Napredna tehnologija za večjo varnost

Ford Fiesta ponuja izjemno varnost: to dejstvo je potrdila vodilna evropska neodvisna organizacija za varnost vozil, Euro NCAP. Fiesta je prejela najvišjo skupno oceno petih zvezdic, ob tem pa je avtomobil osvojil tudi nagrado za napredne tehnologije za sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih, Ford MyKey in Ford SYNC s Pomočjo v sili.

 • Varnost vozila

  Nagrada Euro NCAP za napredne tehnologije

  Ford MyKey je prejel nagrado Euro NCAP za napredne tehnologije, najvišjo nagrado, ki jih podeljuje vodilna evropska neodvisna organizacija na področju varnosti. Nagrade so podeljene samo za najnaprednejše tehnologije za izogibanje trkom ter odzive med trkom in po trku, ki so na voljo v avtomobilih. Za svoja vozila smo pri Fordu skupno prejeli sedem nagrad Euro NCAP za napredne tehnologije, in sicer vse za inovacije, ki so zasnovane, da vas varujejo med vožnjo.

  Napredna tehnologija za večjo varnost

  Ford Fiesta ponuja izjemno varnost: to dejstvo je potrdila vodilna evropska neodvisna organizacija za varnost vozil, Euro NCAP. Fiesta je prejela najvišjo skupno oceno petih zvezdic, ob tem pa je avtomobil osvojil tudi nagrado za napredne tehnologije za sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih, Ford MyKey in Ford SYNC s Pomočjo v sili.

  Da se izogne trčenju pri nizkih hitrostih, Fiesta zavira namesto vas

  Nesreče v počasi premikajočem se prometu, ki se nenehno ustavlja, se dogajajo vse prepogosto. Sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih je napredna tehnologija, ki je zasnovana, da vam pomaga, da se izognete trkom pri nizkih hitrostih. Pri hitrostih pod 30 km/h sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, in samodejno zavre namesto vas. Kot dokaz za svojo inovativnost je sistem osvojil nagrado Euro NCAP za napredne tehnologije in varnost.

  Dodaten nadzor med vožnjo navkreber

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako da več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

  ESC vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

  Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja napredek vašega avtomobila, zazna, če skrenete s poti ali začnete drseti, in samodejno popravi vašo lego na cesti. Sistem je zasnovan, da vam pomaga ohraniti nadzor nad avtomobilom, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

  Zračne blazine za zaščito iz vseh smeri

  Poleg zračnih blazin za voznika in sovoznika je Fiesta opremljena tudi s stranskimi zračnimi blazinami za zaščito trupa in z zračnimi zavesami za zaščito glave. Na voljo je celo zračna blazina za zaščito voznikovih kolen.
  Če želite izklopiti sopotnikovo zračno blazino, na primer, če spredaj v nazaj obrnjenem otroškem sedežu prevažate dojenčka ali malčka, preprosto obrnite stikalo, da jo izklopite. Da vas opomni, ta izklopljeni status prikazuje lučka na armaturni plošči.

  Zgodnje opozorilo za poškodovano pnevmatiko

  Če v kateri od pnevmatik začne padati tlak, vas sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah takoj opozori, da je pnevmatika predrta z opozorilno lučko na armaturni plošči.

  Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde

  Fiestin napredni inteligentni zaščitni sistem (IPS) usklajuje vrsto varnostnih funkcij, da bi zagotovil maksimalno zaščito za vas in vaše sopotnike. Fiesta ima togo ogrodje potniške kabine, ki vpije energijo trka, in napredni tehnologiji sedežev in varnostnih pasov, ki zmanjšata možnost telesnih poškodb v primeru nesreče.

  Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

  Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje. Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) Fiesti omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. To stori tako, da zazna, kako močno ste pritisnili pedal za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.

  Samozatemnitveno vzvratno ogledalo

  Nočna vožnja je lažja, če vas ne slepi soj žarometov vozil za vami. Zato Fiestino samozatemnitveno vzvratno ogledalo samodejno zazna blesk žarometov in se zatemni.

  Svetlejši žarometi za varnejšo nočno vožnjo

  Halogenski projektorski žarometi oddajajo svetlejšo in intenzivnejšo svetlobo, tako da bolje vidite cestišče (in ste vidni) in ste bolj varno na poti.

  * Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (vključno z zračnimi blazinami za kolena), ali ko tipalo zazna, da se je izklopila črpalka za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

 • Zaščita

  Priročen način za zaščito vašega avtomobila

  Z globalnim zapiranjem lahko na daljavo s ključem odprete in zaprete vsa vrata in stekla z električnim pomikom. Dvojno zaklepanje vsiljivcu prepreči, da bi odklenil vrata od znotraj, in vključuje tudi alarmni sistem Thatcham (Category 1).
Bookmark & Share