Nadvse sodoben slog in vrhunska tehnologija, združena v družinskem avtomobilu, ki ne pozna kompromisov.

Družinsko življenje je zmeraj burno. Prav zato je Ford C-MAX zasnovan, da bo vsaka vožnja brez napora. Petsedežni C-MAX poskrbi, da boste uživali v povsem novi izkušnji prilagodljivosti, praktičnosti in učinkovitosti.

Dodajte še izjemno zmogljivost, odzivno vodljivost ter paleto osupljivih tehnologij in prav morda boste našli svoj popoln avtomobil.

Grand C-MAX: Prilagodljiv prsotor za pet ali sedem oseb

Za največjo mero vsestranskosti je Grand C-MAX vse, kar potrebujete. Priročen »prehod« vam omogoča enostaven dostop do zadnjih sedežev, nadvse prilagodljiva notranjost pa bo poskrbela, da boste lahko do popolnosti uživali v družinskem življenju.

Izkoristite lahko tudi obsežen seznam funkcij, sistemov in tehnologij, ki so zasnovane, da vam olajšajo življenje.

Aktivna pomoč pri parkiranju, na primer, vam lahko pomaga parkirati v tesne prostore – brez truda in brez rok.

Nadvse dobrodošel pa je tudi prostoročni sistem odpiranja in zapiranja prtljažnih vrat s preprostim zamahom noge pod zadnjim odbijačem: idealno, ko imate polne roke.

Dizajn za samozavestne

Aerodinamičen, športen, dovršen: to najbrž niso besede, ki bi jih povezovali z družinskim avtomobilom.

Prilagodljivost, praktičnost in učinkovitost še nikoli niso tako iztopali.

Sedite in se sprostite

Prostora za glavo, noge in komolce je v notranjosti vozila C-MAX več kot dovolj. Obilo prostora je na razpolago tudi za vse vaše »pomembnejše drobnarije«, ki jih na pot vedno vzamete s sabo.

Zato se le udobno naslonite in uživajte v dovršeni, elegantni in dobro opremljeni kabini, kjer je vsaka uporabna funkcija in osupljiva tehnologija vedno na dosegu roke.

Na voljo je pestra paleta zunanjih barv, ki odražajo samosvoj slog

Frozen White
Moondust Silver

Blazer Blue

Shadow Black

Race Red
Magnetic
Diffused Silver

Kamera, ki olajša vzvratno parkiranje.

Stebri, ograje, nizki zidovi ... Kamera se samodejno aktivira, ko izberete prestavo za vzvratno vožnjo, in na zaslonu v sredinski konzoli prikaže območje za vozilom. Sistem prikazuje tudi navidezne smernice za pomoč pri parkiranju na še tako tesnih parkirnih mestih.

Vrata prtljažnika, ki se odprejo in zaprejo samodejno

Prostoročni sistem odpiranja prtljažnih vrat je izredno dobrodošel, ko imate polne roke. Če imate pri sebi obesek za prostoročni ključ (v žepu ali torbici), se bodo dvižna vrata z nežnim zamahom vaše noge pod zadnjim odbijačem samodejno odprla ali zaprla.

Ford SYNC vam z glasovnim upravljanjem in zaslonom na dotik omogoča, da s preprostimi, neposrednimi ukazi iz pogovornega jezika poskrbite za predvajanje glasbe ali telefoniranje z mobilnim telefonom. Predvajate lahko tudi posnetke z naprav USB ali predvajalnika MP3/iPod® ali pretočno predvajate glasbo s telefona, združljivega z Bluetoothom®*. Sistem lahko celo glasno prebere prejeta sporočila. S kretnjami za upravljanje pametnih telefonom (poteg, razteg, 'ščipanje') lahko preprosto uporabljate tudi 20,3 cm (8-palčni) zaslon na dotik. Ta vrhunski sistem za informacije in razvedrilo omogoča prikaz funkcij vašega pametnega telefona na zaslonu na dotik z možnostjo Applink, ter programoma Apple CarPlay in Android Auto.

Aktivna pomoč pri parkiranju za parkiranje brez stresa

S pomočjo tipal prepozna primerno bočno ali pravokotno parkirno mesto in samodejno upravlja z volanom, vi le dodajate plin in zavirate.

Pomočnik za zapuščanje parkirnega mesta vam pomaga pri vključevanju v promet po bočnem parkiranju. Ko s smernikom izberete levo ali desno stran, sistem poskrbi za obračanje volana, vi pa prevzamete upravljanje stopalk za plin in zavoro.

