POGON V8 ALI ECOBOOST: VI ODLOČATE

Novi Ford Mustang je zasnovan, da ponudi uravnovešeno zmogljivost, in izdelan, da zagotovi moč z največjo učinkovitostjo. 5,0-litrski osemvaljnik ali 2,3-litrski EcoBoost? Izbira je vaša.

 • Moč

  fordNapredna tehnologija 2,3-litrskega motorja EcoBoost

  Revolucionarna tehnologija 2,3-litrskega motorja EcoBoost združuje neposredni vbrizg goriva, dvojno odmično gred s časovnim prilagajanjem odmika ventilov in turbopuhalo twin-scroll. Rezultat: 317 KM, 432 Nm navora, največja hitrost 233 km/h in pospešek z 0 na 100 km/h v zgolj 5,8 sekunde. Ta moč je v ravnovesju z navdušujoče nizko porabo goriva in izpusti že od 179 g/km CO2. Preverite kako deluje>>


  fordZvok petlitrskega motorja V8

  Zmogljivi 5,0-litrski osemvaljni motor ustvarja še več moči: 421 KM/413 KM s 530 Nm navora. Prenos moči poteka neopazno skoziprestave in do največje hitrosti 233 km/h. S časom zgolj 4,8 sekunde z 0 do 100 km/h boste izkusili tudi bočni pospešek v višini 0,97 g. Obenem lahko uživate v prepoznavnem rohnenju, značilnem za ta zmogljivi motor.


  fordSprotne povratne informacije s funkcijo Track Apps

  Na vgrajenem LCD-zaslonu sproti prikazuje zabavne in uporabne informacije o zmogljivosti, da vam pomaga kar najbolje izkoristiti vašega Mustanga. (Serijska oprema)  Pripravite se na speljevanje

  Izberite nadzor pri speljevanju v Track Apps avtomobila, nastavite prosti tek med tri tisoč in štiri tisoč petsto obrati na minuto in novi Mustang vam bo zagotovil optimalen oprijem že od stanja na mestu: idealno, ko imate na voljo do 530 Nm navora.

  Natančno merjenje pospeška in G-sile

  Merilnik pospeška je športni merilnik, ki sproti prikazuje pospešek oziroma G-silo vašega vozila. Rdeča pika na sredini merilnika se nenehno premika glede na pospešek, zaviranje ali stopnjo zavijanja vozila.
Najvišje meritve sile z vaše zadnje vožnje so prikazane na zunanji strani merilnika, dokler jih ne ponastavite.

 • Vozna dinamika

  fordRočni ali samodejni menjalnik: kateri vam je ljubši?

  6-stopenjski ročni menjalnik je zasnovan, da kar najbolj poveča moč motorja novega Mustanga. Kratko razmerje prve prestave zagotavlja odličen pospešek z mesta, natančen menjalnik s kratkimi prestavnimi razmerji pa je opremljen tudi z zaporami pozitivnega prestavljanja in sinhronizatorji za gladko športno vožnjo. Izberite 6-stopenjski menjalnik SelectShift, ki je na voljo kot dodatna oprema, in uživali boste v vseh prednostih samodejnega menjalnika, ob tem pa tudi v hitrosti in varčnosti ročnega nadzora prek obvolanskih prestavnih ročic.

  fordObvolanski prestavni ročici: uživajte v hitrem prestavljanju v samodejnem načinu

  Samodejni prestavni ročici sta na voljo z menjalnikom SelectShift. S to tehnologijo, ki izvira iz dirkalnih vozil, vam je hitro, enostavno prestavljanje sedaj na dosegu prstov. Prestavni ročici sta vgrajeni ob volanskem obroču, zato postane prestavljanje učinkovitejše tudi pri vožnji v ovinek.

Bookmark & Share