Predstavljamo vam FORD B-MAX

Ford B-MAX je bil razvit posebej za mestnega voznika. Čeprav je kompakten, njegov inovativni sistem vrat za enostaven dostop omogoča 1,5 m širok vhod v prostorno in dodelano notranjost, ki je vodilna v tem razredu.

Ob edinstvenem dizajnu je B-MAX opremljen z vrsto tehnologij, s katerimi je vožnja lažja, prijetnejša in varčnejša. Na primer, sistem za zaviranje v sili pomaga preprečevati trke v počasnem prometu, saj po potrebi samodejno zavira namesto vas. Ford SYNC vam omogoča, da s preprostimi glasovnimi ukazi nadzirate glasbo in mobilni telefon – sistem vam lahko celo prebere vaša besedilna sporočila. Revolucionaren 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost zagotavlja moč 1,6-litrskega, njegova poraba goriva pa je najučinkovitejša v razredu.

Ford B-MAX se lahko pohvali tudi z mednarodno nagrado “AUTOBEST 2013". Njegov 1.0 EcoBoost motor pa je prejel tudi nagrade Mednarodni motor leta 2012, Mednarodni motor leta 2013, Mednarodni motor leta 2014, Mednarodni motor leta 2015, Mednarodni motor leta 2016 ter tudi Mednarodni motor leta 2017

Izvedite več o inovativnem Ford B-MAXu: njegovem dizajnu, vozni izkušnji, zmogljivosti in varčnosti ter varnosti.

Inovativen dizajn prinaša najboljši dostop v razredu

Inovativen sistem vrat vam ponuja najboljši dostop do notranjosti v svojem razredu. V kombinaciji z izjemno prilagodljivo, a nadvse dodelano notranjostjo daje tisto, po čemer se B-MAX loči od drugih vozil v tej kategoriji.

B-MAX ima edinstven dizajn karoserije. Ob odprtih vratih boste opazili, da os nosilni stebrički, ki običajno delijo sprednji in zadnji del avtomobila, domiselno vgrajeni v sama vrata. To pomeni, da ni ovir, zaradi česar je dostop v vozilo enostaven. 

Kliknite na spodnje slike in videe, da raziščete zunanjost avtomobila.

Popolnoma novi 
B-MAX 2012

Zunanjost novega 
B-Maxa

Integrirani 
B-stebriček

B-MAX - kompakten mali enoprostorec

B-MAX dizajn

B-MAX zunanje oblikovanje

B-MAX zunanje oblikovanje

B-MAX - kompakten mali enoprostorec

Halogenski projektorski žarometi

Sprednja maska s kromirano obrobo

B-MAX zadnji spojler

Dodelana notranjost novega B-MAXa je zasnovana elegantno in prostorno, z visokokakovostnimi materiali, nežnimi barvnimi kontrasti in detajli iz kroma. S panoramskim strešnim oknom v dolžini celotne strehe, ki notranjost preplavi z naravno svetlobo, je ustvarjeno izbrano okolje tako za voznika kot za potnike. 

Za še večjo praktičnost je zadnje in sprednje potniške sedeže mogoče plosko preklopiti, s čimer pridobite neprimerljiv tovorni prostor dolžine do 2,35 m.

Kliknite na spodnje slike in videe, da raziščete lastnosti notranjosti avtomobila.

Ingenious B-MAX design

B-MAX premium notranjost

Panoramska streha

Ford SYNC tehnologija

V usnje odet volanski obroč

Usnjena prestavna ročica

B-MAX sredinska konzola

Usnjeni sedeži

B-MAX inovativna sredinska konzola

B-MAX usnjeni sedeži

B-Max v usnje odet volanski obroč

Ročna klimatska naprava

B-MAX je na voljo v široki paleti barv zunanjosti. Izberite svojo najljubšo.

Frozen White

Race Red

Blazer Blue

Moondust Silver

Tectonic Silver

Burnished Glow

Mars Red

Midnight Sky

Nautical Blue

Panther Black

B-Max v usnje odet volanski obroč

Ko mestna vožnja postane užitek

Z B-MAXom je vožnja v mestu lažja in prijetnejša, zahvaljujoč naprednim voznim tehnologijam in vrsti lastnosti, za katere boste morda presenečeni, da se nahajajo v avtomobilu te velikosti. Ko dodate še njegov edinstveni sistem vrat, izpolnjuje vse še tako različne zahteve sodobnega voznika.