Pri vzvratnem speljevanju iz parkirnega mesta sistem preverja, če se z leve ali desne morebiti približuje vozilo. Če ga zazna, vas opozori z vizualnimi opozorili in zvočnim signalom. Deluje s pomočjo radarja z dosegom do 40 metrov.

Tempomat, ki samodejno prilagodi hitrost in ohranja razdaljo

S tehnologijo prilagodljivega tempomata lahko izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. V kolikor bo pred vami vozeče vozilo upočasnilo, bo sistem samodejno upočasnil in tako ohranil predhodno določeno razdaljo. Ko bo cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti.

Pomoč pri ohranjanju smeri

Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja naprej obrnjeno kamero, da zazna, ali nenamerno drsite s svojega voznega pasu. Sistem za ohranjanje voznega pasu vas nato opozori s tresenjem volana in vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas.

Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (na primer avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno

Dobrodošlo pomoč vsem voznikom predstavlja tudi sistem za prepoznavanje prometnih znakov ter samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi.

Prilagodljivi žarometi, ki vam osvetljujejo pot

Biksenonski žarometi so opremljeni z naprednim sistemom za prilagoditev osvetlitve, ki se pametno prilagodi voznim okoliščinam. Glede na vrsto ceste tehnologija samodejno preklaplja med štirimi različnimi vrstami svetlobnega žarka, da vam omogoči optimalno porazdelitev svetlobe. Sistem vključuje tudi luči za vožnjo v ovinek, ki se premikajo skladno z vašim obračanjem volana.

Opozarjanje na vozila v mrtvem kotu 'BLIS'

Sistem s pomočjo radarskih tipal spremlja vozila, ki jih vi morda spregledate, saj so skrita v vaših mrtvih kotih in vas nanje opozori z oranžno lučko v stranskem ogledalu. Za zaščito stranskih ogledal pri vožnji skozi utesnjene prehode ali parkiranju na ozkih ulicah vam C-MAX in Grand C-MAX omogočata, da s pritiskom na stikalo preklopite ogledali k vozilu in tako preprečite poškodbe. Ogrevanje ogledal zagotavlja dodatno varnost, saj si tudi v neugodnih razmerah hitro zagotovite popolno vidljivost.

Zasnovan za vaše potrebe

Pametna zasnova pomeni, da ima vsaka funkcija v C-MAX-U in Grand C-MAX-u svoj namen in da ima, kar je najpomembneje, med vožnjo prave koristi. 

Tej funkcionalnosti je kos samo še udobje, zato bo vsaka vožnja užitek brez stresa. 

Udobni, prilagodljivi, plosko zložljivi sedeži

C-MAX lahko v svojo dovršeno in udobno notranjost sprejme družino s petimi člani, tri posamezne zadnje sedeže pa je mogoče plosko zložiti in tako pridobiti ogromno prostora. Sedemsedežni Grand C-MAX pa vam omogoča, da sredinski sedež v drugi vrsti hitro zložite pod desni sedež. Ta domiselna postavitev 2+2+2 pomeni, da lahko ustvarite »prehod«, ki omogoča enostaven dostop.

Enostaven dostop z vseh strani

Edinstvena dvojna drsna zadnja vrata potnikom omogočajo, da brez težav vstopajo in izstopajo. Ob tem pa ta pametna zasnova preprečuje, da bi v tesnih parkirnih prostorih z vrati udarjali ob druge avtomobile ali stene.

Volan, s katerim je vse pri roki 

Nov trikraki volanski obroč je ergonomsko oblikovan posebej za voznika. Vsak gumb in krmilnik imate pod prsti in položaj volana izboljša tako uporabnost kot vidljivost vaše plošče s merilniki. Zakaj se ne bi za večje udobje odločili tudi za nov ogrevan volan?

Panoramsko strešno okno za večji občutek sproščenosti in prostornosti

S pritiskom na gumb se elektronsko krmiljen strešni zastor pomakne nazaj ter tako omogoči naravni svetlobi, da prodre skozi panoramsko okno. Hkrati pa sončno odbojno steklo ohranja svežino in vas ščiti pred škodljivimi UV-žarki

Ogrevano vetrobransko steklo »Quickclear« poskrbi, da bo vetrobransko steklo hitro čisto

Ta dovršena funkcija vam omogoča, da se lahko tudi v jutranji zmrzali hitro odpravite na pot. Zadošča rahel pritisk na stikalo in sistem v nekaj sekundah odmrzne ali odrosi vetrobransko steklo.

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Brisalci s senzorji za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo.

