Dodatna zaščita za varnejšo vožnjo

Ford KA+ prihaja z bogato linijo pametnih varnostnih funkcij, ki so zasnovane, da pripomorejo k vaši zaščiti med vožnjo, ter zaščiti vašega vozila KA+, medtem ko je parkirano. Ford SYNC je na primer opremljen s funkcijo Pomoči v sili, ki bo samodejno poklicala službe za ukrepanje v sili v primeru nezgode.

Ford KA+: stalno bdi nad vami.

fordFord SYNC s Pomočjo v sili

V primeru nezgode, ko se varnostna blazina napihne ali se črpalka goriva izklopi, tehnologija namesto vas sproži klicanje služb za ukrepanje v sili. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. V ključnem trenutku sistem posreduje življenjsko pomembne informacije, kot so koordinate GPS, četudi ste vi neprisebni.

* Fordova Pomoč v sili (Emergency Assistance) je inovativna funkcija SYNC, ki uporablja mobilni telefon s pomočjo združljivosti in povezave Bluetooth®, s pomočjo katere lahko potniki vozila opravijo neposreden klic z lokalnim centrom za obveščanje po trku vozila, v katerem se je sprožila varnostna blazina ali je prišlo do izklopa črpalke goriva. Funkcija deluje v več kot 40 evropskih državah in regijah.


fordVsesplošna zaščita

Poleg zračnih blazin za voznika in sovoznika je vozilo opremljeno tudi s stranskimi zračnimi blazinami za zaščito trupa in z zračnimi zavesami za zaščito glave.
fordDodajte več voznikov s pomočjo MyKey®

Funkcija MyKey vam omogoča, da nastavitve vozila prilagodite vsakemu posameznemu vozniku. V primeru, da vaše vozilo KA+ posodite nekomu drugemu, lahko nastavite največjo mejno hitrost, opozorilnik o pripetju varnostnega pasu in celo določite glasnost zvočnega sistema. Ta inovativna tehnologija pomaga pri varovanju voznikov in potnikov, saj ste lahko brez skrbi.


fordZgodnje opozorilo na puščajočo pnevmatiko

Če tlak v pnevmatiki med vožnjo pade, vas sistem za nadzovovanje tlaka v pnevmatiki takoj opozori s prižigom ikone na instrumentni plošči. To zgodnje opozorilo vam omogoča varno zaustavitev vozila, preverjanje tlaka v pnevmatikah in rešitev prisotnih težav.fordOpozorilne luči za zaviranje v sili

Če morate zavirati v sili, se bodo varnostne utripalke samodejno vklopile in zavorne luči bodo začele utripati. Skupno delovanje obeh funkcij opozori ostale voznike o potencialno nevarnih okoliščinah.fordPametni varnostni sistemi

KA+ se dobavlja z upravljanjem zaklepanja vrat na daljavo in varnostnim sistemom s tremi zvezdicami Thatcham. To vključuje perimetrično alarmno zaščito in dvojni sistem zaklepanja. Dvojno zaklepanje vrat ne omogoča odklepanja z notranje strani, četudi nekdo poskuša vdreti v vozilo z razbitjem stranskega stekla.

KA+ se dobavlja z upravljanjem zaklepanja vrat na daljavo in perimetrično alarmno zaščito, ki skrbita za varnost.


fordOhranite nadzor ne glede na pogoje

Elektronski nadzor stabilnosti stalno preverja gibanje vozila in v primeru zaznave oddaljevanja od smeri vožnje ali začetka spodrsavanja samodejno popravi položaj vozila na cesti. Zasnovan je tako, da pomaga ohranjati nadzor vašega KA+ in se poslužuje protiblokirnega sistema ABS, ki prepreči, da bi se manjša izguba nadzora stopnjevala, kar prispeva k zmanjševanju zavorne poti pri zasilnem zaviranju.

Bookmark & Share