B-MAX je opremljen z najboljšo tehnologijo v svojem razredu, s katero vam je v pomoč pri tako rekoč vsakem vidiku vožnje

B-MAX zavira za vas, da se izogne trčenjem pri nizkih hitrostih

Inovativni sistem za preprečevanje naleta pri nizki hitrosti vam pomaga ublažiti ali se celo izogniti naletu pri vožnji v počasnem prometu ali pri vožnji s hitrostjo do 32 km/h. Če sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, bo samodejno zavrl.

Dodaten nadzor med vožnjo v klanec

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec preprečuje, da bi pri takšnem speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter da več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah. Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec je na voljo z večino motorjev.

Preprostejša vzvratna vožnja s kamero za vzvratno vožnjo

Obcestni stebrički, nizki zidovi, otroci, ki se igrajo … kamera za vzvratno vožnjo vam vse, kar je za vami, prikaže na barvnem zaslonu, vgrajenem v zaslon na vaši armaturni plošči. Ne le da vam pokaže predmete, ki bi jih utegnili spregledati, temveč vam pomaga tudi parkirati, saj prikaže navidezne črte, ki vas bodo vodile tudi v najtesnejše parkirne prostore. Za še večjo prikladnost se kamera za vzvratno vožnjo vključi samodejno, ko prestavite v vzvratno prestavo.

Parkiranje brez stresa s pomočjo senzorjev

Senzorji za zaznavanje razdalje pri parkiranju, ki so na voljo kot dodatna oprema, vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim avtomobilom in oviro pred ali za vami. Oddajajo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska. Ta funkcija vam pomaga parkirati hitro in samozavestno.

Maksimalen oprijem za še več nadzora

Sistem za nadzor vektorskega navora se na razmere na cestišču odzove 100-krat na sekundo. Na podlagi tako pridobljenih informacij sistem nenehno prerazporeja navor med sprednjima kolesoma. S tem zagotavlja optimalen oprijem in poveča natančnost krmiljenja, hkrati pa vam pomaga premagovati ovinke in neravnine na cestišču. Sistem za nadzor vektorskega navora je najnaprednejša tehnologija, ki je nameščena serijsko.

Varčnejši električni servoojačevalnik krmiljenja

B-MAX je opremljen z električnim servoojačevalnikom krmiljenja (EPAS), ki se samodejno prilagaja razmeram. Pri mestni vožnji, vožnji z nizko hitrostjo ali parkiranju sistem poskrbi, da lahko volan obračate lažje in lahkotneje, s čimer zagotovi večjo okretnost, pri vožnji z višjimi hitrostmi (na primer po avtocesti) pa krmiljenje postane trše ter vam tako daje več nadzora in samozavesti. Ta inovativni sistem EPAS se vključi le, ko je treba, ter tako porabi manj energije in pomaga še dodatno zmanjšati porabo goriva.

Tempomat za večjo sproščenost na dolgih vožnjah

Če vozite po avtocesti, lahko s pomočjo gumbov na volanu nastavite hitrost vožnje. Sistem nato sam ohranja nastavljeno hitrost, zato lahko nogo umaknete s stopalke za plin. Če želite hitrost povečati ali zmanjšati, preprosto znova uporabite iste gumbe.

Nižja poraba goriva s samodejnim start-stop sistemom

B-MAX ima samodejni start-stop sistem za EcoBoost motorje, kar pomeni, da sistem samodejno ugasne motor, ko vozilo miruje, na primer pred rdečo lučjo na semaforju. Ko ste pripravljeni, da se premakne z mesta, se bo motor ponovno zagnal, kar vpliva na učinkovito porabo goriva: Sistem vpliva na znižanje porabe goriva in emisij CO2 do 5 % v kombinirani vožnji in kar do 10 % v vožnji po mestu ter v gostem prometu.

Uživajte v elegantnem in tihem okolju, medtem ko potujete po ozkih, prometnih mestnih ulicah.

Edinstven Fordov sistem vrat za enostaven dostop v vozilo

Ko so sočasno odprta zadnja drsna in sprednja vrata B-MAXa, vam je omogočen neoviran in enostaven dostop v vozilo v širini kar 1.5 m. Edinstven sistem vrat omogoča enostaven dostop, ker je B-stebriček integriran v vrata in ne ovira dostopa v vozilo.