Vzvratno ogledalo, ki prepreči bleščanje

Nočne vožnje so prijetnejše in zagotovo tudi varnejše, če vas ne slepijo žarometi vozil, ki vozijo za vami. Prav zato samozatemnitveno monokromatsko vzvratno ogledalo zazna bleščanje žarometov in izbere nastavitev brez slepljenja.

Pomagajo vam videti, ne da bi zaslepili druge

Samodejni vklop dolgih luči je uporaben pripomoček za nočno vožnjo, kizačasno zasenči vaše žaromete, kadar zazna nasproti prihajajoča vozila ali drugo vozilo pred seboj in tako prepreči, da bi zaslepili druge voznike. Sistem za samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi samodejno preklopi nazaj na dolge luči in vam tako zagotovi optimalno vidljivost.

Zunanji ogledali, ki poskrbita za svojo zaščito

Pri vožnji skozi utesnjene prehode ali parkiranju na ozkih ulicah lahko hitro poškodujete zunanji ogledali. Za doplačilo je na voljo električni preklop ogledal, ki vam omogoča, da s pritiskom na stikalo pomaknete ogledali navznoter in preprečite poškodbe. Ker sta ogledali ogrevani, si hitreje zagotovite varno preglednost tudi pri nizkih zunanjih temperaturah.

Brezskrbna skupna uporaba vozila s funkcijo MyKey®

Ford MyKey® vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za uporabo varnostnih pasov in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema. Ta tehnologija je zasnovana z namenom, da lahko avtomobil brez vsake skrbi posodite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. »Skrbniški« ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot enega od vsakega.

Brez ključa pomeni brez napora

Fordov brezključni sistem vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe: idealno, ko imate polne roke.

Zaženite svoj avtomobil s pritiskom na gumb

Zdaj ključa dejansko ne potrebujete več. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.

Hitro prestavljajte s konicami prstov

S 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom in z menjalnikom PowerShift sta na voljo obvolanski prestavni ročici. Tehnologija omogoča hitro in udobno prestavljanje s konicami prstov, kar lahko s pridom izkoristite tudi pri dinamičnem vijuganju.

Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

Zahvaljujoč tej uporabni tehnologiji je v vaš avtomobil praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

Kar najbolje izkoristite svoj motor

Revolucionarni 1.0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost razvije 92 kW (125 KM), njegovi izpusti CO2 pa znašajo samo 136 g/km. To je moč, ki jo sicer pričakujemo od običajnega 1.6-litrskega motorja, le da se ta ponaša z učinkovitejšo porabo goriva in nižjimi izpusti CO2. Prav tako je že šest let zapored imenovan za motor leta.

1.0-litrski motor EcoBoost. Velika moč motorja, ekonomična poraba goriva.

1.5-litrski bencinski motor EcoBoost je nova pridobitev v družini motorjev EcoBoost. Motor je bil pametno zmanjšan iz 1.6-litrskega motorja EcoBoost, da omogoči manjše izpuste in še varčnejšo porabo, ne da bi to ogrozilo moč in vodljivost. Na voljo v različici s 110 kW (150 KM) in 6-stopenjskim samodejnim ali ročnim menjalnikom.

1.5-litrski motor EcoBoost: brezkompromisna moč in učinkovitost.

Dizelski motorji nove generacije

1.5-litrski motor TDCi je motor, ki temelji na 1.6-litrskem motorju TDCi in ponuja enako moč v osnovni različici s 70 kW (95 KM) ter povečano moč v 88 kW (120 KM) različici. S tem se povečuje varčna poraba goriva in zmanjšujejo se izpusti. Ta motor je trenutno na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter kot izvedba z 88 kW (120 KM) in ročnim ali samodejnim menjalnikom.

1.5-litrski dizelski motor TDCi: 120 KM in nizki izpusti CO2

Moč dizelskega motorja z nizkimi izpusti

2.0-litrski dizelski motor je prav tako nov, razvije lahko 110 kW (150 KM) izbirate pa lahko med samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Na voljo pa vam je tudi 125 kW (170 KM) motor in samodejni menjalnik.

"2.0-litrski dizelski motor TDCi za dodatno moč in največjo mero učinkovitosti.

Natančna nastavitev vzmetenja za še bolj prefinjeno vožnjo

C-MAX ima povsem novo zadnje vzmetenje z več členi. Ta napredni sistem je lahek, tog in popolno uglašen za odlično odzivnost, nadzor in kakovost vožnje.

