Dinamična in poskočna Fiesta ST združuje vse Fordovo znanje in lastnosti, ki so vam všeč, v najintenzivnejšem in najbolj vsestranskem paketu doslej.

Začutite zmogljivost

Fiesta ST je močnejša, bolj odzivna in bolj zabavna za vožnjo kot kdajkoli prej. Povsem nov 1.5-litrski motor EcoBoost prinaša 147kW (200 KM) s 290 Nm navora in 0-100 km/h časom 6,5 sekunde. Deaktivacija cilindra lahko izboljša učinkovitost za vsakodnevno vožnjo, kar vam pomaga prihraniti gorivo. In uvedba doplačilnega mehanskega diferenciala z omejenim zdrsom izboljša vleko in nadzor, ko to najbolj potrebujete.

Uživajte v svoji najljubši glasbi

Vaša najljubša glasba si zasluži, da zveni tako, kot si jo je zamislil njen avtor. In natanko to bo v Fiesti ST pričaral posebej zanjo ustvarjen vrhunski zvočni sistem 'B&O PLAY'. Ta vrhunski zvočni sistem s 675 watti zagotavlja bogat, mogočen zvok prek paketa, ki vključuje 10 zvočnikov, nizkotonec in globokotonec. To napredno tehnologijo so posebej za Fiesto zasnovali, razvili in naravnali strokovnjaki akustike pri sistemu 'B&O PLAY'. Zato dajte vašo najljubšo glasbo na glas in uživajte v vaši potujoči koncertni dvorani!

Imejte nadzor ne glede na pogoje

Elektronski nadzor stabilnosti nenehno spremlja položaj vaše Fieste ST. Začuti, ko vozilo izgubi oprijem in samodejno zavira na posameznem kolesu in ga stabilizira. Z uporabo naprednih senzorjev nadzoruje obnašanje vozila v vseh pogojih.

Užitek v vsakem kilometru

Vsaka funkcionalnost in pametni sistem v Fiesti ST ima svoj namen. Od parkiranja do avtoceste lahko brez težav in z užitkom upravljate Fiesto ST. Sistemi vam pomagajo ostati v prometnem pasu, opazuje prometne znake in pomaga videti kaj je v mrtvi točki. Ker to je avto, ki je narejen, da nadgradi vaše vozne sposobnosti.

Do potankosti si izpopolnite in prilagodite vozno izkušnjo

Od kratke vožnje po nakupih do zahtevnega dne na dirkališču: izberite ustrezni vozni način (Normal, Sport in Sport+) in tako prilagodite specifiko motorja in drugih sistemov za optimalno vozno izkušnjo. Ročno lahko spremenite tudi položaj stopalk za plin in zavoro ter odzivnost krmiljenja. Izboljšan sistem za razporejanje navora, elektronski nadzor stabilnosti s tremi načini delovanja in šasija, umerjena za zmogljivost, zagotavljajo natančno vodenje. Možnost izbire športnega vzmetenja, platišč, zavor in krmilnega sistema pa oblikujejo avtomobil, ki je zasnovan tako, da zadosti vašim voznim zahtevam.

Zabava na vsakem ovinku

Navdahnjeno s strokovnostjo ekipe Ford Performance, je šasija in vzmetenje Fiesta ST nastavljen tako, da omogoča natančno upravljanje in izjemen nadzor: njihove nastavitve se še dodatno optimizirajo z izbiro načina vožnje. To je prvo vozilo, ki ima v sklopu vektorskih vzmeti vgrajeno kompaktno vročo loputo, ki še dodatno izboljša stabilnost, agilnost in odzivnost. Poleg tega zadnjega trenda pri športnih avtomobilih, se frekvenčno odvisni dušilci samodejno prilagajajo, da zagotavljajo natančno upravljanje v vseh pogojih.

Napreden sistem, ki vam pomaga ostati v voznem pasu

Sistem s pomočjo kamere zazna, da se vozilo brez vključenih smernikov bliža oznakam voznega pasu in vas opozori s tresenjem volana. Če sistem zazna verjetnost nenamerne menjave smernega pasu, bo z ustreznim navorom krmilnega sistema usmeri vozilo nazaj na prvotni vozni pas. 