Tišji način potovanja

Da bi bilo vaše potovanje za vas in vaše potnike bolj sproščujoče, smo se odločili uporabiti vrsto funkcij za zmanjšanje hrupa in vibracij, ki jih povzročajo motor, cesta in veter. Zlasti novi sistem vrat za enostavnejši dostop ima izpopolnjen sistem tesnjenja vrat, ki izniči hrup zaradi vetra.

Boljši pregled z višjega položaja sedenja med vožnjo

B-MAX vam s privzdignjenega položaja v voznikovem sedežu ponuja jasen pogled na promet pred vami. Ta vam za volanom vlije dodatno samozavest celo na najbolj prometnih cestah.

Panoramsko strešno okno za več svetlobe in večji občutek prostornosti

Skozi panoramsko strešno okno notranjost B-MAXa razsvetljuje naravna sončna svetloba, zaradi česar se potniška kabina zdi še prostornejša. Potnikom ponuja odličen pogled na nebo in pokrajino. Strešno okno je prevlečeno z atermično prevleko, ki preprečuje, da bi vam postalo prevroče, vgrajen pa je tudi senčnik, s katerim lahko po potrebi v celoti preprečite vstop sončnih žarkov.

Nastavite si temperaturo po svojih potrebah

Z elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (EATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, le določite želeno temperature notranjosti avtomobila, sistem pa jo nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.

Nočna osvetljava, ki ustreza vašemu razpoloženju

Z ambientalno osvetlitvijo lahko ponoči notranjost svojega avtomobila odenete v blag in prefinjen odtenek rdeče barve. Svetloba prihaja izza nadglavne konzole, sredinske konzole in prostora za noge.

Še več udobja s prilagodljivimi, ogrevanimi sedeži

Ne glede na zunanje razmere se boste v B-MAX-u lahko počutili udobno. Odločite se lahko za izbirne ogrevane sprednje sedeže, ki bodo tudi pozimi skrbeli, da boste na toplem. In da zagotovite, da bo vsem med potovanjem kar najbolj udobno.

Z drsnimi vrati za enostaven dostop je B-MAX najinovativnejši avtomobil svoje vrste, življenje pa vam nekoliko olajša še z vrsto drugih lastnosti.

Neprimerljiv dostop do notranjosti

Sistem vrat za enostaven dostop v B-MAXu zelo olajša dostop v tesnih prostorih. Dvojna drsna zadnja vrata in sprednja vrata na tečajih zagotovijo izjemno široko stransko odprtino širine 1,5 m. Pri tem je ta tudi brez ovir, saj sta nosilna stebrička, ki običajno delita sprednji in zadnji del avtomobila, domiselno vgrajena v sama vrata.

Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija

S Fordovim sistemom za glasovno upravljanje SYNC lahko z uporabo preprostih in neposrednih glasovnih ukazov upravljate predvajanje glasbe ter opravljate in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu. To pomeni, da bodo vaše roke ves čas na volanu, oči pa uprte na cesto. SYNC bo tudi na glas prebral besedilna sporočila, poslana na vaš mobilnik.

SYNC pomaga pretočno predvajati glasbo, prepoznava pesmi in ustvarja sezname predvajanja

Ta napredni sistem SYNC vam omogoča predvajanje pesmi z USB ključa ali predvajalnika MP3 ali celo pretočno predvaja glasbo z mobilnega telefona, opremljenega z Bluetoothom, lahko pa tudi poimenuje pesem ali izvajalca na radiu. Njegov najbolj navdušujoč trik pa je sestavljanje seznama predvajanja, ki vsebuje pesmi, podobne tisti, ki jo poslušate.

Dodajte nove razpoložljive funkcije sistema SYNC

Kadarkoli so izdane posodobitve za sistem SYNC, jih lahko prenesete in tako ostanete na tekočem. Na primer, kmalu bo na voljo Pomoč v sili: funkcija, ki z uporabo vašega mobilnega telefona samodejno pokliče službo za ukrepanje ob nesrečah, če zazna, da ste bili udeleženi v nesreči. Sistem Pomoč v sili je na Svetovnih mobilnih nagradah 2012 osvojil naziv »najboljša mobilna inovacija na področju avtomobilizma, transporta ali javnih gospodarskih služb«. 
Poleg tega je v pripravi tudi AppLink, s katerim dostopate in upravljate aplikacije na telefonih s sistemom Android ter telefonih Blackberry in iPhone.