Obvolanski prestavni ročici: uživajte v hitrem prestavljanju s samodejnim menjalnikom

Obvolanski prestavni ročici samodejnega menjalnika, ki ju sicer najdemo samo v zmogljivih športnih avtomobilih, sta na voljo tako s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom kot tudi z menjalnikom PowerShift za C-MAXa. Ta tehnologija, ki prihaja iz sveta dirk, omogoča hitro in udobno prestavljanje s konicami prstov. In ker že ime pove, da sta ročici nameščeni ob volanu, lahko ju lahko s pridom uporabite tudi pri vožnji skozi ovinke.

Porabite manj goriva s Start-Stop sistemom

Ko vozilo miruje pred semaforjem ali v prostem teku čakate v prometnem zastoju, lahko ta tehnologija samodejno izklopi motor (pri tem pa še naprej zagotavlja oskrbo in delovanje pomembnih elementov, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in sistem Ford SYNC). Ko želite speljati, pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo ali pri samodejnem menjalniku pritisnite na stopalko za plin in sistem ponovno zažene motor. Start-Stop sistem je še posebej učinkovit v mestnem prometu, kjer lahko prihrani do 10 % goriva (pri ciklu z mestno vožnjo).

Učinkovitejši način za polnjenje akumulatorja

Nasprotno kot pri običajnih sistemih pametno regenerativno polnjenje akumulator polni samo, ko je to potrebno, in se izogne polnjenju med pospeševanjem, če je to le možno. Tako lahko prihranite še več goriva in dodatno zmanjšate izpuste.

Najvišje možne ravni varnosti

Zanesete se lahko na izčrpen paket varnostnih funkcij, ki so zasnovane, da nudijo najvišjo možno raven zaščite za vas in potnike.

Da bi se izognili trčenju pri nizki hitrosti

Inovativni sistem 'Active City Stop' vozniku preprečuje trčenje v počasnem prometu ali pri hitrostih do 30 km/h. To stori tako, da neprestano meri razdaljo pred vozilom, ko je v bližini. Če sistem zazna, da je vozilo spredaj nepričakovano zmanjšalo hitrost, samodejno aktivira zavore.

Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete

Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.* 

*Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih. 

Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde

C-MAX je opremljen z naprednim pametnim zaščitnim sistemom (IPS), ki usklajuje vrsto varnostnih sistemov in tako zagotavlja največjo mero zaščite za vas in potnike. Poleg togega ogrodja potniške kabine, ki absorbira energijo trka in je izdelano iz naprednega visokotrdnega jekla, je tu še cela vrsta zračnih blazin, ki potnike zaščitijo z vseh strani. Volanski drog in stopalke so zasnovani tako, da se v primeru trčenja pogreznejo stran od voznika, kar zmanjša možnost telesnih poškodb, če pride do prometne nesreče.

Zanesljivost v zahtevnejših razmerah

Vozilo je opremljeno z elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), ki združuje vrsto tehnologij, zasnovanih, da omogočijo večji nadzor nad vozilom. Senzorji zaznajo nenadne spremembe v krmiljenju, zaviranju ali obnašanju vozila, ki lahko povzročijo izgubo nadzora, nato pa sistem ESP natančno prilagodi hitrost posameznega kolesa, kar ustali stabilnost vozila in preprečuje zdrsavanje. Funkcije sistema ESP vključujejo pomoč pri speljevanju v klanec, pomoč pri zaviranju v sili in elektronsko predpolnitev tlaka v zavornem krogotoku. 

Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje 

Izboljšan sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) se medsebojno dopolnjujeta in vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje. Izboljšana je bila tudi sama namestitev zavor, zaradi česar so te zdaj še bolj odzivne.

Zgodnje opozorilo na puščajočo pnevmatiko 

Če začne med vožnjo v kateri od pnevmatik padati tlak, vas sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS) na to takoj opozori z opozorilno lučko na armaturni plošči. Tako boste imeli možnost varno ustaviti in odpraviti težavo. Če se pnevmatike pričnejo prazniti, vas sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah na to opozori.

Električno zaklepanje vrat in oken na strani, kjer sedijo otroci 

Ta inovativna funkcija vam s pritiskom na gumb omogoči, da zaščitite svoje najbližje, ki sedijo na zadnjih sedežih.

Opomnik za varnostni pas za dodatno varnost

Ta funkcija zagotavlja, da so potniki zadaj zaščiteni in varni medtem ko ste na poti. Če kateri od sedežev v uporabi nima pripetega varnostnega pasu, vas vaš C-MAX zvočno in vizualno opozori.