Izboljšana izkušnja vožnje

Z uporabo naprednih tehnologij se avto stalno odziva na dogajanje v okolici in se prilagaja pogojem na cestišču, v prometu in vaši vožnji. Cela vrsta naprednih funkcij skrbi, da je vaše življenje preprostejše.

Od prilagodljivih LED žarometov, ki vzorec svetlobnega snopa prilagajajo okolici, do komunikacijskih sistemov, ki jih lahko upravljate z glasom. In od funkcije, ki odpravi ves stres pri parkiranju, do sistema, s katerim varno ostanete na svojem voznem pasu. Raziščite spodnje zavihke in odkrijte več.

 • Vozna tehnologija

  Žarometi, ki vam pomagajo videti okrog ovinka

  S Fordovo tehnologijo dinamičnih LED žarometov povsem novega Mondea ti niso le osupljivo lepi, so tudi dovršeno pametni. Med obračanjem volana natančno sledijo cesti in zagotavljajo izjemno vidljivost. Glede na hitrost, okolje in pogoje lahko tudi prilagodijo vzorec svetlobnega snopa. Osem različnih načinov vključuje specifične nastavitve za vožnjo v mestu, po podeželskih cestah in avtocestah ter glede na vremenske pogoje.


  Ford SYNC 2 – napredna tehnologija za prostoročno upravljanje in zaslon na dotik

  Sistem Ford SYNC 2 naslednje generacije omogoča brezžično povezavo vašega mobilnega telefona in MP3-predvajalnika. Predvajanje glasbe, telefon, navigacijski sistem in klimatsko napravo lahko upravljate s preprostimi, intuitivnimi govornimi ukazi ali prek 8-palčnega barvnega zaslona na dotik (ki ga lahko uporabite tudi za prikaz slik). Zadošča le beseda ... S sistemom Ford SYNC 2 lahko prikličete seznam lokalnih restavracij s preprostim stavkom “Lačen sem", za pomoč pri izbiri in rezervaciji pa lahko uporabite tudi Michelinov vodnik. Z modemom USB je možna povezava Wi-Fi prek dostopnih točk. Sistem vključuje tudi Fordovo pomoč v sili, ki lahko v primeru nezgode samodejno pokliče reševalno službo (glejte Stran o varnostni in zaščiti).

  Vaše glasbene možnosti

  Izberite sistem SYNC 2 s štirimi odličnimi zvočniki ali napredni zvočni sistem Sony z 12 Sonyjevimi avdiofilskimi zvočniki. Za doplačilo je na voljo tudi digitalni radio DAB.

  Preprostejša vzvratna vožnja s prikazom območja za vozilom

  Stebri, ograje, nizki zidovi ... kamera se samodejno aktivira, ko izberete prestavo za vzvratno vožnjo, in na zaslonu v sredinski konzoli prikaže območje za vozilom. Sistem prikazuje tudi navidezne smernice za pomoč pri parkiranju v še tako tesnih parkirnih mestih.  Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

  Sistem za pomoč pri vzdrževanju smeri z naprej usmerjeno kamero zaznava, ali vas nehote 'odnaša' z voznega pasu. V tem primeru vas sistem opozori s tresenjem volana in prikazom opozorila. Če se odzovete prepočasi ali spregledate opozorilo, vas sistem z aktivnim posegom varno usmeri nazaj na ustrezni vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (npr. avtoceste), zato se sistem samodejno izključi pri hitrosti pod 65 km/h, lahko pa ga izključite tudi ročno.

  Ogledala, ki vidijo tudi vam skrite nevarnosti

  Sistem za opozarjanje na vozilo v mrtvem kotu (BLIS) vam pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj radarska tipala na obeh straneh vozila preverjajo mrtve kote. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas opozorijo z oranžno lučko v zunanjem ogledalu na ustrezni strani vozila.  Parkiranje in vključevanje v promet brez stresa

  S pomočjo tipal aktivna pomoč pri parkiranju zmore veliko več kot le usmerjanje pri bočnem parkiranju. Pomočnik za zapuščanje parkirnega mesta (POA) vam pomaga pri vključevanju v promet po bočnem parkiranju. Ko s smernikom izberete levo ali desno stran, sistem poskrbi za obračanje volana, vi pa prevzamete upravljanje stopalk za plin in zavoro. Sistem za pravokotno parkiranje (PPA) lahko odkrije primerno mesto in vozilo vzvratno usmeri vanj. Sistem za opozarjanje na prečni promet (SPA) pri vzvratnem speljevanju iz parkirnega mesta preverja, če se z leve ali desne približuje kakšno vozilo.

 • Udobje in praktičnost

  Nastavite idealno temperaturo zase in za sovoznika

  Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC) omogoča, da lahko izberete različno temperaturo za voznikovo in sovoznikovo stran, sistem pa jo bo vzdrževal z napredno klimatsko napravo.

  Vzvratno ogledalo, ki prepreči bleščanje

  Nočne vožnje so prijetnejše in zagotovo tudi varnejše, če vas ne slepijo žarometi vozil, ki vozijo za vami. Prav zato samozatemnitveno monokromatsko vzvratno ogledalo zazna bleščanje žarometov in izbere nastavitev brez slepljenja.

  Ogrevano vetrobransko steklo »Quickclear« poskrbi, da bo vetrobransko steklo hitro čisto

  Ta dovršena funkcija vam omogoča, da se lahko tudi v jutranji zmrzali hitro odpravite na pot. Zadošča rahel pritisk na stikalo in sistem v nekaj sekundah odmrzne ali odrosi vetrobransko steklo.


  Zunanji ogledali, ki poskrbita za svojo zaščito

  Pri vožnji skozi utesnjene prehode ali parkiranju na ozkih ulicah lahko hitro poškodujete zunanji ogledali. Za doplačilo je na voljo električni preklop ogledal, ki vam omogoča, da s pritiskom na stikalo pomaknete ogledali navznoter in preprečite poškodbe. Ker sta ogledali ogrevani, si hitreje zagotovite varno preglednost tudi pri nizkih zunanjih temperaturah.

 • Priročnost

  Brezskrbna skupna uporaba vozila s funkcijo MyKey®

  Funkcija Ford MyKey® vam omogoča, da nastavite največjo hitrost, opozorilnik za uporabo varnostnega pasu in celo glasnost zvočnega sistema. Tehnologija vam zagotavlja večjo brezskrbnost, če vozilo prepustite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki veljajo za izbrani ključ: Ford MyKey®. 'Skrbniški' ključ brez omejitev varno shranite zase, za druge pa lahko izberete celo več ključev.


  Samodejno upravljanje dolgih luči za maksimalno vidljivost brez slepljenja drugih voznikov

  Uporabna funkcija pri nočnih vožnjah začasno zasenči dolge luči, če zazna vozila, ki vozijo naproti ali so pred vami na istem voznem pasu, da tako prepreči slepljenje drugih voznikov. Ko je pot prosta, sistem ponovno samodejno vključi dolge luči. Samodejno upravljanje dolgih luči je na voljo za doplačilo s sistemom za pomoč pri vzdrževanju smeri.

Bookmark & Share