Sistem sedežev, ki ga lahko spreminjate po potrebi

S podiranjem zadnjih sedežev lahko ustvarite ogromen tovorni prostor – in to lahko storite z eno samo roko. Preprosto potegnite ročico na zadnji strani sedeža in ločeno spustite dva dela (z razdelitvijo 60/40). Preklopite lahko tudi sopotnikov sedež, kar je edinstvena lastnost B-MAXa. S tem pridobite najdaljši možni prostor, v katerega spravite tovore dolžine do 2,35m.

Prilagodite dno prtljažnika glede na tovor

B-MAX ima prilagodljivo prtljažno dno, ki ga lahko postavite v dva položaja: bodisi nizko pri dnu prtljažnika, da ustvarite globlji prtljažni prostor za visoke tovore, ali v ravnini s tlemi kabine (122 mm višje). 
S slednjim dobite raven tovorni prostor z dodatnim prostorom spodaj, kamor lahko spravite občutljive ali dragocene predmete ter jih zavarujete in skrijete pred drugimi. Celo v višjem položaju je mogoče naložiti 300 kg tovora.

Brez ključa – brez težav

Fordov sistem za vstop v vozilo brez ključa vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe. Idealen, kadar imate polne roke.

Žarometi, ki se po potrebi samodejno vključijo

Hitro lahko spregledate, da je dnevna svetloba začela pojenjati. B-MAX je opremljen s tipali, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe in samodejnim žarometom naročijo, naj se prižgejo ter tako poskrbijo za lažjo in varnejšo vožnjo v mraku. Žarometi se samodejno prižgejo, tudi ko zapeljete v predor. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema.

Zaženite avtomobil s pritiskom na gumb

Ključa ne potrebujete več. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.

Prevzemite nadzor z inovativno sredinsko konzolo

B-MAXova večfunkcijska sredinska konzola vam daje nadzor nad številnimi sistemi vašega avtomobila z enega mesta. Vse funkcije so jasno prikazane na zaslonu, do večine od njih pa lahko dostopate tudi s pomočjo gumbov na volanu.

Kristalno čist zvok z zvočnim sistemom DAB

Ta najsodobnejši digitalni sistem predvaja kristalno čist zvok s CD kakovostjo, hkrati pa prikaže tudi ključne informacije o trenutno predvajani skladbi. Na voljo je kot dodatna oprema za vse zvočne sisteme ali sisteme SYNC, s katerimi je opremljen B-MAX.

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Brisalci s senzorji za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s senzorji za dež so na voljo kot dodatna oprema.

Ogrevano vetrobransko steklo Quickclear odpravi potrebo po strganju

Le pritisnite na gumb in nevidni grelni elementi led na vetrobranskem hitro stalijo, tako da ga ne bo treba odstranjevati vam.

Vratna ogledala, ki se sama varujejo pred poškodbami

Ko je avto zaklenjen (ali, seveda, ko uporabite stikalo za nastavljanje ogledal), se ogledala z električnim poklopom, ki so na voljo kot dodatna oprema, samodejno poklopijo in tako pomagajo preprečiti, da bi se poškodovala. V poklopljenem položaju ščitijo tudi modne integrirane smernike.

B-MAX vam osvetli pot do vhodnih vrat

Ko ponoči prispete domov, le na kratko povlecite levo obvolansko ročico in žarometi na B-MAXu bodo še nekaj časa ostali prižgani ter vam osvetlili pot do vhodnih vrat. Tako se ne boste več spotikali čez predmete, ki ste jih v temi spregledali. Ta funkcija je del serijske opreme pri vseh izvedenkah.

Navdušujoča moč in varčnost

Vrsta motorjev in menjalnikov, ki so na voljo za B-MAXa, vam omogoča, da izberete svojo kombinacijo moči in varčnosti. Med ponudbo izstopajo 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, ki z najučinkovitejšo porabo v svojem razredu zagotavlja moč 1,6-litrskega izboljšanega dizelskega motorja. 

B-MAX je opremljen tudi z več pametnimi funkcijami, ki dodatno povečajo zmogljivost in varčnost njegovih motorjev. Če bi rali vedeli vse o zmogljivosti, gospodarnosti in varčnosti avtomobila, si oglejte razdelek Dejstva in številke.

B-MAX je na voljo z bogatim naborom naprednih bencinskih in dizelskih motorjev ter različnimi vrstami menjalnikov.

