Najboljše dveh svetov

Mondeo Hybrid uporablja dva vira energije: konvencionalni motor z gorivom in električni motor, ki ga poganja baterija. Sistem samodejno preklopi med pogonskimi sklopi ali uporablja kombinacijo obeh, da zagotovi popolno mešanico moči in učinkovitosti. Celoten sistem postane še bolj učinkovit, saj regenerativno zaviranje zajame do 90% energije, ki se običajno izgubi zaradi tornih zavor - energija se tako reciklira in napolni visokonapetostno baterijo.

Bolj prefinjen način vožnje

Ford Mondeo je opremljen z naprednimi tehnologijami, ki vam olajšajo življenje. Nekateri sistemi, kot so prilagodljiv radarski tempomat z nastavljivim omejevalnikom hitrosti in sistem za vzdrževanje voznega pasu, nenehno spremljajo in se odzivajo na spremembe cestnih razmer, prometa in vaše vožnje. Druge uporabne funkcije, vključno s sistemom za pomoč pri zagonu in aktivnim sistemom za pomoč pri parkiranju, zagotavljajo vožnjo brez stresa.

Uživajte v vsakem potovanju

Ford Mondeo uporablja številne pametne tehnologije in inteligentni dizajn, da boste vi in ​​vaši potniki kar najbolje preživeli vsako vožnjo. Od prilagodljive ambientalne razsvetljave, ki ustreza vašemu razpoloženju, avtomatskemu nadzoru temperature in celo sprednjim masažnim sedežem … Vsaka podrobnost je zasnovana tako, da bo vaša vožnja čim bolj sproščena in prijetna. Mondeo Hibrid pa ima sedaj več prostora za vašo prtljago kot kdajkoli prej.

Moč, ki si jo želite, in učinkovitost, ki jo potrebujete

Mondeo je na voljo z vrsto močnih in varčnih motorjev, ki jih dopolnjuje 8-stopenjski avtomatski ali 6-stopenjski ročni menjalnik. Izbirate lahko med hibridnim motorjem, naprednim bencinskim motorjem EcoBoost ali motorjem na dizelski pogon EcoBlue - vsak zagotavlja želeno moč in učinkovitost, ki jo potrebujete od vašega vozila.

Pametna tehnologija za vašo varnost

Fordova limuzina z imenom Mondeo je opremljen z naprednimi varnostnimi sistemi, ki pomagajo varovati vaše potnike in druge udeležence v prometu. Nekatere tehnologije, vključno s sistemom za preprečevanje trka z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, lahko proaktivno pomagajo preprečiti številne incidente. Medtem ko napredni sistem zračnih blazin v vozilu, pomaga varovati potnike v primeru nesreče.

Posebna ponudba za vozila iz zaloge

Prefinjeno oblikovan in opremljen s Fordovimi pametnimi tehnologijami vas bo navdušil. V 5-vratni in karavanski izpeljanki. Na voljo s klasičnim in hibridnim motorjem.Gladka, odzivna zmogljivost in odlična vozna izkušnja z neopaznim prehajanjem med obema pogonoma.

Izkusite popolno vožnjo

Mondeo je opremljen z naprednimi tehnologijami, ki vam olajšajo življenje. Nekateri sistemi, kot so prilagodljiv tempomat s sistemom Stop in Go in sistem za vzdrževanje voznega pasu, nenehno spremljajo in se odzivajo na spremembe cestnih razmer in prometa. Druge uporabne funkcije, vključno s sistemom za pomoč pri zagonu in aktivnim sistemom za pomoč pri parkiranju, zagotavljajo izjemno doživetje vožnje brez stresa.

Tempomat, ki se samodejno ustavi in ​​ponovno zažene vaš Mondeo

Prilagodljiv radarski tempomat vam omogoča, da izberete hitrost, ki jo želite vzdrževati, če tipalo pred vami zazna vozilo, bo avtomobil upočasnil, da ohrani predhodno nastavljeno razdaljo. Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti.

