve ali ustvarite kombinacijo treh najljubših barv s funkcijo MyColour.

 

 

Vaš Mustang, vaša pravila z MyMode

Z MyMode lahko nastavite svoj osebni način vožnje in shranite izbrane nastavitve. Vključujejo nastavitve za krmiljenje, odziv plina, nadzor prestavne ročice (samo pri samodejnem menjalniku), nastavitve elektronskega nadzora stabilnosti in celo intenzivnost aktivnega izpušnega sistema.

 

 

 


Nastavite svoje sedeže za popolno udobje

Uživajte v največji udobnosti svojega Mustang, ne glede na zunanje pogoje, zahvaljujoč elektronskemu nadzoru v kabini. Izberite ogrevane sprednje sedeže (kot oprema za doplačilo), da ostanejo topli tudi pozimi.

 

 


Sanjski avdio sistem

Avdio sistem Shaker Pro je opremljen z radijem DAB+ in predvajalnikom CD/MP3. Dvanajst zvočnikov, skupaj z 20,3 cm (8-palčnim) zaslonom ter subwooferjem, nameščenim v prtljažniku, zagotavljajo močan in absolutno kristalen zvok.

 

 

Povežite se z Apple CarPlay

Če uporabljate iPhone vam vmesnik SYNC 3 omogoča dostop do glasbe, podcastov, zemljevidov, zvočnih knjig in še veliko več prek aplikacije Apple CarPlay. Preprosto povežite svoj iPhone s SYNC 3 z USB kablom in zaslon na mobilnem telefonu bo prikazan na 20,3 cm (8-palčnem) zaslonu z vsemi funkcijami kot so; Sirijino glasovno upravljanje ali tipične touch-zaslonske kretnje za dostop do želenih funkcij. Siri lahko uporabite za prostoročno telefoniranje in pošiljanje besedilnih sporočil.

Povežite se z Android Avto

Z najsodobnejšo tehnologijo Ford SYNC 3 lahko z uporabo intuitivnih glasovnih ukazov preprosto kličete in pošiljate besedilna sporočila iz telefona Android. V telefonu s sistemom Android lahko dostopate tudi do glasbe, podcastov in zemljevidov. Preprosto ga povežite s sistemom Android Auto prek USB kabla, zaslon na mobilnem telefonu pa bo prikazan na 20,3 cm (8-palčnem) barvnem zaslonu, ki ga lahko upravljate z dotikom.

Ključ do še bolj(e) povezanega sveta z aplikacijo FordPass


Ford Mustang je na voljo z modemom FordPass Connect*. Sistem prinaša vrsto dragocenih prednosti, vključno z dostopno točko 4G LTE Wi-Fi†† za do deset naprav in sprotnimi posodobitvami podatkov o prometu, ki se posredujejo neposredno v vgrajeni navigacijski sistem vozila. V primeru nezgode lahko FordPass Connect s funkcijo eCall** pokliče reševalne službe in jim sporoči lokacijo vozila

Prenesite aplikacijo FordPass za dostop do dodatnih možnosti
FordPass Connect je še zmogljivejši, ko ga prek aplikacije FordPass seznanite s svojim pametnim telefonom. Ko je vzpostavljena povezava, so na voljo številne inovativne nove možnosti. Tako lahko s telefonom poiščete svoje vozilo in ga zaklenete ali odklenete na daljavo. Preverite lahko količino goriva, prevoženo razdaljo in tlak v pnevmatikah ali pa opozorila o stanju vozila prejmete neposredno na telefon. Obenem lahko že doma programirate navigacijski sistem in cilj potovanja pošljete neposredno iz telefona v vozilo.

 

Posodite avto brez skrbi

Funkcionalnost Ford My Key® vam omogoča nastavitev omejitve hitrosti, opomnika varnostnega pasu in celo glasnosti zvočnega sistema. Ta tehnologija je zasnovana tako, da vam zagotavlja mir, da lahko svoj avto posodite prijateljem ali družinskemu članu, saj lahko po lastni presoji programirate omejitve za določen ključ. Lahko ohranite neomejen "administrativni" ključ za vašo uporabo.
Zagon vozila s pritiskom na gumb

Mustang samodejno zazna prisotnost ustreznega ključa, tudi če je v žepu ali torbici. Za zagon motorja samo pritisnite Ford Power gumb in avto se bo zagnal.

 

 

Poenostavljena vzvratna vožnja

Stebri, kolesa, stene ... Kamera za vzvratno vožnjo prikazuje celotno območje za vozilom na zaslonu, integriranem na 8" zaslon vmesnika SYNC 3. Poleg tega, da zagotavlja celoten pogled, sistem prikazuje navidezne linije, ki vam pomagajo parkirati tudi v tesnih prostorih. Vzvratna kamera se samodejno aktivira, ko vključite vzvratno prestavo.

 

 

 

Vzvratna ogledala z Mustang osvetlitvijo

Vsakič, ko odprete vrata, se na tleh prižge svetlobni snop v obliki Mustang konjička.

 

Tehnologije načrtovane za vašo varnost in zaščito

Mustang vključuje vrsto naprednih varnostnih funkcij, namenjenih zaščiti vseh členov v prometu - voznikov, potnikov, pešcev in tudi avtomobilov.

Sistem za varnost peščev

Pomoč preprečevanja trkov z zaznavanjem pešcev zaznava ljudi (in večje predmete) na cesti pred vami oziroma analizira, kdo bi lahko prestregel pot vašemu vozilu ter vas tako opozori o njihovi prisotnosti. Če se ne odzovete, bo sistem samodejno začel zavirati. Ta inovativna nova tehnologija je zasnovana, da zmanjša resnost nesreč in v nekaterih primerih prepreči nalet od spredaj.

 

 

 

Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) za več kontrole v vseh razmerah

Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) je zasnovan tako, da vam omogoča večjo kontrolo vozila. Niz senzorjev nenehno spremlja hitrost vsakega posameznega kolesa, poti vozila in obnašanjem koles. Sistem ESC natančno uravnava zavorno moč med vsakim posameznim kolesom, prav tako pa zmanjša moč, ki jo dobi motor. To pomaga pri izravnavi krmiljenja števcev in prevrnitve, zaradi česar je avto bolj stabilen in ga lažje nadzorujemo. Sistem ESC in nadzor vleke lahko pomagata preprečiti drsenje predenjih koles v mokrih ali ledenih pogojih.

 

Odkrivanje izgube tlaka v pnevmatikah

V primeru, da se med potovanjem zmanjša tlak ene ali več pnevmatik, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS) vas opozori z ikono na instrumentni plošči.

 

 

 

Krajše in hitrejše zaviranje v sili

Sistem za pomoč pri zaviranju v sili (EBA) pomaga zagotoviti maksimalno učinkovitost zavor v nujnih primerih. Nadzor poteka samodejno prek sistema ESP, ki zaznava vaš pritisk na zavorno stopalko in ga samodejno poveča, če je to potrebno.

 

 

 

 

Da bo vaš Mustang res na varnem

Prefinjen proti vlomni sistem Thatcham je aktivni sistem proti kraji (kategorija 1) je zasnovan za zaščito Ford Mustanga in vas opozori v primeru poskusov vdora. Aktivira se tudi v primeru če se vozilo začne premikati ali če se ga poskuša dvigniti.