Bencinski motor EcoBoost, vodilen v svojem razredu

B-MAX je na voljo z revolucionarnim 1,0-litrskim motorjem, ki pri 100 KM ali 120 KM zagotavlja moč 1,6-litrskega motorja. Ob tem pa mu še vedno uspe porabiti 20 % manj goriva kot drugim primerljivim bencinskim motorjem. Pravzaprav so njegova poraba in izpusti CO2 bolj podobni dizelskim. Da bi to dosegli, smo ga temeljito prenovili – krajši čas segrevanja motorja in zmanjšano trenje sta le dve izmed izboljšav. Ob njegovi moči in varčnosti boste uživali tudi v njegovem edinstvenem zvoku in športnem občutku.

Dizelska motorja, ki v svojem razredu ponujata varčnost brez primere

Varčen 1,6-litrski TDCi razvije 95 KM in dosega neprimerljivih 4,0 l/100 km ter zniža izpuste CO2 na samo 104 g/km. Kot alternativa je na voljo ekonomični 1,5-litrski TDCi, ki razvije 75 KM in ohranja porabo na nizkih 4,1 l/100 km ter zniža emisije CO2 na zgolj 109 g/km.

Gospodaren 5-stopenjski ročni menjalnik

Tako dizelski motorji kot 1,4-litrski bencinski Duratec in 1,0-litrski EcoBoost so na voljo v kombinaciji s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom za gladko prestavljanje, ki je pazljivo prilagojen lastnostnim vsakega posameznega motorja.

Izjemno gladek, varčen samodejni menjalnik

1,6-litrski bencinski motor TI-VCT je opremljen z menjalnikom PowerShift. Ta šeststopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko združuje udobje samodejnega menjalnika in nadzor, ki ga zagotavlja ročni menjalnik. Naslednjo prestavo izbere že vnaprej, tako da med prestavljanjem ne izgubljate moči motorja. Njegovo izjemno hitro in gladko prestavljanje pa ne zagotavlja le bolj umirjene in prijetne vožnje, temveč v primerjavi z običajnim samodejnim menjalnikom prihrani tudi nekaj goriva in zmanjša izpuste CO2.

S sistemom Start-Stop boste porabili do 10% manj goriva

Ko B-MAX stoji na mestu, na primer pri semaforju ali v koloni, ta tehnologija samodejno ugasne motor (ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot so ventilator, žarometi in radio). V trenutku, ko ste pripravljeni na speljevanje, motor ponovno zažene. To je idealna rešitev, če večinoma vozite po mestu, saj sistem lahko porabo goriva zmanjša za 10% (mestna vožnja) ali za 5% v kombinirani vožnji.

Varčnejši način polnjenja akumulatorja

Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno in najbolj gospodarno. Tako na primer med zaviranjem ta tehnologija zavorno silo pretvarja v električno energijo in z njo pomaga napolniti akumulator, ko ste na poti. To vam pomaga prihraniti nekaj goriva in zmanjšati izpuste.

Indikator prestavljanja za varčnejše prestavljanje

Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti. Indikator prestavljanja je na voljo z večino motorjev.

Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčneje

Inovativni sistem Ford EcoMode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva, vključno s hitrostjo, menjavanjem prestav, reakcijskim časom in celo razmerjem med kratkimi in dolgimi potovanji. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko glede na svoj slog vožnje zmanjšate porabo goriva.

Eden naših najvarnejših avtomobilov do zdaj

B-MAX je med varnostnim testiranjem v naših obratih dosegal izjemne rezultate. Zdaj ko je serijski model z vrsto naprednih varnostnih funkcij končan, bo zagotovo prejel odlične uradne ocene, tudi v skladu z novimi, strožjimi standardi Euro NCAP. 
Lastnosti vozila, ki zagotavljajo zaščito, so enako napredne, vključno z globalnim zapiranjem, s katerim lahko na daljavo s ključem odprete in zaprete vsa vrata in stekla z električnim pomikom. (Z določenimi paketi je na voljo zunanji alarm.) 
Funkcija dvojnega zaklepanja vsiljivcu prepreči, da bi odklenil vrata od znotraj, in vključuje tudi alarmni sistem kategorije 1 Thatcham.

B-MAX vam lahko na ogromno načinov pomaga ostati varno na cesti. 