Vidi znake, ki jih vi lahko spregledate

Zazna vse prometne znake, ki bi jih lahko spregledali. Naj so znaki ob cesti ali nad njo, trajni ali začasni, jih sistem za prepoznavanje prometnih znakov lahko prepozna. Na plošči z merilniki se pojavi ikona za znak za omejitev hitrosti ali prepovedano prehitevanje in se spremeni vsakič, ko vstopite v območje z novo omejitvijo. Sistem za samodejno prilagajanje hitrosti je zasnovan zato, da zmanjša možnost prekoračitve hitrosti in poveča vašo osredotočenost na cesto. Kamera za prepoznavanje prometnih znakov najprej samodejno zazna trenutno omejitev hitrosti (ko je aktivirana), sistem pa vašo najvišjo nastavitev hitrosti nato prilagodi tej omejitvi.

Luči, ki pomagajo videti, ne da bi zaslepili druge

Prilagodljivi žarometi so koristna pomoč za nočno vožnjo, začasno zasenči žaromete, ko zazna prihajajoča vozila ali vozilo pred vami, kar vam preprečuje zaslepljevanje drugih. Ko drugega vozila ni več, samodejno preklopi nazaj na dolgi svetlobni snop, kar vam daje največjo vidljivost, brez ogrožanja drugih, ki so vključeni v promet.

Tehnologija, ki zaznava vaš mrtvi kot

Sistem vam lahko pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila, ki bi utegnila biti skrita v vašem mrtvem kotu na obeh straneh vašega vozila. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas opozorijo z vklopom oranžne lučke, ki je dobro vidna na zunanjem ogledalu na isti strani.

Ford SYNC klic v sili, pokliče pomoč, če vi ne zmorete

Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je 'Klic v sili'*. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.

* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Klic v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

Oči zadaj

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji za lažje parkiranje. Stebrički, ograje, nizki zidovi... Kamera za vzvratno vožnjo se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo in na vgrajenem zaslonu prikaže vse, kar se nahaja za vozilom. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v še tako tesne parkirne prostore.

Sistem za opozarjanje na nezbranost voznika

Sistem za opozarjanje voznika nenehno spremlja vašo vožnjo in je zasnovan za to, da zazna vsakršne spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Če sistem zazna, da postajate manj pozorni, se bo na zaslonu prikazala opozorilna ikona, ki vam bo svetovala, da si privoščite počitek.

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec

Za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

Moč in učinkovitost

Fiesto ST poganja močan 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost. Že impresivno zmogljivost se poveča s posebno funkcijo: valj, ki se samodejno deaktivira, kadar ni potreben, prihranek goriva, ko vozite daljše relacije. Serija dodatnih tehnologij pomaga izboljšati delovanje avtomobila, hkrati pa pomaga prihraniti gorivo.

Čista, a rafinirana moč

Izjemno zmogljivost Fieste ST napaja popolnoma nov, tri-valjni 1.5-litrski motor EcoBoost. Nova tehnologija turbokompresorja motorja uporablja optimizirano obliko turbine, ki hitreje dosega hitrejši tlak. Zasnovan tako, da zmanjša trenje z dvostopenjsko črpalko za olje in razvije manj vibracij. Poleg tega tehnologije vbrizgavanja goriva pomagajo zagotavljati visoko moč in vrhunsko odzivnost. Rezultat: Fiesta ST zagotavlja izjemno zmogljivost s 147kW (200 KM), kar 290 Nm navora pri 1.750 obr/min in pričakovan 0-100 km/h (0-62 mph) čas 6,5 sekunde.

Oprijem, ko ga potrebujete

Prostizdrsen mehanizem diferenciala je priložen dodatnemu paketu zmogljivosti. Sistem je namenjen prenosu moči motorja na zadnje kolo z največjim oprijemom. Torej, takoj ko eno kolo začne drseti, se moč samodejno prenese na drugo kolo. Rezultat: močno izboljšana vlečna sila na spolzkih ali neenakomernih površinah ter boljše pospeševanje in delovanje na splošno.