Prilagodljiv tempomat pri vozilih z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom vključuje tudi funkcijo Stop&Go, ki omogoča, da se vozilo popolnoma ustavi in nato ponovno samodejno spelje, če se je ustavilo samo za kratek čas.

LED dnevne luči za boljšo vidljivost in lepši izgled

LED-luči v žarometih zagotavljajo natančno padanje svetlobnega snopa, njihova intenzivna naravna svetloba pa skrbi za izjemno osvetlitev. Del opreme so tudi LED dnevne luči. Tradicionalne smerne utripalke nadomeščajo smerniki iz LED trakov, ki se osvetlijo zaporedno, tako da jih drugi vozniki takoj opazijo.

Sistem, ki vam pomaga ostati na pravem voznem pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja prednjo kamero, da zazna, ali nenamerno drsite s svojega voznega pasu. Sistem vas nato opozori s tresenjem volana in vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (na primer avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

Parkiranje še nikoli ni bilo lažje

Aktivna pomoč pri parkiranju vas lahko usmeri v paralelna in pravokotna parkirna mesta. Sistem lahko samodejno parkira v paralelne prostore, ki so samo 20% daljši kot vaše vozilo. Preprosto pritisnite gumb in senzorji tega inovativnega sistema poiščejo ustrezen prostor, ko se zapeljete mimo parkirnih prostorov. Potem vas sistem samodejno usmerja, medtem ko vse, kar morate storiti je bremzati, pospeševati ter prestavljati po navodilih na zaslonu in zvočnih signalih. Sistem je zasnovan tako, da vam pomaga na enak način priti iz parkirnega prostora.

Samozavest v spremenljivih pogojih

Inteligentni sistem AWD lahko določi, koliko oprijema, ravnotežja v zavojih in odzivnosti je potrebno v mokrih, suhih ali ledenih razmerah in na raznolikih terenih. Tehnologija je sposobna poslati pogon na prednjo ali zadnjo os glede na potrebe. Sistem „navora na zahtevo“ zagotavlja izjemno vodljivost in večjo učinkovitost.

Napredno vzmetenje za optimalno upravljanje

Mondeo ima prilagodljivo zadnje vzmetenje z več členi. Ta napredni sistem je glede na potrebe vožnje lahek, tog in popolnoma uglašen, za odlično odzivnost, nadzor in kakovost vožnje.

Tehnologija, ki vidi česar vi ne opazite

Informacijski sistem za opozarnjanje na vozila v mrtvem kotu uporablja radarska tipala za zaznavanje vozil, ki jih zaradi mrtve točke v vozilu ne opazite. Nahajajo se na obeh straneh vašega Mondea in vas opozarjajo z oranžno lučko, ki je dobro vidna na zunanjem ogledalu na isti strani.

Vidi prometne znake, ki jih vi spregledate

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov zaznava trajno ali začasn prometno signalizacijo ob cestišču ali nad njim. Na instrumentalni plošči se pokaže simbol z oznako omejitve hitrosti ali prepovedjo prehitevanja in se prilagaja dejanskim spremembam omejitev.

Prilagodljiv radarski tempomat z nastavljivim omejevalnikom hitrosti

S prilagodljivim tempomatom (ACC) lahko izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. Če vgrajeno zaznavalo pred vami zazna vozilo, bo avtomobil upočasnil, da ohrani predhodno določeno razdaljo. Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti. Funkcija opozarjanja na možnost naleta je tehnologija, ki je del prilagodljivega tempomata in je zasnovana tako, da vas opozori, če se preveč približate vozilu pred seboj.

Pomaga vam videti, ne da bi zaslepili druge

Uporabna funkcija pri nočnih vožnjah začasno zasenči dolge luči, če zazna vozila, ki vozijo naproti ali so pred vami na istem voznem pasu, da tako prepreči slepljenje drugih voznikov. Ko je pot prosta, sistem ponovno samodejno vključi dolge luči za najboljšo vidljivost.

