Tehnologija avtomobilske varnosti

Pametne varnostne tehnologije, funkcije in sistemi, ki so zasnovani z namenom, da pomagajo zaščititi vas in vaše sopotnike.

S-MAX je z izčrpnim paketom vgrajenih varnostnih funkcij zasnovan, da vam in vašim sopotnikom nudi najvišje možne ravni zaščite.


 • Varnost

  Sistem, ki pomaga pri zaščiti pešcev

  Sistem za preprečevanje naleta s funkcijo prepoznavanja pešcev zaznava ljudi (in večje predmete) na cesti oziroma analizira, kdo bi lahko prestregel pot vašemu vozilu ter vas tako opozori o prisotnosti. Če se ne odzovete, bo sistem samodejno začel zavirati. Tehnologija pomaga zmanjšati resnost poškodb pri nezgodah oz. vam pomaga, da se jim izognete, in deluje pri hitrostih do 80 km/h.

  Žarometi, ki izboljšajo vidljivost v ovinkih

  Prilagodljiva žarometa s tehnologijo LED z aktivnim prilagajanjem svetlobnega snopa 'Ford Dynamic LED' nista samo osupljiva, ampak tudi pametna. LED luči v žarometih zagotavljajo natančno padanje svetlobnega snopa, njihova intenzivna naravna svetloba pa skrbi za izjemno osvetlitev. Del opreme so tudi dnevne luči. Tradicionalne smerne utripalke so nadomeščene s smerniki iz LED trakov, ki se osvetlijo zaporedno, tako da jih drugi vozniki takoj opazijo. Povrhu vsega so na voljo še dolge luči, ki se samodejno prilagajajo in tako povečujejo vidljivost, ne da bi pri tem zaslepile druge voznike. Žarometi se ponašajo še s to osupljivo lastnostjo, da sledijo cesti, tako da boste v vožnji skozi ovinke videli še bolje.

  Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde

  Napreden pametni zaščitni sistem (IPS) usklajuje vrsto varnostnih funkcij, s čimer skrbi za največjo mero zaščite za vas in vaše sopotnike. S-MAX ima togo ogrodje potniške kabine, ki vpije energijo trka, in napredni tehnologiji sedežev ter varnostnih pasov, ki zmanjšata možnost telesnih poškodb v primeru nesreče.

  Več moči za zaviranje v sili

  Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Nadzira se samodejno preko sistema ESP, ki zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro in to silo po potrebi samodejno poveča.

  Ogledala, ki vidijo, česar vi ne morete

  Sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu v vzvratnih ogledalih s funkcijo opozarjanja na prečni promet pri vzvratnem izvozu iz parkirnega mesta (BLIS) vam lahko pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila, ki bi utegnila biti skrita v vašem mrtvem kotu na obeh straneh vašega vozila. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas opozorijo s prižigom oranžne lučke, ki je dobro vidna na zunanjem ogledalu na isti strani.

  Vidi vozila, ki bi jih lahko spregledali

  Ko vzvratno zapuščate parkirni prostor in nimate dobrega pregleda nad prometom, lahko funkcija opozarjanja na prečni promet pri vzvratnem izvozu iz parkirnega mesta zazna prihajajoča vozila in odda zvočno opozorilo. Tehnologija poskrbi tudi, da se vklopi lučka v stranskem ogledalu: levem ali desnem, odvisno od smeri prihajajočega vozila.

  Zanesljivost v zahtevnejših razmerah

  Vozilo je opremljeno z elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), ki združuje vrsto tehnologij, zasnovanih, da omogočijo večji nadzor nad vozilom. Senzorji zaznajo nenadne spremembe v krmarjenju, zaviranju ali obnašanju vozila, ki lahko povzročijo izgubo nadzora, nato pa sistem ESP natančno prilagodi hitrost posameznega kolesa, kar ustali stabilnost vozila in preprečuje zdrsavanje. Funkcije sistema ESP vključujejo pomoč pri speljevanju v klanec, pomoč pri zaviranju v sili in elektronsko predpolnitev tlaka v zavornem krogotoku.

  Hitrejša, krajša zaviranja v sili

  Ko vozilo zazna potencialno situacijo, v kateri bo treba zavirati v sili, enota ESP prednapolni zavorni sistem, tako da zmanjša vrzel med zavornimi ploščicami in koluti. Tehnologija, poznana kot elektronski sistem za predpolnitev tlaka v zavornem krogotoku, pomaga pri zmanjševanju zavorne poti vozila.

  Maksimalen nadzor nad vožnjo v zavojih

  Sistem za razporejanje navora uravnava navor motorja med sprednjima kolesoma ter se tako prilagaja vozni površini in razmeram na cesti. Sistem deluje 100-krat na sekundo, kar je 33-krat hitreje od mežika z očmi. To pomeni boljši oprijem in izredno natančno krmiljenje, kar boste odkrili ob pospeševanju v zavojih.

  Stalna zaščita pred prevrnitvijo

  Sistem proti prevračanju je zmožen zaznati prekomerno kotaljenje karoserije in druge manevre, ki lahko privedejo do morebitne prevrnitve vozila. Ta tehnologija nato samodejno zavre posamezna kolesa in prilagodi plin ter vam tako pomaga, da znova dobite oblast nad vozilom.

  Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin.

  Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

  Napreden sistem zračnih blazin

  Sistem zračnih blazin, ki obsega zračne blazine za medenico in prsni koš na sprednjih sedežih, odločite pa se lahko tudi za vgradnjo bočnih zračnih blazin za zunanja sedeža v drugi vrsti.

  Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok

  Druga sedežna vrsta je opremljena s pritrdišči ISOFIX za otroške sedeže.

  Ford SYNC 2 s funkcijo Emergency Assistance

  Pomemben del sistema Ford SYNC 2 je pomoč v sili Ford Emergency Assistance*. Ta funkcija, ki vam lahko reši življenje, je zasnovana, da vam pomaga opraviti klic v sili, službam za ukrepanje ob nesrečah pa lahko v vašem jeziku posreduje informacije o lokaciji vašega vozila. Klic lahko ustavite ali pa govorite s to službo, če jo potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*

  *Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

 • Zaščita

  Največja mera varnosti

  Računate lahko na širok nabor varnostnih funkcij, ki so vgrajene, da vašega S-MAX-a varujejo pred tatovi.

  Alarmna zaščita

  Alarm Thatcham Category 1 je dovršen sistem, ki se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo, in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila.

Bookmark & Share