VOZNA IZKUŠNJA, KI JO NADZIRATE

Vsak vidik novega Mustanga obstaja zato, da izboljša zmožnosti avtomobila na cesti ali na stezi, tudi v najtežjih razmerah.

 • Vozna tehnologija

  fordNačini vožnje, ki ustrezajo pogojem in vašim potrebam

  Za volanom novega Mustanga imate popoln nadzor nad tem, kako se avtomobil pelje in odziva. S pritiskom na stikalo lahko menjavate med štirimi različnimi načini: Normal, Sport Plus, Track in Snow/Wet. Vsaka nastavitev prilagodi odzivnost sklopke, točke menjalnika (na modelih s samodejnim menjalnikom), trdoto volana in umerjanje stabilizacijskega nadzora. S prilagajanjem nastavitev avtomobila določenim potrebam položaja lahko v vseh situacijah vozite samozavestno.

  fordUživajte v vožnji

  Bolj toga struktura karoserije novega Mustanga, ki ima za osnovo novi podokvir, pomaga zmanjšati nihanje karoserije v ovinkih. Natančno umerjeno sprednje vzmetenje z dvema končnikoma na roki in zadnje vzmetenje z več vodili se opirata na to, da zagotovita natančen nadzor koles, občutljivo odzivnost krmiljenja in izjemno udobno vožnjo.


  fordDodaten nadzor med vožnjo v klanec

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin.  fordSamozavest v težkih razmerah

  Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) AdvanceTrac je zasnovan zato, da vam omogoči večji nadzor nad vašim vozilom. Tipala nenehno spremljajo hitrost vsakega posameznega kolesa, pa tudi smer avtomobila in obračalni kot volana. ESC natančno uravnava zavorno moč med posameznimi kolesi in lahko tudi zmanjša moč motorja. To pomaga izničiti podkrmarjenje in prekrmarjenje, zaradi česar je avtomobil stabilnejši in ga je lažje voditi. ESC in preprečevanje zdrsa pogonskih koles lahko obenem zmanjšata nevarnost vrtenja koles v prazno na mokrih ali poledenelih površinah. Pritisnite gumb ESC enkrat, da izklopite sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles, ali dvakrat, da zmanjšate stopnjo pomoči sistema ESC. Pritisnite gumb in ga držite več kot pet sekund, da popolnoma izklopite sistem ESC. Izbira je vaša.

  Nastavite vrtenje zadnjih koles s funkcijo Line-Lock

  Elektronsk Line-Lock je popolnoma nova funkcija in predstavlja tehnologijo, ki jo ima samo novi Mustang. Za dramatično speljevanje ali dodaten oprijem na stezi pritisnite stopalko za zavoro, da blokirate sprednja kolesa, nato ga spustite ter pritisnite stopalko za plin in zadnja kolesa se bodo prosto vrtela 15 sekund.

  Manevriranje in potovanje brez napora

  Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) se samodejno prilagodi, da zagotovi preprostejše, lažje krmiljenje pri parkiranju na tesnih prostorih in trše krmiljenje za več nadzora na avtocestah. Za razliko od običajnega krmiljenja s servoojačevalnikom, ki deluje nenehno ter porablja energijo in gorivo, naš EPAS deluje samo, ko je potrebno, kar dodatno izboljša porabo. Pomaga lahko tudi pri popravljanju zdrsavanja zaradi naklona ceste ali bočnega vetra in pomaga izravnati vsakršno neravnotežje volana pri veliki hitrosti.

 • Udobje

  fordEpski zvočni sistem

  Na voljo je 390-vatni zvočni sistem Shaker Pro, ki vključuje radio DAB+ in enojni predvajalnik CD/MP3. Dvanajst zvočnikov, vključno z 8-palčnim nizkotoncem, vgrajenim v prtljažniku, zagotavlja kristalno čist zvok.  fordNajnovejša prostoročna tehnologija

  Ford SYNC 2 z glasovnim upravljanjem in zaslonom na dotik popelje obstoječi sistem za informiranje in razvedrilo korak naprej, saj ima še 8-palčni barvni zaslon na dotik. Ta zaslon z visoko ločljivostjo omogoča intuitiven nadzor nad več ključnimi funkcijami, vključno s telefonom, zvočnim sistemom, klimatsko napravo in izbirno navigacijo prek govora ali dotika.


  Brez ključa pomeni brez napora

  Fordov brezključni sistem vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe. Ta možnost je torej idealna rešitev, ko imate polne roke.

  Brezskrbna souporaba avtomobila s funkcijo MyKey®

  Ford MyKey® vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za varnostni pas in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema. Ta tehnologija je zasnovana z namenom, da lahko avtomobil brez vsake skrbi posodite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. "Skrbniški" ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot enega od vsakega.

  Nastavljanje idealne temperature

  Zmogljiva dvopodročna klimatska naprava vam omogoča, da nastavite idealno temperaturo za obe strani kabine. Idealno nameščeni zračniki zagotavljajo učinkovitejši pretok zraka in prilagodljivost. Nastavitve je mogoče prilagoditi bodisi s kontrolnimi gumbi na sredinski konzoli, prek 8-palčnega zaslona na dotik ali z glasovnimi ukazi.

  Notranja osvetlitev, ki se prilega vašemu slogu, okusu in počutju

  Z ambientalno osvetlitvijo se lahko odločite za osvetlitev svojih merilnikov, letvic na pragih, predalov na vratih, držal za kozarce v konzoli in prostora za noge v eni izmed sedmih različnih barv. S funkcijo MyColour imate celo možnost barve mešati, da ustvarite in shranite pet lastnih kombinacij.

 • Praktičnost

  fordFordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

  Po zaslugi tega sistema je v vaš novi Mustang praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.  fordPreprostejša vzvratna vožnja, saj lahko vidite, kaj je za vozilom

  Stebrički, ograje, nizki zidovi ... kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vozilom, na večfunkcijskem zaslonu. Sistem se samodejno sproži, ko izberete vzvratno prestavo, navidezne črte pa vam pomagajo parkirati v še tako tesne parkirne prostore.  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno

  Izbirna tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.

  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

  Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo serijsko v kompletu s samodejnimi žarometi.

  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno

  Novi Ford Mustang ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor, se samodejni žarometi vklopijo sami.

Bookmark & Share