Pomoč lastnikom

Želimo si, da ne bi imeli težav z vašim Fordom. Vsekakor tudi želimo, da ste v primeru tehničnih težav, s svojim vozilom znova varno na cesti, kakor hitro je le mogoče – zato vas prosimo, da v takih primerih najprej pokličete svojega pooblaščenega serviserja. Za pomoč pri iskanju kontaktnih podatkov preglejte razdelek Prodajna mreža.

 • Center za stike s strankami

  Če potrebujete dodatno pomoč v zvezi s tehničnimi težavami na vašem avtomobilu, nas kontaktirajte preko e- pošte poprodaja.ford@summitmotors.si ali na telefonsko številko 00 386 1 25 25 167 (od ponedeljka do petka med 8.30 in 14.00 uro).

 • Vaše mnenje

  Ker želimo, da bi bili s Fordom in našimi storitvami nadvse zadovoljni, nam je zelo pomembno, da vemo na katerih področjih smo dobri in kje bi lahko ponudili še boljše storitve.

  Zato s pomočjo raziskav neprestano ugotavljamo zadovoljstvo naših strank. V raziskavo ste vključeni lastniki Forda, ki boste na svoj elektronski naslov prejeli anketni vprašalnik. Hvaležni vam bomo, če si boste utrgali nekaj časa in izpolnili anketo. V kolikor boste imeli težave z izpolnjevanjem ankete, se obrnite na svojega pooblaščenega servisnega sprejemnika, ki vam bo z veseljem pomagal.

  Da vam bomo na vaš elektronski naslov lahko poslali vprašalnik, vas prosimo, da elektronski naslov zaupate svojemu pooblaščenemu Fordovemu servisnemu sprejemniku.

 • Preventivni vpoklic

  Kako vem, da je moje vozilo del preventivnega vpoklica?

  V primeru, da moramo zaradi varnostnih razlogov preventivno vpoklicati vaše vozilo, boste vi kot zakonski lastnik avtomobila o tem pisno obveščeni. Obvestilo o vpoklicu vašega avtomobila bo prejel tudi oddelek upravne enote s področja prometa oziroma registracije vozil. Vaše vozilo bo v navedenem primeru deležno brezplačne odprave morebitnih napak, ki so predmet vpoklica, v najkrajšem možnem času. V kolikor se vam bo pojavilo vprašanje v zvezi s preventivnim vpoklicem vašega vozila, lahko kontaktirate svojega pooblaščenega serviserja z vozili Ford, ki vam bo z veseljem svetoval.

  Obiščete lahko http://www.etis.ford.com/fordservice in preverite, če je vaše vozilo vključeno v preventivni vpoklic.

 • Namigi in nasveti

  Obstajajo številni napotki za varno vožnjo in dolgoročno vzdrževanje vašega Forda v optimalnem voznem stanju. Naslednje strani nudijo uporabne nasvete o samopregledih, pa tudi o vožnji in varnosti opreme. Najdete lahko tudi številne uporabne namige in nasvete ter koristne odgovore na pogosto zastavljena vprašanja.

  SAMOPREGLEDI


  fordPnevmatike

  - Upoštevajte pravilni tlak v pnevmatikah in s kakovostnim merilnikom tlaka preverjajte pnevmatike vsaj vsaka dva tedna. - Preverite bočnice pnevmatik. Če pnevmatika potrebuje redno polnjenje, je lahko poškodovana.
  - Ne pozabite preveriti tudi stanja nadomestne pnevmatike.
  - Uporabljajte komplet za popravilo pnevmatik, ki ga ponuja pooblaščeni Fordov serviser.

  fordKomplet orodja

  - V priročniku za uporabnike poiščite informacije o tem, kje lahko najdete osnovni komplet orodja. Vsebovati mora vsaj dvigalko in orodje za snemanje kolesa.
  - Seznanite se s točkami za podstavljanje dvigalke, ki se uporabljajo za varno dviganje avtomobila.
  - Če so nameščene varnostne matice za platišča, se prepričajte, da komplet orodja vključuje tudi ključ ali orodje za odstranjevanje.
  - Če vaše vozilo nima nadomestne pnevmatike, poglejte v vaš lastniški priročnik, kje najdete komplet za polnjenje pnevmatik.

  fordMotorno olje

  - Preverjajte nivo olja z merilno palico za motorno olje vsaj vsake dva tedna in pred daljšimi potovanji.
  - Zamenjajte olje in filter v priporočenih servisnih intervalih.
  Velika poraba olja lahko pomeni težave z motorjem.

  fordHladilna tekočina

  - Redno preverite nivo hladilne tekočine in jo po potrebi dolijte - toda samo takrat, ko je motor hladen.
  - Pred zimo preverite koncentracijo sredstva proti zamrznitvi.
  - Sredstvo proti zamrznitvi ne le preprečuje, da hladilna tekočina zamrzne , ampak preprečuje tudi korozijo v hladilnem sistemu in je zato pomembna skozi vse leto.