Aktivna pomoč pri krmiljenju se odzove v vsaki situaciji

Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) samodejno prilagaja svoje delovanje hitrosti in voznim pogojem. Pri vožnji z nizko hitrostjo sistem poskrbi, da lahko volan obračate lahkotneje, s čimer zagotovi boljšo okretnost. Pri vožnji z višjimi hitrostmi, ko potrebujete več nadzora, pa krmiljenje postane nekoliko trše. Sistem EPAS zdaj z nadzorom proti zdrsu upošteva tudi bočni veter in ostale vozne pogoje, medtem ko aktivna pomoč proti tresenju volana zmanjšuje neželene vibracije na volanskem obroču.

Dodaten nadzor med speljevanjem v klancu

Sistem kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

Za lažjo in varnejšo vzvratno vožnjo

Priklopniki, kolesa, stebrički, nizki zidovi … Kamera na zadnjem delu vozila prikazuje, kaj se nahaja za vozilom. Zaslon, vgrajen v sredinsko konzolo poleg razkrivanja predmetov, ki jih lahko spregledate, prikazuje navidezne linije, ki vam olajšujajo parkiranje. Vzvratna kamera se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo.

Uporabnost in tehnologija, ki delata za vas

Ford Mondeo uporablja številne pametne tehnologije in inteligentno zasnovane funkcionalnosti, da boste vi in vaši potniki kar najbolje izkoristili vsak potovanje. Od prilagodljive ambientne razsvetljave, ki ustreza vašemu razpoloženju, avtomatskemu nadzoru temperature in celo masažnim sedežem z nastavljivimi opornimi točkami … Vsaka podrobnost je zasnovana tako, da bo vaša pot sproščujoča in umirjena. Mondeo v karavanski različici ima sedaj več prostora za vašo prtljago kot kdajkoli prej.

Ko se združita praktičnost in učinkovitost

Zaradi večjih akumulatorjev večina hibridnih vozil žrtvuje svoj prtljažni prostor. Toda zahvaljujoč pametnemu dizajnu in inteligentni zasnovi je Mondeo karavan drugačen: ima ves prostor, ki ga potrebujete. Pravzaprav je v prtljažniku kar 1,508 l prostora. Ravno dno prtljažnika zagotavlja preprosto nakladanje in razkladanje vašega prtljage.

Prostoročno upravljanje s SYNC 3

Ford SYNC 3 je najnaprednejši multimedijski umesnik - omogoča vam, da z intuitivnimi glasovnimi ukazi* ali prek velikega barvnega zaslona na dotik ostanete povezani in upravljate svoj telefon, glasbo, navigacijski sistem in  klimatsko napravo. Podpira tudi AppleCarPlay in Android Auto.

* v angleškem jeziku

Ključ do še bolj(e) povezanega sveta z aplikacijo FordPass


Ford Mondeo je na voljo z modemom FordPass Connect*. Sistem prinaša vrsto dragocenih prednosti, vključno z dostopno točko 4G LTE Wi-Fi†† za do deset naprav in sprotnimi posodobitvami podatkov o prometu, ki se posredujejo neposredno v vgrajeni navigacijski sistem vozila. V primeru nezgode lahko FordPass Connect s funkcijo eCall** pokliče reševalne službe in jim sporoči lokacijo vozila

Prenesite aplikacijo FordPass za dostop do dodatnih možnosti
FordPass Connect je še zmogljivejši, ko ga prek aplikacije FordPass seznanite s svojim pametnim telefonom. Ko je vzpostavljena povezava, so na voljo številne inovativne nove možnosti. Tako lahko s telefonom poiščete svoje vozilo in ga zaklenete ali odklenete na daljavo. Preverite lahko količino goriva, prevoženo razdaljo in tlak v pnevmatikah ali pa opozorila o stanju vozila prejmete neposredno na telefon. Obenem lahko že doma programirate navigacijski sistem in cilj potovanja pošljete neposredno iz telefona v vozilo.