Povzdignite zvok

Z elektronskim izboljšanjem zvoka in izpustom aktivnega ventila boste v celoti uživali dinamično izkušnjo Fieste ST. Zakaj: ker je aktivni izpušni sistem nova tehnologija, ki je namenjena ustvarjanju globljega zvoka, ko ste za volanom.

6 prestav, ki čaka na vaš ukaz

6-stopenjski ročni menjalnik je zasnovan tako, da vam pomaga kar najbolje izkoristiti moč Fieste ST. Prestave so kratke in hitre ter zagotavljajo gladko in natančno izvedbo z vsako spremembo prestav.

Hitrejši v linijah

Fiesta ST je zasnovan tako, da zagotavlja enakomerno speljevanje in maksimizira pospešek. Vozne nastavitve zagotovijo optimalen navor in moč pri pospeševanju v celotnem razponu vrtljajev.

Vozite kot profesionalec

Performance lučka ST je vedno v vidnem polju in nakazuje optimalen čas za menjavo prestave. Kadar se ST lučka prižge je čas, da zamenjate prestavo. 

Priročnost in udobje

Najnaprednejše tehnologije, ki jih uporabljamo organsko in brez napora. Olajšajo življenje, ga naredijo zabavnejšega, bolj učinkovitega. Zato je Fiesta ST opremljena s sistemom SYNC 3 in B&O PLAY ter s sedeži RECARO in številnimi drugimi neprecenljivimi funkcijonalnostmi. Odkrijte vse, kar potrebujete za boljše potovanje.

B&O Play Sound system

B&O Play Sound system je bil razvit posebej za to generacijo Ford Fieste. S skupno močjo ojačevalnika 675 Wattov in 10 perfektno uglašenimi zvočniki, vključno z nizkotonskmi Subwoofer zvočnikom, ponuja edinstveno vrhunsko zvočno izkušnjo. Precizno usklajeni zvočniki zagotavljajo izjemen zvok vsem potnikom ne glede na to, na katerem sedežu sedijo in ne glede na vozne razmere.

Tehnologija, ki jo nadzirate z glasom

Ford SYNC 3 je najsodobnejši sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani in upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijski sistem z intuitivnimi glasovnimi ukazi ali 8-palčnim barvnim zaslonom na dotik. Povezuje se tudi s storitvami Apple CarPlay in Android Auto, pri aplikaciji Applink pa lahko dostopate do nekaterih priljubljenih aplikacij za pametne telefone. Live Traffic vam lahko pomaga pri izogibanju prometnih zastojev. Lahko celo pokličete seznam lokalnih restavracij samo z besedami: "Jaz sem lačen" ali dostop do Michelin Vodnika, ki vam pomaga izbrati in rezervirati kraje za jesti*.

*Sistem deluje v angleškem jeziku.

Športni sedeži RECARO

Da bi vam pomagali začutiti športnost Fieste ST, je le ta na voljo s športnimi sedeži RECARO, ki jih navdihuje športni duh. Ti sedeži zagotavljajo visoko stopnjo podpore in so oblikovani tako, da vam omogočajo popoln položaj, s katerim lahko upravljate (in uživate) Fiesto ST. Izbirate lahko med usnjem in različnimi tkaninami.

Veliko strešno okno

Za razliko od večine avtomobilov iz segmenta manjših avtomobilov Fiesta ST prihaja z možnostjo luksuzne dvodelne steklene panoramske strehe. Z električno pomičnim panoramskim strešnim oknom boste okolico doživeli v dodatni razsežnosti Poseben atermični sloj "Solar Reflect" zagotavlja, da notranjost pri zaprtem strešnem oknu ostane hladna. Če želite, se lahko pred sončnimi žarki zaščitite tudi s senčnikom na notranji strani strehe. 

Nastavite željeno temperaturo

Z elektronsko klimatsko napravo s samodejnim uravnavanjem temperature (EATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, le izberete želeno temperaturo notranjosti avtomobila, sistem pa jo nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.

