Zmogljivost in varčna poraba Ford Galaxyja

Pri Ford Galaxyju boste uživali v odlični učinkovitosti, izjemno nizki porabi goriva in nizki ravni emisij CO2.

 • Motorji

  Bencinski ali dizelski pogon: vsaka odločitev je prava, saj so Fordovi inžinirji in najnovejše tehnologije poskrbeli za odlično zmogljivost in osupljivo nizko porabo goriva.

  EcoBoost: brez kompromisov med močjo in učinkovitostjo

  Na voljo vam je več bencinskih motorjev EcoBoost, ki uporabljajo kombinacijo neposrednega vbrizgavanja bencina in prisilnega polnjenja, da ustvarijo osupljivo zmogljivost in varčnost: Nov 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost je nova pridobitev v paleti revolucionarnih motorjev EcoBoost, ki prinaša manjše izpuste, porabo goriva 6,5 litrov/100 km in moč 160 KM.

  2,0-litrska izvedba motorja EcoBoost zmore osupljivih 240 KM. S posebno umerjenim sistemom Sound Symposer boste ob vsakem močnem pospeševanju lahko uživali ob poslušanju značilne zvonkosti motorja v kabini.

  Širok nabor možnosti dizelskega motorja

  Prisegate na dizelski motor? Pri naprednem 2,0-litrskem motorju TDCi lahko izbirate med štirimi ravnmi moči motorja: 120 KM, 150 KM, 180 KM in bi-turbo 210 KM. Vsak motor vključuje najsodobnejšo motorno tehnologijo, ki povečuje moč, navor in varčnost, pri tem pa zmanjšuje ravni izpustov. • Vodenje

  Natančno uravnoteženo sprednje in zadnje vzmetenje, napredni dizajn karoserije in vrsta pametnih tehnologij. Ko boste za volanom Galaxyja, boste uživali v udobni vožnji in nadzorovani, natančni vodljivosti v vseh okoliščinah.

  Tri vrste 6-stopenjskih menjalnikov

  Galaxy je na voljo s tremi različnimi menjalniki. 6-stopenjski ročni menjalnik ima višjo navorno zmogljivost in zagotavlja gladko ter natančno menjavanje prestav. 6-stopenjski samodejni menjalnik se prav tako ponaša z višjo navorno zmogljivostjo, točke prestavljanja pa so natančno umerjene, kar daje največjo možno mero moči in učinkovitosti. Odločite se lahko tudi za pogon na vsa kolesa in šeststopenjski menjalnik Ford PowerShift.

  Menjalnik Ford PowerShift. Hiter in varčen z gorivom.

  Ta napredni šeststopenjski menjalnik združuje udobje samodejnega menjalnika in nadzor, ki ga zagotavlja ročni menjalnik. Naslednjo prestavo izbere že vnaprej, tako da med prestavljanjem ne izgubljate moči motorja. Izjemno hitro in gladko menjavanje prestav, ki ga zagotavlja menjalnik PowerShift, omogoča bolj umirjeno vožnjo, pri tem pa v primerjavi z običajnim samodejnim menjalnikom prihrani tudi nekaj goriva in zmanjša izpuste CO2.

  Obvolanski prestavni ročici: uživajte v hitrem prestavljanju v samodejnem načinu

  Samodejni prestavni ročici, ki sta običajno na voljo le pri luksuznih športnih avtomobilih, sta sedaj na voljo tako v kombinaciji s 6-stopenjskim menjalnikom kakor tudi z menjalniki PowerShift. S to tehnologijo, ki izvira iz dirkalnih vozil, vam je hitro, enostavno prestavljanje sedaj na dosegu prstov. Prestavni ročici sta vgrajeni ob volanskem obroču, zato postane prestavljanje učinkovitejše tudi pri vožnji v ovinek.


  Napredno vzmetenje za odlično vožnjo in vodljivost

  Napreden in povsem nov mehanizem zadnjega vzmetenja z več vodili v kombinaciji z izboljšanim sprednjim vzmetenjem z »macphersonovo vzmetno nogo« zagotavlja odličen nadzor nad kolesi in kakovost vožnje. Avtomobil posledično omogoča odzivnejše vodenje v vseh okoliščinah na cesti.

 • Varčnost

  Nabor naprednih bencinskih in dizelskih motorjev je zasnovan za najučinkovitejši izkoristek goriva. Vrsta najsodobnejših tehnologij je zasnovana tako, da gre še korak dlje.

  Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčneje

  Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in reakcijski čas ter število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.  Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop

  Ko se ustavite na semaforju ali v koloni, lahko ta tehnologija samodejno ustavi motor in pri tem ne prekine delovanja pomembnejših naprav, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in sistem Ford SYNC. Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko porabo goriva zmanjša za do 10 % (mestna vožnja).

  Varčnejši način polnjenja akumulatorja

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.

Bookmark & Share