Prostoročno odpiranje in zapiranje vrat prtljažnika

Ta praktični sistem pomaga pri nalaganju in razkladanju vašega Mondea, kadar imate polne roke. Vrata prtljažnika se samodejno odprejo ali zaprejo s pritiskom na gumb ali z zamahom z nogo pod odbijačem. 

Nastavite temperaturo, ki vam ustreza

Zmogljiv klimatski sistem skrbi, da vam bo zmeraj ravno prav toplo oziroma hladno. Vgrajena je dvopodročna elektronska klimatska naprava s samodejnim uravnavanjem temperature, ki vam omogoča, da izberete temperaturi, ki ustrezata vam in vašemu sopotniku.

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Brisalci s pomočjo senzorjev začnejo delovati, ko na vašem vetrobranskem steklu zaznavajo vlago in tudi prilagodijo hitrost delovanja. Izberete lahko med različnimi stopnjami občutljivosti, ki določajo mejo, koliko vlage lahko nastane, preden se brisalci aktivirajo.

Stranska gledala, ki se zaščitijo sama

Da bi se izognili nenamerni škodi, se zložljiva vzvratna ogledala preklopijo navznoter, ko se vozilo ugasne. V vzvratna ogledala so integrirani tudi stilsko dovršeni smerniki, ki bodo ob poklopu ogledal prav tako zaščiteni pred udarci.

S funkcijo Quickclear hitro odtalite vetrobransko steklo

Ta inteligentna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in ultra tanka vlakna se ogrejejo in odmrznejo ter tako odrosijo vaše vetrobransko steklo in odmrznejo brisalce. Sistem začne delovati v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

Panoramska streha za več naravne svetlobe

S pritiskom na gumb boste odprli elektronsko strešno okno - tako bo naravna svetloba vstopila skozi panoramsko streho.

Veliko možnosti za zabavo

Izberite napredni Sonyjev navigacijski sistem s sistemom DAB z 12 visoko zmogljivimi zvočniki.

Nastavite osvetlitev glede na vaše razpoloženje

V notranjost vozila dodajte prefinjen barvni ton, ki ga lahko usklajujete s svojim razpoloženjem.

Brezskrbna skupna raba vozila s funkcionalnostjo MyKey®

Funkcija Ford MyKey® vam omogoča, da nastavite največjo hitrost, opozorilnik za uporabo varnostnega  pasu in celo glasnost zvočnega sistema. Tehnologija vam zagotavlja večjo brezskrbnost, če vozilo prepustite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki veljajo za izbrani ključ: Ford MyKey®. 'Skrbniški' ključ brez omejitev varno shranite zase, za druge pa lahko izberete celo več ključev.

Sedeži, ki nudijo dodatno podporo… in masažo

Za voznika in sovoznika sta poleg gretja in hlajenja sedežev na voljo tudi sedeži z več opornimi točkami za vaš hrbet. Električno nastavljivi sedeži nudijo dodatno podporo tam, kjer jo potrebujete, dodatna funkcionalnost vam lahko nudijo celo masažo, ki vam pomaga ostati bolj spočiti tudi na daljših potovanjih.

Inovativna sredinska konzola, kjer lahko nadzorujete vse

Napredna večnamenska sredinska konzola vam omogoča nadzor nad številnimi sistemi vozila na enem mestu. Vse funkcije so jasno prikazane na zaslonu ali na preostanku konzole, do določenih pa lahko dostopate tudi preko gumbov na volanu.

