Močna in varčna

S svojim izredno varčnim 1,0-litrskim 3-valjnim motorjem, ki je vodilen v svojem razredu, in tehnologijami za varčevanje z gorivom nova Fiesta zagotavlja odlično porabo goriva, pri tem pa moč in zmogljivost ostajata nedotaknjeni.

 • Motorji

  Kar najbolj izkoristite svoj motor

  Revolucionarni novi 1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost vam zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega za 24 % manjšo porabo in za 25 % nižje izpuste CO2 v višini le 99 g/km.

  Dva varčna dizelska motorja

  1,6 TDCi razvije 95 KM in dosega najmanjšo porabo v razredu v višini 3,3 l/100 km, pri čemer so izpusti CO2 le 87 g/km. Kot alternativa, ekonomičen 1,5-litrski TDCi razvije 75 KM, porabo ohranja pri nizkih 3,7 l/100 km in izpuste CO2 na le 98 g/km.

  Brezhiben, varčen samodejni menjalnik

  1,6-litrski bencinski motor TI-VCT je opremljen z menjalnikom PowerShift. Ta šeststopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko, ki združuje udobje samodejnega menjalnika in nadzor ročnega menjalnika, že vnaprej izbere naslednjo prestavo, tako da med prestavljanjem ne izgubljate moči motorja. Njegovo hitro in brezhibno prestavljanje pa ne zagotavlja le bolj umirjene in prijetne vožnje, temveč v primerjavi z običajnim samodejnim menjalnikom prihrani tudi nekaj goriva in zmanjša izpuste CO2.

  Gospodaren 5-stopenjski ročni menjalnik

  Oba motorja, tako 1,4-litrski bencinski Duratec in 1,0-litrski EcoBoost, sta na voljo s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, ki je prilagojen lastnostnim vsakega posameznega motorja.
 • Varčnost

  Porabite manj goriva s sistemom Start/Stop

  Ko se vaša Fiesta ustavi pri semaforju ali v koloni, ta izbirna tehnologija samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Start/Stop je zlasti učinkovit v mestu in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).

  Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčnejše

  Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in čas reakcije ter celo število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.

  Varčnejši način polnjenja akumulatorja

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.

  Indikator prestavljanja za varčnejše prestavljanje

  Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti.
Bookmark & Share