Fiesta VAN

Fiesta VAN

Fiesta Van

Uporabili smo nadvse privlačno oblikovanje, pametne tehnologije in zabavno vozno dinamiko Ford Fieste. Dodali smo še praktičnost, trpežnost in veliko prostora, po katerih slovijo Fordovi dostavniki. Rezultat: povsem nova Ford Fiesta Van.

Kdo pravi, da delo ni zabavno?

Vitka in aerodinamična zunanjost povsem nove Fieste Van pove samo pol zgodbe. Inteligentna zasnova notranjosti zagotavlja osupljivo veliko prostora za tovor. Navdušujoča in gibčna vozna dinamika poskrbi, da boste delali kar se da učinkovito in sproščeno.

Brezhibna kombinacija oblike in uporabnosti

Fiesta Van je okretna in odzivna v mestnem prometu ter nadvse učinkovita in zanesljiva na dolgih vožnjah. V vozilu je veliko prostora za tovor, odlikuje pa ga tudi pestra paleta inteligentnih funkcij in sistemov: aktivni tempomat, prepoznavanje prometnih znakov, SYNC 3 in še marsikaj. Čaka vas pristna Fiestina vozna izkušnja s praktičnostjo in vsestranskostjo, kot ju zahtevate od dostavnika.

Tempomat, ki se samodejno prilagaja

Z aktivnim tempomatom izberete hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo samodejno vzdrževal. Če vgrajeni radarski senzor zazna vozilo, ki vozi pred vami, bo upočasnil Fiesto in vzdrževal vnaprej nastavljeno razdaljo med voziloma. Ko je pot spet prosta, sistem pospeši do izbrane hitrosti.

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na pravem voznem pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu s pomočjo naprej usmerjene kamere zaznava, ali vozilo nehote zapušča vozni pas. Pomoč za ohranjanje voznega pasu z navorom krmiljenja pomaga usmeriti vozilo nazaj v sredino voznega pasu. Če se odzovete počasi ali ne ukrepate, vas sistem opozori s tresenjem volana in prikazom opozorila za ohranjanje voznega pasu. Tehnologija se samodejno izklopi pri hitrostih pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

Tehnologija, ki vidi, kar ste morda spregledali

Sistem informacij o mrtvih kotih (BLIS) s pomočjo radarskih tipal preveri mrtve kote na obeh straneh vaše Fieste Van. Če zazna vozilo, ki ga ne vidite, vas nanj opozori oranžna lučka, ki zasveti v ustreznem zunanjem ogledalu. Če vzvratno vozite iz parkirišča z omejenim pregledom nad razmerami v prometu, lahko opozarjanje na prečni promet zazna bližajoča se vozila in vas opozori z zvočnim signalom. Obenem glede na smer, iz katere se bližajo vozila, v ustreznem zunanjem ogledalu zasveti opozorilna lučka.

Vidi prometne znake, ki ste jih morda spregledali

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov lahko prepozna tako trajne kot začasne znake in oznake ob cesti ali nad njo. Med instrumenti se pokaže simbol z oznako hitrostne omejitve ali prepovedi prehitevanja ter se spremeni skladno z zaznano novo omejitvijo.

Samodejni preklop dolgih luči. Da boste bolje videli brez slepljenja drugih.

Ko zazna vozila, ki vozijo nasproti ali pred vami na vašem voznem pasu, samodejni preklop dolgih luči začasno zasenči svetlobni snop, da prepreči slepljenje drugih voznikov. Nato spet samodejno preklopi na dolge luči, da vam zagotovi maksimalno vidljivost.

Opozori vas na znižanje tlaka v pnevmatikah

Za prihranek goriva, manjšo obrabo goriva in predvsem varnejšo vožnjo morajo biti pnevmatike vedno napolnjene z ustreznim tlakom. Tipala zato stalno nadzirajo tlak v posamezni pnevmatiki in vas opozorijo na morebitne težave, da lahko pravočasno ustavite, preverite tlak in napolnite ali zamenjate pnevmatiko.

Tehnologije, ki vam olajšajo vsakdan

Pestra paleta inteligentnih funkcij in sistemov brezhibno sodeluje, da vam pomaga odlično opraviti delo.

Brezhibna tehnologija, ki jo lahko upravljate s svojim glasom

Ford SYNC 3 je najsodobnejši sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani ter upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijo z intuitivnimi izgovorjenimi ukazi ali 8-palčnim barvnim zaslonom na dotik. Omogoča tudi povezavo z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto, Applink pa zagotavlja dostop do priljubljenih aplikacij na pametnem telefonu. Funkcija Live Traffic vam bo pomagala, da se izognete prometnim zastojem. Za priklic najbližjih restavracij zadošča ukaz “Lačen sem”, za izbiro restavracije in rezervacijo pa je na voljo tudi Michelinov vodnik.

Izberite prijetno temperaturo

Z elektronskim samodejnim nadzorom temperature (za doplačilo) lahko izberete želeno temperaturo in sistem jo bo vzdrževal z naprednim sistemom za klimatiziranje.

Brez ključa in brez težav

Ko se približate vozilu, Fordov sistem za uporabo brez ključa zazna upravljalnik, tudi če je v žepu ali torbici. Vrata se odklenejo in tudi ko sedete za volan, vam ni treba iskati ključa. Pritisnite na stopalko sklopke in zaženite motor s pritiskom na gumb Ford Power.

Sedeži in volan, ki navdušijo s toplino

Za doplačilo je na voljo ogrevanje voznikovega in sovoznikovega sedeža. Na voljo so tri stopnje ogrevanja, ki jih izberete s stikali na levi in desni strani sedeža, rdeča lučka pa pokaže izbrano stopnjo ogrevanja. V ledeno mrzlih jutrih, zoprno hladnih dneh ali nočeh s temperaturo pod ničlo vas bo ogrevanje volana ogrelo hitreje od para rokavic.

Veliko prostora za tovor

Povsem nova Ford Fiesta Van navduši z zajetnim prostorom za tovor, ki meri kar 0,96 m3. Štirje priročno nameščeni obročki za pritrjevanje in gumijasta talna obloga omogočajo varen prevoz brez skrbi, da bi se predmeti med vožnjo premetavali po vozilu.