Tehnologije načrtovane za vašo varnost in zaščito

Mustang vključuje vrsto naprednih varnostnih funkcij, namenjenih zaščiti vseh členov v prometu - voznikov, potnikov, pešcev in tudi avtomobilov.


Sistem za varnost peščev

ford

Pomoč preprečevanja trkov z zaznavanjem pešcev zaznava ljudi (in večje predmete) na cesti pred vami oziroma analizira, kdo bi lahko prestregel pot vašemu vozilu ter vas tako opozori o njihovi prisotnosti. Če se ne odzovete, bo sistem samodejno začel zavirati. Ta inovativna nova tehnologija je zasnovana, da zmanjša resnost nesreč in v nekaterih primerih prepreči nalet od spredaj.Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) za več kontrole v vseh razmerah

ford

Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) je zasnovan tako, da vam omogoča večjo kontrolo vozila. Niz senzorjev nenehno spremlja hitrost vsakega posameznega kolesa, poti vozila in obnašanjem koles. Sistem ESC natančno uravnava zavorno moč med vsakim posameznim kolesom, prav tako pa zmanjša moč, ki jo dobi motor. To pomaga pri izravnavi krmiljenja števcev in prevrnitve, zaradi česar je avto bolj stabilen in ga lažje nadzorujemo. Sistem ESC in nadzor vleke lahko pomagata preprečiti drsenje predenjih koles v mokrih ali ledenih pogojih.


Odkrivanje izgube tlaka v pnevmatikah

ford

V primeru, da se med potovanjem zmanjša tlak ene ali več pnevmatik, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS) vas opozori z ikono na instrumentni plošči.

Krajše in hitrejše zaviranje v sili

ford

Sistem za pomoč pri zaviranju v sili (EBA) pomaga zagotoviti maksimalno učinkovitost zavor v nujnih primerih. Nadzor poteka samodejno prek sistema ESP, ki zaznava vaš pritisk na zavorno stopalko in ga samodejno poveča, če je to potrebno.
Da bo vaš Mustang res na varnem

ford

Prefinjen proti vlomni sistem Thatcham je aktivni sistem proti kraji (kategorija 1) je zasnovan za zaščito Ford Mustanga in vas opozori v primeru poskusov vdora. Aktivira se tudi v primeru če se vozilo začne premikati ali če se ga poskuša dvigniti.

Bookmark & Share