Moč, ki ne izpodbija učinkovitosti

Ford Mondeo vas bo razveselil z naborom zmogljivih in učinkovitih motorjev ter vrsto inteligentnih tehnologij. Rezultat: navdušujoča zmogljivost in odlična voznost. Izbirate lahko med hibridnim pogonom, naprednim bencinom ali dizelskim motorjem, ki zagotavljajo želeno moč in učinkovitost, ki jo potrebujete. Kombinacija pametnega oblikovanja in naprednega inženirstva pomeni odlično ekonomičnost in nizke emisije CO2, ne glede na to, kateri pogon boste izbrali.

Bolj učinkovito napolnite baterijo

Pomoč pri vožnji po klancu navzdol zagotavlja dodatno zaviranje z motorjem in polnjenjem visokonaptostnega akumulatorja in tako ohranja hitrost vozila med spustom. Aktivirate jo s pritiskom na gumb na prestavni ročici (samo vozila s hibridnim pogonom).

Uživajte v prednostih hybridne tehnologije

Kot se za pionirja tehnoloških avtomobilov spodobi, je Mondeo na voljo tudi kot hibridno električno vozilo (HEV). Z združitvijo prednosti električnega in bencinskega motorja vam Mondeo Hybrid omogoča, da uživate v izjemni učinkovitosti in prefinjenosti, skupaj z odličnimi zmogljivostmi in zavidljivim voznim dometom.

Za polnjenje akumulatorske baterije tehnologija za regenerativno zaviranje zajame do 90 odstotkov energije zaviranja, ki bi bila sicer izgubljena, in tako prispeva k nizkim izpustom CO2 (od 96 g/km) in nizki porabi goriva (od 5,5 l/100 km naprej).

Vozite pametno

Ford SmartGauge z EcoGuide uporablja inteligentno zasnovo in intuitiven vmesnik, ki vam pomaga voziti učinkoviteje. LCD zaslon na armaturni plošči prikazuje informacije o vaši vožnji v realnem času, vključno z nivoji porabe goriva in baterije. Zaslonska animacija pa vam pokaže, kdaj najbolj učinkovito vozite, da bi povečali učinkovitost vožnje.

Zasnovan za zmanjšanje emisij

Mondeo Hybrida odlikujejo - premišljena zasnova, pametna tehnologija in precizni inženiring. Hybridna tehnologija v vozilu prepozna, kdaj je najbolj optimalen trenutek za prehod iz bencina na električno energijo. Rezultat je gladka, odzivna zmogljivost ter odlična vozna izkušnja.

Uporabite manj goriva s sistemom Auto Start-Stop

Ko se ustavite ob semaforju ali v koloni, lahko ta tehnologija samodejno ustavi motor (ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko porabo goriva zmanjša za do 10 % (mestna vožnja).

Boljša aerodinamika pomeni boljšo učinkovitost

Ko vozite počasi, sistem aktivnih rešetk ohranja odprte prednje rešetke, da se motor ohlaja. Ko pospešujete, se rešetke samodejno zaprejo, kar izboljša aerodinamiko in pomaga pri varčevanju z gorivom. Na dolgi rok lahko ta tehnologija pomembno vpliva na učinkovitost porabe goriva.

Hitro prestavljanje s konicami prstov

Običajno je to tehnologija, ki je na voljo samo v vrhunskih športnih avtomobilih, avtomatsko upravljanje prestav pa je na voljo pri vašem Mondeu. Ta tehnologija, omogoča hitro in preprosto menjavo prestav, ki bodo vedno na dosegu roke. Ker so upravljalniki nameščeni neposredno na volan, lahko prestave zelo učinkovito spreminjate tudi v ovinkih.

Prefinjen in eleganten vrtljivi avtomatski menjalnik

Tradicionalno prestavno ročico je zamenjal popolnoma na novo zasnovan vrtljivi menjalnik. Nova zasnova 8-stopenjskega samodejnega menjalnika prinaša izboljšano odzivnost in izjemno gladko prestavljanje za odlično vozno izkušnjo. To prinaša notranjosti bolj prečiščen, eleganten in moderen izgled.

