Vozna tehnologija in izkušnja

Pametne tehnologije, funkcije in sistemi, ki bodo izboljšali vašo vožnjo.

 • Vozna tehnologija

  Zanesljivost v spremenljivih pogojih

  Pametni sistem pogona na vsa kolesa (AWD) zmore določiti, koliko oprijema, ravnotežja v vožnji skozi ovinek in odzivnosti avtomobil potrebuje na mokrem, suhem ali ledenem oziroma spremenljivem terenu. Tehnologija lahko pogon preusmeri na sprednjo ali zadnjo os, odvisno od pogojev na cesti. Ta sistem z »navorom na zahtevo« tako zagotavlja odlično vodljivost in še večjo učinkovitost.


  fordlektrični servoojačevalnik krmiljenja, ki se odziva na vsako situacijo

  Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) samodejno prilagaja svoje delovanje hitrosti in voznim pogojem. Pri vožnji z nizko hitrostjo sistem poskrbi, da lahko volan obračate lažje in lahkotneje, s čimer zagotovi boljšo okretnost. Pri vožnji z višjimi hitrostmi, ko potrebujete več nadzora, pa krmiljenje postane trše. Sistem EPAS zdaj z nadzorom proti spodrsavanju upošteva tudi bočni veter in ostale vozne pogoje, medtem ko aktivna pomoč proti tresenju volana zmanjšuje neželene vibracije na volanskem obroču.


  Z obeh strani vidi, kaj se dogaja okrog njega

  Majhna in neopazna kamera na sprednjem delu S-MAX-a na večfunkcijskem zaslonu vašega avtomobila prikaže deljeno sliko, tako da lahko vidite vozila, kolesarje ali pešce, ki se vozilu približujejo od strani. Ta nova tehnologija (na voljo kot dodatna oprema) je neprecenljiva, ko skušate zapustiti tesno parkirno mesto ali se vključiti v gost promet na cesti, kjer je pogled na njo oviran.

  Parkiranje in speljevanje brez stresa

  Z uporabo različnih tehnologij sistem za aktivno pomoč pri parkiranju vozilo več kot le krmari v bočne parkirne prostore. Aktivna pomoč pri izvozu iz bočnega parkirnega mesta vam pomaga tudi pri vključevanju v promet. Sistem za aktivno pomoč pri vzvratnem prečnem parkiranju zazna prisotnost prostora, ki ustreza vašemu vozilu, nato pa vas zapelje na ustrezno mesto. Tu je še sistem z aktivno pomočjo pri bočnem parkiranju, ki vas opozori, če je okrog vozila kakršna koli bočna ovira.


  ford

  Tempomat, ki se samodejno prilagodi

  S tehnologijo prilagodljivega tempomata lahko izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. Če vgrajeni senzor RADAR pred vami zazna vozilo, bo upočasnil avtomobil, da ohrani predhodno določeno razdaljo. Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti.


  Preprostejša vzvratna vožnja, saj lahko vidite, kaj je za vozilom.

  Stebrički, nizki zidovi ... kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vozilom, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v še tako tesne parkirne prostore.

 • Udobje in praktičnost

  Panoramsko strešno okno za večji občutek sproščenosti in prostornosti

  S pritiskom na gumb se elektronsko krmiljeni strešni zastor pomakne nazaj ter tako omogoči naravni svetlobi, da prodre skozi panoramsko strešno okno. Hkrati pa sončno odbojno steklo ohranja svežino in vas ščiti pred škodljivimi UV-žarki.  ford

  Ohranjajte idealno temperaturo

  Zmogljiv klimatski sistem skrbi, da vam bo zmeraj ravno prav toplo oziroma hladno. Vgrajena je dvopodročna elektronska klimatska naprava s samodejnim uravnavanjem temperature (DEATC), ki vam omogoča, da izberete temperaturi, ki ustrezata vam in vašemu sopotniku. Odločite se lahko tudi za »tripodročni« klimatski sistem, s katerim je temperaturo mogoče nastaviti ne samo za voznika in sopotnika, ampak tudi za ostale potnike v drugi in tretji sedežni vrsti.

  Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

  Ta pametna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in ultra tanka vlakna se ogrejejo in odmrznejo ter tako odrosijo vaše vetrobransko steklo in odmrznejo brisalce. Sistem začne delovati v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.  Sedeži, ki nudijo dodatno oporo ... in masažo

  Novi ergonomski sedeži Multi-Contour so na voljo za voznika in sovoznika, njihov dizajn pa omogoča popolno nastavljanje. Tako zagotavljajo dodatno oporo, kjer je potrebno in nudijo masažo, da boste na daljših vožnjah sproščeni. Sedeži so na voljo z ogrevanjem, tako da si lahko nastavite zares idealno temperaturo.  Pameten sedežni sistem za največjo mero prilagodljivosti

  Vsestranski sedeži dajejo veliko prostora za pet/sedem oseb, sedeže v drugi in tretji vrsti pa je mogoče podreti, tako so vam na voljo številne različne konfiguracije sedenja in odlaganja. Na primer, sedeže v drugi ter tretji vrsti lahko s pritiskom na gumb podrete do konca in tako v trenutku naredite prostor za športno opremo ali večje kose kupljenega blaga.

 • Priročnost

  Odvečne skrbi, da ne boste prekoračili omejitve hitrosti

  Sistem za samodejno prilagajanje hitrosti (ISA) je zasnovan za večji nadzor nad hitrostjo, tako da se boste lahko bolje osredotočili na cesto. Kamera za prepoznavanje prometnih znakov najprej samodejno zazna trenutno omejitev hitrosti (ko je aktivirana), sistem pa vašo najvišjo nastavitev hitrosti nato prilagodi tej omejitvi.


  Prostoročno odpiranje vrata prtljažnika

  Ko imate polne roke, bo S-MAX zaznal ključ, vi pa morate z nogo samo zamahniti pod zadnjim odbijačem in vrata prtljažnika se bodo samodejno odprla ali zaprla.


  Brez ključa pomeni brez napora

  Fordov sistem za odklepanje in zagon vozila brez ključa vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe. Ta možnost je torej idealna rešitev, ko imate polne roke.

  fordZaženite svoj avtomobil s pritiskom na gumb

  Zdaj ključa ne potrebujete več. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.  Hi-fi zvok

  Zvočni sistem z devetimi zvočniki je del standardne opreme za Ford SYNC 2 in bo v celotnem avtomobilu poskrbel za izjemno jasen zvok. Odločite se lahko tudi za sistem Premium z digitalnim radijskim sprejemnikom (DAB) in 12 zvočniki znamke Sony, ki vam bodo pričarali odlično vzdušje poslušanja.

  Ford SYNC 2. Napredna prostoročna tehnologija in zaslon na dotik

  Naslednja generacija Ford SYNC 2 omogoča brezžično povezavo vašega mobilnega telefona in MP3 predvajalnika. Preko preprostih in intuitivnih glasovnih ukazov ali preko 8" barvnega zaslona na dotik lahko upravljate predvajanje glasbe ter uporabljate telefon, navigacijski sistem in klimatsko napravo.  Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

  Po zaslugi tega sistema je v vaš S-MAX skorajda nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.


  Brezskrbna souporaba avtomobila s pametnim programskim ključem MyKey®

  Ford MyKey® vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za varnostni pas in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema. Ta tehnologija je zasnovana z namenom, da lahko avtomobil brez vsake skrbi posodite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. »Skrbniški« ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot enega od vsakega.

  Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

  Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja naprej obrnjeno kamero, da zazna, ali nenamerno drsite s svojega voznega pasu. Sistem za ohranjanje voznega pasu vas nato opozori s tresenjem volana in vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (na primer avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

Bookmark & Share