Brez ključa, brez napora

Ko se približujete avtomobilu in sistem Ford KeyFree zaznava prisotnost vašega ključa, tudi če je v žepu ali torbi. Vrata se samodejno odklenejo z dotikom kljuke, ko se usedete za volan ne potrebujete ključa za vžig. Samo pritiskajte sklopko, potisnite gumb Ford Power Starter in motor se vžge.

Brez skrbi s funkcijo MyKey®

Funkcija Ford MyKey® vam omogoča, da nastavite največjo hitrost, opozorilnik za uporabo varnostnega pasu in celo glasnost zvočnega sistema. Tehnologija vam zagotavlja večjo brezskrbnost, če vozilo prepustite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki veljajo za izbrani ključ: Ford MyKey®. 'Skrbniški' ključ brez omejitev varno shranite zase, za druge pa lahko izberete celo več ključev.

Ambientalna osvetlitev za boljši izgled

Ambientna osvetlitev vam ponoči omogoča subtilen in prefinjen barvni tonus v notranjosti vozila.

Vzvratna ogledala, ki se zaščitijo sama

Vzvraznih ogledal ni težko poškodovati, ko vozite v ozke prostore ali ko parkirate v ozki ulici. Ogledala moč je zložiti s pritiskom na gumb in s tem preprečite poškodbe. Ker so ogledala tudi ogrevana, lahko na hladno jutro potujete hitreje in varneje.

Nič več nadležnih vdolbin in prask

Zelo enostavno je poškodovati vrata na tesnih parkirnih mestih. Toda odprite vrata v Fiesti ST in zaščitna pregrada sama skoči na mesto, da zaščitite barvo na svojem avtomobilu, hvaležen pa vam bo tudi voznik sodednjega vozila.

Varnost in zaščita

Fiesta ST vključuje vrsto naprednih tehnologij, namenjenih za zaščito vas, vaših potnikov in vašega vozila v primeru nesreče. Poleg tega ima tudi obilico sistemov, ki preprečujejo, da bi nesreče sploh prišlo.

Varnost jamčena s 5 zvezdicami

Euro NCAP je vodilna evropska varnostna organizacija v Evropi. Ocenjuje varnost vsakega novega vozila z vrsto strogih testov in meril. In to je merilo Fordove zavezanosti varnosti, da je Fiesta ST prejela njihovo najvišjo oceno: pet zvezdic.

Zračne blazine, ki vas ščitijo iz vseh strani

Bočne zračne blazine poleg zračnih blazin za voznika in sovoznika zagotavljajo zaščito prsnega koša in so zasnovane tako, da potnike usmerijo stran od območja udarca. Prav tako dvignejo roko potnika, ki zagotavlja več prostora med potnikom ter vdorno maso. Zračne zavese zagotavljajo največjo zaščito glave in celega telesa med trki ali prevračanjem.

Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

Protiblokirni zavorni sistem (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne sile (EBD) zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje. Pomoč v sili pri zaviranju v sili (EBA) učinkoviteje pomaga tudi pri zaviranju v nujnih primerih. To naredi tako, da zazna, koliko pritiska ste uporabili na zavoro in ga po potrebi samodejno poveča.

Visoka stopnja varnosti

Fiesta ST omogoča namestitev varnostnega sistema Thatcham kategorije 1, ki vas opozori v primeru poskusov vdora. Aktivira se tudi v primeru če se vozilo začne premikati ali če se ga poskuša dvigniti. Vrata se ne morejo odpreti od znotraj, tudi če je prišlo do poskusa vdora z razbijanjem stranskega okna.

Opozorilo ob zmanjšanju pritiska v pnevmatiki

Pomembno je, da je v pnevmatikah vedno optimalen tlak, kar vam pomaga prihraniti gorivo, ohraniti vaše pnevmatike in pomagati pri varni vožnji. V primeru, da se med potovanjem zmanjša tlak ene ali več pnevmatik, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS) vas opozori z ikono na instrumentni plošči. S tem se boste lahko izognili marsikateri neprijetnosti ter v pravem času napolnili, popravili ali zamenjali pnevmatiko.