Novi Mondeo Hybrid

Novi Mondeo Hybrid

Kot bi leteli na oblačku

Elektromotorja imata ob običajnem delovanju bencinskega motorja različni funkciji – eden pomaga bencinskemu pri vožnji, drugi pa večinoma skrbi za regeneracijo energije oziroma polnjenje litij-ionskih baterij.

Uživajte v prednostih hybridne tehnologije

Kot se za pionirja tehnoloških avtomobilov spodobi, je Mondeo na voljo tudi kot hibridno električno vozilo (HEV). Z združitvijo prednosti električnega in bencinskega motorja vam Mondeo Hybrid omogoča, da uživate v izjemni učinkovitosti in prefinjenosti, skupaj z odličnimi zmogljivostmi in zavidljivim voznim dometom.

Za polnjenje akumulatorske baterije tehnologija za regenerativno zaviranje zajame do 90 odstotkov energije zaviranja, ki bi bila sicer izgubljena, in tako prispeva k nizkim izpustom CO2 (od 96 g/km) in nizki porabi goriva (od 5,5 l/100 km naprej).

Vozite pametno

Ford SmartGauge z EcoGuide uporablja inteligentno zasnovo in intuitiven vmesnik, ki vam pomaga voziti učinkoviteje. LCD zaslon na armaturni plošči prikazuje informacije o vaši vožnji v realnem času, vključno z nivoji porabe goriva in baterije. Zaslonska animacija pa vam pokaže, kdaj najbolj učinkovito vozite, da bi povečali učinkovitost vožnje.

Polnjenje na poti

Pametni inženiring v novem Mondeo Hybridu poskrbi, da vam ni treba polniti vašega avtomobila. Regenerativno zaviranje zajema energijo, ki se običajno izgubi, ko zavirate - sistem jo uporabi za polnjenje baterije. Bencinski motor poganja generator, ki pošilja energijo nazaj na akumulator. To omogoča, da Mondeo preklopi na električno energijo, ko potrebujete povečanje učinkovitosti.

Zasnovan za zmanjšanje emisij

Novega Mondeo Hybrida odlikujejo - premišljena zasnova, pametna tehnologija in precizni inženiring. Hybridna tehnologija v vozilu prepozna, kdaj je najbolj optimalen trenutek za prehod iz bencina na električno energijo. Rezultat je gladka, odzivna zmogljivost ter odlična vozna izkušnja.

Izstopajte

Novi Ford Mondeo Hybrid je bil zasnovan tako, da izstopa kamorkoli greste. Čiste, izklesane linije naredijo močan vtis. Kromirana rešetka in aluminijasta platišča dopolnjujejo celoten izgled karoserije in ustvarjajo sodoben videz, ki se ujema z napredno notranjostjo.

Novi Mondeo navdušuje z dizajnom ter naprednimi tehnologijami

Vas zanima več o novem Mondeu? Med tehnologijami, zasnovanimi v pomoč vozniku pri doseganju najboljše vozne izkušnje in varnosti so prilagodljivi tempomat s funkcijo prepoznavanja prometnih znakov, vrtljivi 8-stopenjski menjalnik, sistem za ohranjanje voznega pasu ter številni drugi. 

Preverite vse kar ima za ponuditi novi Mondeo >>