Vaša varnost je vedno na prvem mestu

Visoka zmogljivost zahteva vrhunsko varnost. Novi Focus ST je opremljen s celovitim paketom naprednih funkcij za vašo varnost in brezskrbnost.

 • Varnostni sistemi

  Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde

  Focus ST je opremljen z naprednim inteligentnim zaščitnim sistemom (IPS), ki usklajuje vrsto varnostnih sistemov in tako zagotavlja maksimalno zaščito za vas in vaše sopotnike. Poleg ogrodja potniške kabine, ki vsrka energijo trka, potnike ščiti tudi cela vrsta zračnih blazin. Volanski drog in stopalke so oblikovani tako, da se pogreznejo stran od voznika, kar zmanjša možnost nastanka telesnih poškodb v primeru trčenja.

  Ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

  Elektronski stabilizacijski program (ESP) združuje vrsto tehnologij, ki vam pomagajo ohranjati nadzor nad vozilom v težkih situacijah. Na primer, funkcija izboljšane prehodne stabilnosti zagotavlja večjo stabilnost med manevri izogibanja, sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles pa vam pomaga zagotoviti najboljši možni oprijem, zmogljivost in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete.

  Preklopite na športno vožnjo

  Sistem ESP lahko preklapljate med dvema načinoma. V športnem načinu imate popoln nadzor nad navorom motorja, posredovanje pri zaviranju sistema ESP pa je zmanjšano, kar omogoča bolj športno vožnjo. Izklopljen je tudi sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles, kar omogoča hitrejše vrtenje koles za večji oprijem v specifičnih, zahtevnejših situacijah. V načinu za izklop lahko v celoti izklopite tako sistem ESP kot tudi sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles.

  Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

  Izboljšan sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) se medsebojno dopolnjujeta in vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje. Izboljšana je bila tudi sama namestitev zavor, zaradi česar so te zdaj še bolj odzivne.

  Pomaga narediti mestno vožnjo varnejšo

  Nesreče v prometu, ki se nenehno ustavlja ali se premika počasi, se dogajajo vse prepogosto (zlasti na prometnih cestah v mestu). Sistem Active City Stop vam pomaga, da se jim izognete ali zmanjšate njihov učinek. Če sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, vi pa vozite s hitrostjo manj kot 50 km/h, bo samodejno začel zavirati.


  Izjemno svetli, varčni, biksenonski žarometi

  Biksenonski žarometi s prilagodljivo osvetlitvijo samodejno spremenijo strukturo svetlobnega žarka, da omogočijo najboljšo razporeditev svetlobe za različne vozne okoliščine, ne glede na to, ali vozite po avtocesti ali v mestu. Žarometi se prav tako samodejno zatemnijo, ko avtomobil zazna nasproti prihajajoče vozilo.


  Samodejni vklop dolgih luči. Da boste bolje videli, ne da bi zaslepili druge

  Samodejni vklop dolgih luči je priročen pripomoček za nočno vožnjo, ki zagotavlja, da se voznik lahko osredotoči na cesto, medtem ko sistem samodejno vklaplja in izklaplja dolge luči glede na ulično razsvetljavo ter prihajajoča vozila in vozila pred vami.

  Samozatemnitveno vzvratno ogledalo

  Nočna vožnja bi bila lažja, če vas ne bi nenehno slepil soj žarometov vozil za vami. Inovativno samozatemnitveno vzvratno ogledalo zazna blesk žarometov in se samodejno zatemni.

  Sistem za opozarjanje na nepripete varnostne pasove za dodatno varnost

  Ta funkcija vam pomaga poskrbeti, da bodo vaši sopotniki na zadnjih sedežih med vožnjo zaščiteni in varni. Če varnostni pas na katerem od zasedenih zadnjih sedežev ni pripet, vas bo sistem na to opozoril z zvočnim in vizualnim signalom.

  Zgodnje opozorilo na puščajočo pnevmatiko

  Če začne med vožnjo v kateri od pnevmatik padati tlak, vas sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah na to takoj opozori z opozorilno lučko na armaturni plošči. Tako boste imeli možnost varno ustaviti in odpraviti težavo.

 • Pomoč vozniku

  Napredna sistema, ki vam pomagata ostati na voznem pasu

  Sistem za ohranjanje voznega pasu pomaga krmiliti, če ste na tem, da zamenjate vozni pas, ne da bi vklopili smernik. Če nenamerno drsite s svojega voznega pasu, pa vas bo sistem za ohranjanje voznega pasu opozoril s tresenjem volana in vizualnim znakom na zaslonu armaturne plošče.

  Sistem za opozarjanje voznika vam pove, kdaj postajate utrujeni

  Sistem za opozarjanje voznika nenehno spremlja vašo vožnjo in je zasnovan za to, da zazna vsakršne spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Če postajate utrujeni, se na zaslonu prikaže opozorilni simbol, ki vam predlaga, da naredite premor.  Dodaten nadzor med vožnjo v klanec

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec preprečuje, da bi pri takšnem speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde, s čimer vam dodeli več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin.


  Tehnologija, ki vas opozori na avtomobile, ki jih ne morete videti

  Sistem za opozarjanje na mrtvi kot uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila, ki bi utegnila biti skrita v vašem mrtvem kotu. Tipala so nameščena na obeh straneh avtomobila in vas z vidno oranžno lučko, ki se prižge na stranskem ogledalu, aktivno opozorijo na potencialno nevaren položaj.

  Nastavite želeno hitrost in Focus ST je ne bo presegel

  Omejevalnik hitrosti, ki je povezan s tempomatom, vam omogoča, da nastavite želeno največjo hitrost. Avtomobil nastavljene hitrosti ne bo presegel in vi se lahko osredotočite na cesto. Ko boste želeli voziti hitreje, sistem zaobidete s preprostim pritiskom na stopalko za plin.

Bookmark & Share