BREZKOMPROMISEN. VARČEN. NAPREDEN.

V Fordu EDGE uživajte v odlični učinkovitosti z izjemno nizko porabo goriva in nizkimi izpusti CO2.

Z združitvijo pametnega dizajna, domiselnega inženirstva in napredne aerodinamike Ford Edge zagotavlja popolnoma uravnovešeno kombinacijo zmogljivosti, varčnosti in natančnega vodenja.

 • Moč

  fordVrhunski dizelski pogon

  Pri naprednem 2,0-litrskem motorju TDCi lahko izbirate med dvema motorjema: 180 KM in 210 KM Bi-Turbo. Obe različici vključujeta najsodobnejšo motorno tehnologijo, ki povečuje zmogljivost, navor in varčnost, pri tem pa zmanjšuje ravni izpustov.

  • 180 KM. 400 Nm navora. 5,8 l/100 km. CO2: 149 g/km.
  • 210 KM. 450 Nm navora. 5,8 l/100 km. CO2: 149 g/km.

  Motor Bi-Turbo je opremljen z dvema turbopolnilnikoma in ponuja izboljšano zmogljivost in varčnost. Primarni turbopolnilnik deluje pri manjših hitrostih in vam zagotavlja dodatno moč, ko jo potrebujete – na primer, ko se vključujete v promet. Drugi turbopolnilnik deluje pri večjih hitrostih, recimo, ko prehitevate počasno vozilo.

  Poleg tega motor BiTurbo vašo kabino ogreje hitreje kot konvencionalni motor. To zmanjša obrabo delov, izboljša porabo goriva in pomaga, da se lahko v hladnih jutrih hitreje odpravite.

 • Varčnost

  fordMenjalnik Ford PowerShift. Hiter in varčen z gorivom

  Ta napredni šeststopenjski menjalnik združuje udobje samodejnega menjalnika in nadzor, ki ga zagotavlja ročni menjalnik. Naslednjo prestavo izbere že vnaprej, tako da med prestavljanjem ne izgubljate moči motorja. Izjemno hitro in gladko menjavanje prestav, ki ga zagotavlja menjalnik PowerShift, zagotavlja bolj umirjeno vožnjo, pri tem pa v primerjavi z običajnim samodejnim menjalnikom prihrani tudi nekaj goriva in zmanjša izpuste CO2.

  fordPorabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop

  Ko se ustavite ob semaforju ali v koloni, lahko ta tehnologija samodejno ustavi motor (ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko porabo goriva zmanjša za do 10 % (mestna vožnja).

  Varčnejši način polnjenja akumulatorja

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.

  fordBoljša aerodinamičnost za manjšo porabo

  Ko vozite počasi, sistem aktivne mreže za zajem zraka pusti režo na sprednji maski odprto, da ohlaja motor. Ko pospešite, se samodejno zapre ter s tem izboljša aerodinamičnost in pomaga prihraniti gorivo.


  Zmanjševanje upora za izboljšanje varčnosti

  Domiselna oblikovna značilnost Forda Edge so njegove sprednje zračne zavese. Reže na zunanjih robovih sprednjega odbijača usmerjajo zrak skozi vrteča se kolesa in ven skozi reže na blatnikih. To »krilo« zraka z visoko hitrostjo okrog koles zmanjša zračni upor in izboljša tako zmogljivost kot varčnost z gorivom.

 • Vodljivost

  fordNapredno vzmetenje za odlično vožnjo in natančno vodenje

  Povsem nov napreden mehanizem zadnjega vzmetenja z več vodili v kombinaciji z izboljšanim sprednjim vzmetenjem z »Macphersonovo vzmetno nogo« zagotavlja odličen nadzor nad kolesi in dodelano kakovost vožnje. Naravnan je posebno za radodarno višino in širino Forda Edge in njegove posebne zmogljivosti, s čimer prispeva k izredno odzivnemu krmiljenju avtomobila.


  fordHitro ročno menjavanje prestav

  6-stopenjski ročni menjalnik ima višjo navorno zmogljivost in zagotavlja gladko ter natančno menjavanje prestav. Indikator prestavljanja na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, in vama tako pomaga optimizirati porabo goriva.  fordObvolanski prestavni ročici: uživajte v hitrem prestavljanju v samodejnem načinu

  Samodejni prestavni ročici, ki sta običajno na voljo le pri luksuznih športnih avtomobilih, sta sedaj na voljo tako v kombinaciji s 6-stopenjskim menjalnikom kakor tudi z menjalniki PowerShift. S to tehnologijo, ki izvira iz dirkalnih vozil, vam je hitro, enostavno prestavljanje sedaj na dosegu prstov. Prestavni ročici sta vgrajeni ob volanskem obroču, zato postane prestavljanje učinkovitejše tudi pri vožnji v ovinek.


Bookmark & Share