Radodarno zmogljiv. Varčen pri porabi goriva

Odlična zmogljivost, izjemno varčna poraba goriva in nizki izpusti CO2: vse to naj vam bo v užitek pri S-MAX-u.

Minili so dnevi, ko se je bilo treba odločiti bodisi za zmogljivost bodisi za učinkovitost. Z vozilom S-MAX vam domiseln dizajn in inovativne tehnologije, kot je Auto Start-Stop, omogočajo, da lahko uživate v popolni kombinaciji obojega.


 • Motorji

  EcoBoost: brez kompromisov med močjo in učinkovitostjo

  Na voljo vam je več bencinskih motorjev EcoBoost, ki uporabljajo kombinacijo neposrednega vbrizgavanja bencina in prisilnega polnjenja, da ustvarijo osupljivo zmogljivost in varčnost:

  Nov 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost je nova pridobitev v paleti revolucionarnih motorjev EcoBoost. Motor je bil pametno zmanjšan iz 1,6-litrskega motorja EcoBoost, zaradi česar so izpusti manjši, (skupna) poraba goriva s 6,5 litri/100 km še zmeraj varčna, razvije pa lahko 160 KM. Na voljo je tudi še zmogljivejša, 2,0-litrska izvedba motorja EcoBoost, ki pa zmore osupljivih 240 KM.

  Širok nabor dizelskih motorjev

  Prisegate na dizelski motor? Z naprednim, povsem novim 2,0-litrskim motorjem Bi-turbo TDCi lahko izbirate med štirimi ravnmi moči motorja: 120 KM, 150 KM, 180 KM in 210 KM. Vsak izmed teh motorjev obsega najsodobnejšo tehnologijo, ki povečuje njegovo moč, navor ter varčnost, pri tem pa zmanjšuje izpuste, za kar se gre zahvaliti napredni zasnovi, ki zagotavlja do 7 % manjše izpuste CO2 in še varčnejšo porabo goriva.

 • Vodenje

  Primite za volan in prevzemite nadzor

  Prenovljena zasnova šasije, natančno uravnoteženo sprednje in zadnje vzmetenje ter široka paleta pametnih tehnologij: skupaj zagotavljajo največjo mero zmogljivosti in natančne vodljivosti v vsaki situaciji.

  Moč izbire

  S-MAX vam je na voljo s tremi različnimi menjalniki. 6-stopenjski ročni menjalnik ima višjo navorno zmogljivost in zagotavlja gladko ter natančno menjavanje prestav. 6-stopenjski samodejni menjalnik se prav tako ponaša z višjo navorno zmogljivostjo, točke prestavljanja pa so natančno umerjene, kar daje največjo možno mero moči in učinkovitosti. Odločite se lahko tudi za pogon na vsa kolesa in šeststopenjski menjalnik Ford PowerShift.

  Menjalnik Ford PowerShift. Hiter in varčen z gorivom

  Ta napredni šeststopenjski menjalnik združuje udobje samodejnega menjalnika in nadzor, ki ga zagotavlja ročni menjalnik. Naslednjo prestavo izbere že vnaprej, tako da med prestavljanjem ne izgubljate moči motorja. Izjemno hitro in gladko menjavanje prestav, ki ga zagotavlja menjalnik PowerShift, zagotavlja bolj umirjeno vožnjo, pri tem pa v primerjavi z običajnim samodejnim menjalnikom prihrani tudi nekaj goriva in zmanjša izpuste CO2.


  Obvolanski prestavni ročici: uživajte v hitrem prestavljanju v samodejnem načinu

  Samodejni prestavni ročici, ki sta običajno na voljo le pri luksuznih športnih avtomobilih, sta sedaj na voljo tako v kombinaciji s 6-stopenjskim menjalnikom kakor tudi z menjalniki PowerShift. S to tehnologijo, ki izvira iz dirkalnih vozil, vam je hitro, enostavno prestavljanje sedaj na dosegu prstov. Prestavni ročici sta vgrajeni ob volanskem obroču, zato postane prestavljanje učinkovitejše tudi pri vožnji v ovinek.


  Napredno vzmetenje za odlično vožnjo in vodljivost

  Napreden in povsem nov mehanizem zadnjega vzmetenja z več vodili v kombinaciji z izboljšanim sprednjim vzmetenjem z »macphersonovo vzmetno nogo« zagotavlja odličen nadzor nad kolesi in kakovost vožnje, kar je samo pika na i sicer že zelo odzivni vodljivosti avtomobila.

 • Varčnost

  Z enako količino goriva zdaj še dlje

  S-MAX je zasnovan, da kar se da izkoristi prav vsako kapljo goriva, ki jo natočite v avtomobil. Izboljšana je tudi učinkovitost motorja, ki se ponaša z novimi tehnologijami za varčnejšo porabo goriva.


  Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčnejše

  Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in reakcijski čas ter število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.  Porabite manj goriva s sistemom Start-Stop

  Ko se ustavite ob semaforju ali v koloni, lahko ta tehnologija samodejno ustavi motor (ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko porabo goriva zmanjša za do 10% (mestna vožnja).

  Varčnejši način polnjenja akumulatorja

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.

Bookmark & Share