POMIRJUJOČE VISOKE RAVNI VARNOSTI, ZAŠČITE IN VAROVANJA

Zanesete se lahko na vrsto naprednih varnostnih in zaščitnih sistemov, zasnovanih za to, da pomagajo zaščititi vas in vašega novega Mustanga.

 • Pomoč vozniku

  fordVelika zavorna moč

  Posebej zasnovan visokozmogljivi zavorni sistem vključuje štiribatne zavorne čeljusti in prezračevane kolute, katerih delovanje je povezano z nizom dodelanih elektronskih tehnologij za varnost in pomoč vozniku. Zmogljivostni paket GT je opremljen s še boljšimi funkcijami: 6-batne sprednje čeljusti Brembo™, ki so nameščene na 15-palčnih prezračevanih rotorjih.


  fordZanesljivost v zahtevnejših razmerah

  Vozilo je opremljeno z elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), ki združuje vrsto tehnologij, zasnovanih, da omogočijo večji nadzor nad vozilom. Senzorji zaznajo nenadne spremembe v krmiljenju, zaviranju ali obnašanju vozila, ki lahko povzročijo izgubo nadzora, nato pa sistem ESP natančno prilagodi hitrost posameznega kolesa, kar ustali stabilnost vozila in preprečuje zdrsavanje. Funkcije sistema ESP vključujejo pomoč pri speljevanju v klanec, pomoč pri zaviranju v sili in elektronsko predpolnitev tlaka v zavornem krogotoku.

  Optimalen oprijem s kar najmanj napora

  Napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

  Opozori vas, če pade tlak v vaših pnevmatikah

  Vedno je pomembno imeti pravilno napolnjene pnevmatike, s čimer prihranite gorivo, ohranite pnevmatike in skrbite za svojo varnost. Zato tipala nenehno spremljajo vsako kolo in vas opozorijo, če pride do težave, tako da lahko ustavite, preverite in ponovno napolnite pnevmatiko ali zamenjate kolo.

 • Varnostni sistemi

  fordFord SYNC 2 s funkcijo Emergency Assistance

  Pomemben del sistema Ford SYNC 2 je Fordova Pomoč v sili*. Ta funkcija, ki vam morda lahko reši življenje, je zasnovana, da vam v vašem jeziku pomaga pri klicu v sili, in lahko službam za ukrepanje ob nesrečah ponudi storitve o lokaciji vašega vozila. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.

  * Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v Albaniji, Belorusiji, Bosni in Hercegovini, Republiki Makedoniji, Moldaviji, na Nizozemskem, v Rusiji in Ukrajini.

  fordUčinkovito odvrača tatove

  Dodelan aktivni sistem za preprečevanje kraje je zasnovan zato, da vam pomaga zaščititi vašega novega Mustanga, saj vas opozori, če kdo skuša vlomiti v vaš avtomobil. Ta tehnologija pomaga preprečevati tudi neželeno vleko vozila. Z različnimi načini aktivacije sistema lahko nadzorujete vrata, pokrov motorja in prtljažnik.  Vsestranska zaščita

  Tehnično dovršen varnostni sistem vključuje: dvostopenjsko zračno blazino za voznika, optimizirano za zaščito prsnega predela, dvostopenjsko sovoznikovo zračno blazino in zračno blazino za voznikova kolena. Še ena izboljšava je aktiven predal za rokavice, prvi v vozilih Ford. Ta tehnologija omogoča, da se vrata predala za rokavice razširijo v zračno blazino, kar pomaga zaščititi sovoznikove noge. Za male potnike so na obeh zadnjih sedežih nameščena pritrdišča ISOFIX za otroške sedeže.

  Vgrajena moč

  Karoserija novega Forda Mustanga je zasnovana tako, da je karseda toga. Omogoča izredno natančen nadzor šasije in zmore učinkoviteje ublažiti energijo v primeru trka. Oblika stranske strešne strukture povečuje trdnost, celotno bočno ogrodje pa je lasersko varjeno, kar izboljšuje zaščito tudi v primeru bočnega trka.

Bookmark & Share