Ročni menjalniki, ki se ujemajo z vašim motorjem

Na voljo sta dva 6-stopenjska ročna menjalnika. En je vgrajen v 1,5-litrski motor EcoBoost. Drugi je na voljo z 2,0-litrskim motorjem EcoBlue.

Bi raje izbrali dizel? Imamo odlično opcijo!

Nova genercija EcoBlue turbodizelskih motorjev združuje obilo moči, navora in zmogljivosti, ob hkratni varčni porabi goriva in majhnimi izpusti CO2. Serijski sistem za naknadno obdelavo izpušnih plinov s selektivno katalitsko redukcijo pa zagotavlja občutno zmanjšanje NOX.

You have not enabled functionality cookies. You can watch youtube video here. Delete your cookies to enable this function. Additional help can be found in the cookie policy.

Brezkompromisna varnost

Ford Mondeo je opremljen z naprednimi varnostnimi sistemi, ki vam pomagajo varovati vas, vaše potnike in druge udeležence v prometu. Nekatere tehnologije, vključno s sistemom za pomoč pred trkom z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, lahko proaktivno pomagajo pri preprečevanju incidentov.

Popolna zaščita potnikov na zadnji klopi

Zadnja sedeža sta lahko opremljena z resnično izjemnim varnostnim sistemom - v zadnje varnostne pasove je vgrajena zračna blazina. V primeru trka se pasovi napihnejo in razdelijo udarno silo na širše območje telesa, ki je petkrat večje od običajnih varnostnih pasov. Z zmanjšanjem pritiska na potnikove prsi in z nadzorovanjem gibanja glave in vratu je ta inovativna tehnologija zasnovana tako, da povečuje zaščito vaših najmlajših.

Ohranite nadzor, ne glede na pogoje

Združuje vrsto tehnologij, zasnovanih, da omogočijo večji nadzor nad vozilom. Senzorji zaznajo nenadne spremembe v krmiljenju, zaviranju ali obnašanju vozila, ki lahko povzročijo izgubo nadzora, nato pa sistem ESC natančno prilagodi hitrost posameznega kolesa, kar ustali stabilnost vozila in preprečuje zdrsavanje. Funkcije sistema ESC vključujejo pomoč pri speljevanju v klanec (HSA), sistem proti zdrsu pogonskih pogonskih koles (TCS), pomoč pri zaviranju v sili in elektronsko predpolnitev tlaka v zavornem sistemu.

Sistem za preprečevanje trka z zaznavanjem pešcev in kolesarjev

Pomoč preprečevanja trkov z zaznavanjem pešcev zaznava ljudi (le sistemi s kamero) pred vami oziroma analizira, kdo bi lahko prestregel pot vašemu vozilu ter vas z vizualnim in audio opozorilom opozori na oviro pred vozilom. Če se ne odzovete, bo sistem začel zavirati. Ta inovativna tehnologija je zasnovana tako, da zmanjša resnost nesreč in v nekaterih primerih prepreči nalet od spredaj. Sistem je aktiven pri hitrostih med 5 in 130 Km/h. Pešce prepoznava pri hitrostih do 80 km/h.

Dodatna moč ob zaviranju v sili

Pomoč pri zasilnem zaviranju pomaga pri doseganju maksimalne učinkovitosti vašega vozila v izrednih razmerah. Deluje povsem avtomatsko s pomočjo elektronskega sistema za nadzor stabilnosti, ki zazna, koliko ste sami zavrli in ga po potrebi samodejno poveča zaviranje.

Izberite, katera vrata želite zakleniti ali odkleniti

Mondeo ima daljinsko centralno zaklepanje vrat, ki je varnejše kot kdajkoli prej. Odločite se lahko za odpiranje posameznih vrat, medtem ko ostala vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne aktivirate stikala varnostnega stikala. To stikalo nadzoruje zaklepanje in odklepanje vseh vrat vozila.