  fordBrisalci

  - Metlice brisalcev se sčasoma obrabijo in vetrobransko steklo ostane na določenih mestih neočiščeno.
  - Zamenjajte jih vsaj enkrat letno, da delujejo kar najbolje.

  fordČiščenje stekel

  - Redno preverjajte in dolivajte tekočino za čiščenje stekel, le tako bo sistem deloval brezhibno.
  - Uporabljajte kakovostno tekočino za čiščenje stekel poleti in pozimi - samo voda ne odstrani mastne cestne umazanije in pozimi hitreje zamrzne.

  fordVetrobransko steklo

  - Redno preverjajte vetrobransko steklo glede poškodb zaradi kamnov in vedno čimprej zamenjajte počeno ali okrušeno steklo.
  - Poškodbe lahko poslabšajo vidljivost in odvrnejo vašo pozornost.
  - Manjši okruški se lahko razširijo in steklo poči v celoti. Večino manjših razpok lahko odpravi vaš pooblaščeni Fordov serviser.

  fordŽarometi

  - Vse žaromete preverite enkrat tedensko. Ne pozabite smernikov, zavornih luči in meglenk.
  - Redno očistite žaromete. V slabem vremenu jih obrišite z vlažno krpo, ko je vozilo pri miru.

  fordServoojačevalnik krmiljenja - Enkrat mesečno preverjajte rezervoar s tekočino za servokrmiljenje.

  - Za dolivanje uporabljajte samo ustrezno hidravlično tekočino, kot je zapisano v priročniku za uporabnike – ustrezna tekočina je na voljo pri vašem pooblaščenem Fordovem serviserju.

  fordKaroserija

  - Poškodbe karoserije čimprej odpravite, da preprečite nastanek rje.
  - Vaše vozilo ima podaljšano garancijo za karoserijo, kar zahteva redne letne preglede pri pooblaščenem serviserju. Preverite, ali je prejšnji lastnik redno vodil zapiske.

 • Pogosta vprašanja

  Kako pogosto naj odpeljem svoj avto na servis?

  Uporabniški priročnik vsebuje informacije o servisnih intervalih za vaše vozilo. Tabela servisnih intervalov je tudi na spodnji povezavi.

  Da svojega Forda ohranite v najboljšem stanju in se tako izognete dragim popravilom, ga morate redno servisirati. S tem pa si boste zagotovili tudi dodatno brezskrbnost in garancijo, vaše vozilo pa bo ohranilo visokovrednost.

  Servisni intervali za posamezne Fordove modele nastopijo glede na prevožene kilometre oz. pretečeno časovno obdobje, odvisno kateri od pogojev nastopi prej.

  Ka - 20.000 km ali eno leto
  Fiesta - 20.000 km ali eno leto
  Fusion - 20.000 km ali eno leto
  B-MAX - 20.000 km ali eno leto
  Focus - 20.000 km ali eno leto
  C-MAX - 20.000 km ali eno leto
  Kuga - 20.000 km ali eno leto
  Mondeo - 20.000 km ali eno leto
  S-MAX - 20.000 km ali eno leto
  Galaxy - 20.000 km ali eno leto

  Fiesta Van - 20.000 km ali eno leto
  Transit Connect - 20.000 km ali eno leto


  Ranger - 30.000 km ali dve leti
  Transit Custom - 50.000 km ali dve leti
  Tourneo Custom- 50.000 km ali dve leti

  Več informacij o servisiranju vašega Forda dobite pri svojem pooblaščenem serviserju z vozili Ford.

  Zakaj naj svoj avtomobil servisiram pri Fordovem zastopniku/ pooblaščenem serviserju?

  Kot vsako drugo vozilo tudi vaš Ford potrebuje redno servisiranje, s katerim ga vzdržujete v najboljšem stanju in mu ohranjate visoko vrednost. Samo pooblaščeni Fordovi serviserji imajo za Forde izšolane tehnike, Fordova specialna orodja in najsodobnejšo računalniško diagnostično opremo posebej prilagojeno vašemu Fordu.

  Prednosti uporabe originalnih Fordovih delov

  Vaš Ford začne svoje življenje z vsemi originalnimi Fordovimi deli, ki so oblikovani in načrtovani tako, da brezhibno in tudi varno delujejo. Vendar lahko zamenjava enega izmed originalnih Fordovih delov, ki ne ustreza vsem kriterijem, bistveno spremeni varno delovanje vozila. Originalni Fordovi deli pomenijo minimalen čas vgradnje za tehnike in ustrezajo našim strogim standardom glede kakovosti in varnost, s katerimi se poveča zmogljivost in vrednost vašega vozila.

  Kje lahko servisiram svoj avtomobil?

  Vaš lokalni pooblaščeni Fordov serviser vam bo z veseljem pomagal odgovoriti na vsa morebitna vprašanja glede servisiranja in rezerviral termin za servisiranje vašega vozila. S pomočjo spodnje povezave ugotovite svojega najbližjega pooblaščenega Fordovega serviserja. Fordova prodajno servisna mreža

Bookmark & Share