Fiesta je oblikovana tako, da ostanete povezani.

Napredne tehnologije vam omogočijo, da ostanete varno povezani s cesto in svetom okrog sebe, tako da lahko uživate v vsaki vožnji. Sistem Ford SYNC vas med potjo brez napora poveže z vašo glasbo, pa tudi z vašo družino in prijatelji preko telefona in sporočil.

Čudovito oblikovana notranjost sodobnega videza, ki je polna oblikovnih podrobnosti, vas povezuje s funkcijami, ki naredijo življenje lažje, bolj sproščeno, udobno in prijetno.

 • Udobje in praktičnost

  Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija

  Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih, neposrednih glasovnih ukazov. Na primer, če je 'dom' v vašem telefonu naveden kot stik, morate reči samo: "Pokliči dom," in sistem bo samodejno poklical številko. Za predvajanje pesmi z ključa USB ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze. Ford SYNC je na voljo v angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.

  Vgrajen navigacijski sistem vas vedno pripelje do cilja

  Fiesta ima popolnoma integriran sistem satelitske navigacije s 5-palčnim barvnim zaslonom in zvočnim sistemom DAB. Ta se odziva na trenutno hitrost vožnje in najnovejše prometne razmere ter vam tako lahko ponudi bolj točen čas prihoda in bolj točne informacije o poti.

  Brezskrbna souporaba avtomobila s funkcijo MyKey®

  Ta nova tehnologija vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za varnostni pas in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema, če želite. Ford MyKey®, ki je oblikovan, da vam omogoči brezskrbno izposojo avtomobila prijatelju ali družinskemu članu, je preprost za uporabo. Samo vstavite ključ, zaženete avtomobil in nato sledite preprostim navodilom, da programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ: Ford MyKey®. "Skrbniški" ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot enega od vsakega.

  Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

  Ta pametna funkcija je zasnovana, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

  Ambientalna osvetlitev za sodobnejšo notranjost

  Mehka rdeča svetloba diskretno poudarja notranjost vaše Fieste in dodaja topel, vabljiv in eleganten ambient vašemu avtomobilu. (Ambientalna osvetlitev je serijska oprema na modelih Titanium in Titanium X.)

  Nastavite temperaturo, ki vam ustreza

  Z elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (EATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, le določite želeno temperaturo notranjosti avtomobila, sistem pa jo nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.

  Inovativna sredinska konzola, s katero boste imeli vse pod nadzorom

  Napredna, večfunkcijska sredinska konzola vam omogoča nadzor nad številnimi sistemi vašega avtomobila z enega mesta. Vse funkcije so jasno prikazane na zaslonu, do večine od njih pa lahko dostopate tudi s pomočjo gumbov na volanu.

  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno

  Fiesta ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor. To povzroči vklop samodejnih žarometov, tako da je vožnja lažja in varnejša. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s tipali za dež.

  Vratna ogledala, ki se sama varujejo pred poškodbami

  Ko je avto zaklenjen (ali, seveda, ko uporabite stikalo za nastavljanje ogledal), se ogledala z električnim poklopom, ki so na voljo kot dodatna oprema, samodejno preklopijo in tako pomagajo preprečiti, da bi se poškodovala. V preklopljenem položaju ščitijo tudi elegantne integrirane smernike.

  Fiesta vam osvetli pot do vhodnih vrat

  Ko ponoči prispete domov, le na kratko povlecite levo obvolansko ročico in žarometi bodo še 30 sekund ostali prižgani ter vam osvetlili pot do vhodnih vrat. Ta priročna funkcija je del serijske opreme pri vseh izvedenkah.

  Še več udobja s prilagodljivimi, ogrevanimi sedeži

  Ne glede na zunanje razmere vam bo v Fiesti vedno udobno. Sprednja sedeža sta popolnoma prilagodljiva, torej si lahko kot voznik ali sovoznik nastavite najboljši položaj. Z opcijo ogrevanih sprednjih sedežev si lahko zagotovite toploto tudi v najhladnejšem vremenu.
 • Vozna tehnologija

  Brez ključa pomeni brez napora

  Fordov sistem za vstop brez ključa vam omogoča, da zaklenete in odklenete svoj avtomobil, ne da bi vam bilo treba vzeti ključe iz žepa ali torbe. Idealen, kadar imate polne roke.

  Zaženite Fiesto z enim samim dotikom

  Fiesta samodejno zazna prisotnost svojega edinstvenega ključa, četudi je ta v vašem žepu ali torbi. Tako samo pritisnete Fordov gumb za zagon in motor bo zaživel.

  Popoln zvok

  Najsodobnejši Sonyjev radio DAB/CD-sistem, ki je na voljo kot dodatna oprema, vključuje osem vrhunskih zvočnikov. Poleg tega, da lahko z njim med vožnjo predvajate svojo najljubšo glasbo, prikazuje tudi informacije o skladbi, ki se predvaja. Odvisno od izbrane različice lahko sistem celo prikaže naslove zadnjih novic.

  Lažja, varnejša vzvratna vožnja

  Stebrički, kolesa, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo. Poleg tega, da odkrije predmete, ki bi jih lahko spregledali, sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v najtesnejše parkirne prostore. Kamera se vklopi samodejno, ko prestavite v vzvratno prestavo.

  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno

  Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju, ki so zasnovana, da vam pomagajo bolj samozavestno parkirati in so na voljo kot dodatna oprema, vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.

  Obračanje in potovanje brez napora

  Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) se samodejno prilagodi, da zagotovi preprostejše, lažje krmiljenje pri parkiranju na tesnih prostorih in trše krmiljenje za več nadzora na avtocestah. Za razliko od običajnega servoojačevalnika krmiljenja, ki deluje nenehno ter porablja energijo in gorivo, naš EPAS deluje samo, ko je potrebno, in dodatno izboljša porabo.

  Tempomat za večjo sproščenost na dolgih vožnjah

  Če ste na avtocesti, lahko nastavite hitrost z gumbi za tempomat na volanu. Sistem nato sam ohranja nastavljeno hitrost, tako da lahko nogo umaknete s pedala za plin. Če želite hitrost povečati ali zmanjšati, preprosto znova uporabite iste gumbe.
Bookmark & Share