Močan in varčen

Novi Focus ST, ki je oblikovan in narejen tako, da boste z njim lahko uživali vsak dan, poganja 2,0-litrski bencinski motor EcoBoost z 250 KM ali novi 2,0-litrski motor TDCi s 185 KM.

Oba motorja zagotavljata brezkompromisno mešanico zmogljivosti in učinkovitosti. To pomeni nizke tekoče stroške, ob tem pa boste vseeno lahko uživali v stopnjah moči in zmogljivosti vozila ST.

 • Moč

  Doživite EcoBoost

  Turbopolnjenje, dvojno neodvisno krmiljenje ventilov (tehnologija Ti-VCT), neposredno vbrizgavanje goriva pod visokim tlakom: 2,0-litrski bencinski motor EcoBoost z 250 konjskimi močmi (v modelu s 5 vrati) uporablja vse to, da zagotovi pospešek 0−100 km/h v samo 6,5 sekunde in doseže največjo hitrost 248 km/h (z blokado). Ta lahek aluminijast motor je izjemno odziven in izredno učinkovit: ponuja hitro pospeševanje s prestavami in največji navor že od 2.000 vrt./min.

  Moč dizelskega motorja

  Novi 2,0-litrski motor TDCi s 185 konjskimi močmi izstreli novega Focusa ST s 5 vrati od 0−100 km/h v 8,1 sekunde in naprej do največje hitrosti, ki znaša 217 km/h (z blokado). Največjo moč razvije pri 3.500 vrt./min, navor 400 Nm pa je na voljo od 2.000 do 2.750 vrt./min. Ta izhodni navor omogoča osupljivo pospeševanje v prestavi in visoko zmogljivost pri nizkih vrtljajih na minuto. V šesti prestavi lahko z 80 na 120 km/h pospešite v samo 9,7 sekunde.

  Pospeševanje s prestavami

  Napredni šeststopenjski ročni menjalnik se nahaja izključno v vozilih ST in je prilagojen vsakemu posameznemu motorju. Specifično prestavljanje zagotavlja največjo moč za vsako prestavo. Hitro pospeševanje v nižjih prestavah je usklajeno z udobno vožnjo: razmerje šeste prestave je popolnoma prilagojeno vozilu Focus ST, kar vam zagotavlja optimalno zmogljivost, ohranja pa se dovolj dolgo, da dosega odlično porabo goriva pri vožnji na daljše razdalje.

 • Varčnost

  Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop

  Ko se vaš Focus ST ustavi pri semaforju ali v koloni, lahko Auto Start-Stop samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko, izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal.

  Napolnite akumulator varčneje

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin.

  Boljša aerodinamičnost za manjšo porabo

  Ko vozite počasi, sistem aktivne mreže za zajem zraka pusti režo na sprednji maski odprto, da ohlaja motor. Ko pospešite, se samodejno zapre, kar izboljša aerodinamičnost in pomaga prihraniti gorivo. Preko daljšega obdobja se prihranek s to tehnologijo močno pozna.  Varčnejše prestavljanje

  Osvetljena puščica indikatorja prestavljanja (GSI) na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi omogočili eko vožnjo in porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti.

  Pomaga vam voziti varčneje

  Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in čas reakcije ter število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.

Bookmark & Share