Poprimite za volan in prevzemite nadzor

Pametna tehnologija, inteligenten dizajn in natančen inženiring: za volanom novega Focusa ST boste v gibanju povezani tako s cesto kot s svojo glasbo, sporočili in telefonskimi klici.

 • Vozna dinamika

  Fordova ekipa RS je bila ustanovljena za ustvarjanje visokozmogljivih avtomobilov. Novi Focus ST odraža tehnična znanja, dovršenost inženiringa in ustvarjalno vizijo te visokostrokovne ekipe.

  Od vzmetenja do krmiljenja, šasije in prenosa moči: novi Focus ST je prefinjeno umerjen, s čimer zagotavlja navdušujočo vozno izkušnjo z izjemno odzivnostjo in nadzorom.

  Športno vzmetenje v dirkaškem slogu

  Izboljšano vzmetenje vključuje bolj trdne puše na sprednji spodnji kontrolni ročici, povezavo z zadnjimi vzmetmi ter popolnoma nov dizajn stabilizatorja. S takšno namestitvijo se zniža šasija, s čimer se težišče pomakne bližje cesti, kar zagotavlja natančnejšo vožnjo skozi ovinke.  Obračanje in potovanje brez napora

  Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) se samodejno prilagodi, da zagotovi preprostejše, lažje krmiljenje pri parkiranju na tesnih prostorih in trše krmiljenje za več nadzora na avtocestah.  Spremenite smer, ohranite nadzor

  Novi Focus ST vključuje novo tehnologijo, imenovano elektronski nadzor stabilnosti (del naprednega tristopenjskega programa ESP). Sistem zazna stabilnost vozila in podatke voznika ter se odzove in vam pomaga pri ohranjanju natančnosti in nadzora med menjavanjem pasov in prehitevanjem.


  Več nadzora in več zabave v ovinkih

  Sistem za razporejanje navora uravnava navor motorja med sprednjima kolesoma ter se tako prilagaja vozni površini in razmeram na cesti, kar vam zagotavlja oprijem, zanesljivost in natančno krmiljenje, ko pospešujete v ovinkih.  Zgrajen za prenos moči

  Novi Focus ST ima dizelski motor, ki zmore posredovati do 185 KM s 400 Nm navora, in bencinski motor z 250 KM in 345 Nm navora. Novi nosilci motorja so bili zasnovani posebej za gladek prenos te moči, z izjemnim oprijemom prednjih koles, tudi ob močnem pospeševanju.

 • Vozna tehnologija

  Najnovejša prostoročna tehnologija

  Ford SYNC 2 z glasovnim upravljanjem in zaslonom na dotik je napredni sistem za informiranje in razvedrilo, ki vključuje možnost 8" zaslona na dotik. Ta zaslon z visoko ločljivostjo omogoča intuitiven nadzor nad več ključnimi funkcijami, vključno s telefonom, zvočnim sistemom, klimatsko napravo in izbirno navigacijo prek govora ali dotika.


  Vidi vozila, ki bi jih lahko spregledali

  Sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu je popolnoma nova tehnologija, ki je zdaj del sistema za zaznavanje mrtvih kotov (BLIS). Ko vzvratno zapuščate parkirni prostor in nimate dobrega pregleda nad prometom, lahko sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu zazna prihajajoča vozila in odda zvočno opozorilo. Tehnologija poskrbi tudi za prižig lučke v bočnem vzvratnem ogledalu (levem ali desnem, odvisno od smeri prihajajočega vozila).

 • Udobje in praktičnost

  Volan, s katerim je vse pri roki

  Novi trikraki volan je ergonomsko zasnovan posebej za novi Ford Focus ST. Vsak gumb in krmilnik imate pod prsti in položaj volana izboljša tako uporabnost kot vidljivost vaše plošče s merilniki.  Domiselni odlagalni prostor za vaše pametne naprave

  Osrednja konzola vsebuje prostor za pametne telefone in druge mobilne naprave. Opremljena je z USB-vhodom za povezljivost in napajanje ter gumijasto podlogo, ki varno ohranja vaše predmete na mestu.

  Brez ključa pomeni brez napora

  Fordov brezključni sistem vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe: idealno, ko imate polne roke.

  Zaženite svoj avtomobil s pritiskom na gumb

  Zdaj ključa ne potrebujete več. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.

  Brezskrbna souporaba avtomobila s funkcijo MyKey ®

  Ford MyKey ® je zasnovan za brezskrbno izposojo avtomobila. Samo vstavite ključ, zaženite avtomobil in nato sledite preprostim navodilom, da programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. Nastavitve lahko, na primer, največjo dovoljeno hitrost ali opozorilnik za pripenjanje varnostnega pasu ali nadzirate glasnost zvočnega sistema.

  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

  Brisalci s senzorji za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, ki določajo, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo.

  Zunanja ogledala, ki se sama varujejo pred poškodbami

  Ko je vozilo parkirano, se ogledala z električnim poklopom samodejno poklopijo in tako zmanjšajo možnost nastanka poškodb. V poklopljenem položaju ščitijo tudi modne integrirane smernike.

  Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

  Zahvaljujoč tej uporabni tehnologiji je v vaš avtomobil praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

  Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

  Ta pametna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih hitreje spravi na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

Bookmark & Share