Posebej ojačana karoserija

Karoserija avtomobila je bila na ključnih območjih dodatno ojačana, da nadomesti odstranjen tradicionalni sredinski stebriček (B-stebriček) v sistemu vrat za enostavnejši dostop. Razlog za to je vgradnja B-stebrička v B-MAXu v sama vrata. 
Fordovi varnostni inženirji so celo razvili lasten dodatni test za trčenje, da bi zagotovili, da B-MAX izpolnjuje najvišje varnostne standarde.

B-MAX zavira za vas, da se izogne trčenjem pri nizkih hitrostih

Inovativni sistem za preprečevanje naleta pri nizki hitrosti vam pomaga ublažiti ali se celo izogniti naletu pri vožnji v počasnem prometu ali pri vožnji s hitrostjo do 32 km/h. Če sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, bo samodejno zavrl.

Zgodnje opozorilo na puščajočo pnevmatiko

Če v kateri od pnevmatik začne padati tlak, vas sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah na to takoj opozori z opozorilno lučko na armaturni plošči. Tako boste imeli možnost varno ustaviti in odpraviti težavo.

Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo le v delčku sekunde

B-MAX je opremljen z naprednim inteligentnim zaščitnim sistemom (IPS), ki usklajuje vrsto varnostnih sistemov, da bi zagotovil največjo možno zaščito za vas in vaše sopotnike. 
Poleg togega ogrodja potniške kabine, ki vpije energijo trka, je tu še napredna tehnologija sedežev in varnostnih pasov, ki zmanjša možnost telesnih poškodb v primeru nesreče.

ESP vam pomaga ohraniti popoln nadzor v vseh razmerah

Elektronski stabilizacijski program (ESP) nenehno spremlja vožnjo vašega vozila. Zazna vsakršne odklone od izbrane vozne linije, na primer, če začnete drseti, in samodejno popravi vašo lego na cesti, s čimer vam pomaga ohraniti nadzor nad avtomobilom. Ta tehnologija pomaga tudi skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

Nagrada Euro NCAP za napredne tehnologije, ker skrbimo za vašo varnost

Ford SYNC® s sistemom za pomoč v sili in sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih sta prejela nagrado Euro NCAP za napredne tehnologije, najvišjo nagrado, ki jih podeljuje vodilna evropska neodvisna organizacija na področju varnosti. Nagrade so podeljene samo za najnaprednejše tehnologije za izogibanje trkom ter odzive med trkom in po trku, ki so na voljo v avtomobilih. Za svoja vozila smo pri Fordu skupno prejeli sedem nagrad Euro NCAP za napredne tehnologije, in sicer vse za inovacije, ki so zasnovane, da vas varujejo med vožnjo.

Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) se medsebojno dopolnjujeta in vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje. 
Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) B-MAXu omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem deluje tako, da zazna kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.

Zračne blazine, ki za vas ščitijo iz vseh strani

Če iz kakršnegakoli razloga želite, da je zračna blazina neaktivna, med drugim v primeru, da otroka vozite v vzvratno obrnjenem otroškem sedežu, je B-MAX pravi za vas. S premikanjem stikala lahko izklopite sovoznikovo zračno blazino, kar je prikazano na instrumentalni plošči v obliki opozorila.

Samozatemnitveno vzvratno ogledalo

Nočna vožnja je lažja, če vas nenehno ne slepi soj žarometov vozil za vami. Inovativno samozatemnitveno vzvratno ogledalo zazna blesk žarometov in se samodejno zatemni.

Svetlejši žarometi za varnejšo nočno vožnjo

Halogenski projektorski žarometi oddajajo veliko svetlejšo, intenzivnejšo in bolj prodorno svetlobo, tako da bolje vidite cestišče (in ste vidni) in ste posledično bolj varno na poti. Dnevne LED luči so nameščene v kompletu s halogenskimi projektorskimi žarometi in vam pomagajo, da na cesti še bolj izstopate.

B-MAX ima nekaj inovativnih načinov za preprečevanje kraje.

Priročen način za zaščito vašega avtomobila

Z globalnim zapiranjem lahko na daljavo s ključem odprete in zaprete vsa vrata in stekla z električnim pomikom. (Z določenimi paketi je na voljo zunanji alarm.) 

Če tatu uspe vlomiti v B-MAXa tako, da razbije okno, zahvaljujoč funkciji dvojnega zaklepanja kljub temu ne bo mogel odkleniti vrat z notranje strani. Torej tudi če pride v avtomobil, bo imel velike težave izstopiti iz njega, ne da bi pritegnil pozornosti.