Napredne tehnologije, ki čakajo na vaš ukaz

Tehnologija mora vedno imeti namen. Njen namen v C-MAX-u oziroma Grand C-MAX-u je skrbeti za največjo možno mero udobja, povezanosti in varnosti.

Zato odkrijte paleto osupljivih tehnologij, ki so preproste za uporabo ali ki so vam preprosto pisane na kožo.

 • Vozna tehnologija

  Kamera, ki olajša vzvratno parkiranje.

  Stebri, ograje, nizki zidovi ... Kamera se samodejno aktivira, ko izberete prestavo za vzvratno vožnjo, in na zaslonu v sredinski konzoli prikaže območje za vozilom. Sistem prikazuje tudi navidezne smernice za pomoč pri parkiranju na še tako tesnih parkirnih mestih.  Vrata prtljažnika, ki se odprejo in zaprejo samodejno

  Prostoročni sistem odpiranja prtljažnih vrat je izredno dobrodošel, ko imate polne roke. Če imate pri sebi obesek za prostoročni ključ (v žepu ali torbici), se bodo dvižna vrata z nežnim zamahom vaše noge pod zadnjim odbijačem samodejno odprla ali zaprla.
  Ford SYNC 2 z glasovnim upravljanjem in 8 paličnim barvnim zaslonom na dotik z visoko ločljivostjo: popelje sistem za informiranje in razvedrilo korak naprej, saj omogoča intuitiven nadzor nad več ključnimi funkcijami, vključno s telefonom, zvočnim sistemom, klimatsko napravo in izbirno navigacijo prek govora ali dotika. S Ford AppLink lahko dostopate do nekaterih svojih najljubših aplikacij s pametnega telefona kar na poti.  Aktivna pomoč pri parkiranju za parkiranje brez stresa

  S pomočjo tipal prepozna primerno bočno ali pravokotno parkirno mesto in samodejno upravlja z volanom, vi le dodajate plin in zavirate.

  Pomočnik za zapuščanje parkirnega mesta vam pomaga pri vključevanju v promet po bočnem parkiranju. Ko s smernikom izberete levo ali desno stran, sistem poskrbi za obračanje volana, vi pa prevzamete upravljanje stopalk za plin in zavoro.

  Pri vzvratnem speljevanju iz parkirnega mesta sistem preverja, če se z leve ali desne morebiti približuje vozilo. Če ga zazna, vas opozori z vizualnimi opozorili in zvočnim signalom. Deluje s pomočjo radarja z dosegom do 40 metrov.


  Tempomat, ki samodejno prilagodi hitrost in ohranja razdaljo

  S tehnologijo prilagodljivega tempomata lahko izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. V kolikor bo pred vami vozeče vozilo upočasnilo, bo sistem samodejno upočasnil in tako ohranil predhodno določeno razdaljo. Ko bo cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti.
  Opozarjanje na varnostno razdaljo in preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih

  Tudi pri izključenem aktivnem tempomatu lahko nastavite želeno razdaljo do vozila, ki vozi pred vami. Če se mu bolj približate, vas sistem v treh korakih najprej opozori z barvnimi signali (od sivega prek rumenega do rdečega), nato pa se oglasi še zvočni signal.

  Če sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih zazna, da se je vozilo pred vami nepričakovano ustavilo in niste zavirali, samodejno ustavi ter tako prepreči trčenje in poškodbe. Sistem deluje do hitrosti 50 km/h.

  Active City Stop

  Nesreče v prometu, ki se nenehno ustavlja ali se premika počasi, se dogajajo vse prepogosto (zlasti na prometnih cestah v mestu). Sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih je zasnovan, da vam pomaga, da se jim izognete ali zmanjšate njihov učinek. Če sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, vi pa vozite s hitrostjo pod 30 km/h, bo samodejno začel zavirati. Kot dokaz za svojo inovativnost je sistem prejel nagrado Euro NCAP Advanced za varnost.*

  *Nagrada je bila podeljena sistemu v avtomobilu Ford Focus 2013.

  Pomoč pri ohranjanju smeri

  Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja naprej obrnjeno kamero, da zazna, ali nenamerno drsite s svojega voznega pasu. Sistem za ohranjanje voznega pasu vas nato opozori s tresenjem volana in vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas.

  Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (na primer avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno

  Dobrodošlo pomoč vsem voznikom predstavlja tudi sistem za prepoznavanje prometnih znakov ter samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi.


  Opozarjanje na vozila v mrtvem kotu 'BLIS'

  Sistem s pomočjo radarskih tipal spremlja vozila, ki jih vi morda spregledate, saj so skrita v vaših mrtvih kotih in vas nanje opozori z oranžno lučko v stranskem ogledalu.

  Za zaščito stranskih ogledal pri vožnji skozi utesnjene prehode ali parkiranju na ozkih ulicah vam C-MAX in Grand C-MAX omogočata, da s pritiskom na stikalo preklopite ogledali k vozilu in tako preprečite poškodbe.

  Ogrevanje ogledal zagotavlja dodatno varnost, saj si tudi v neugodnih razmerah hitro zagotovite popolno vidljivost.

  Prilagodljivi žarometi, ki vam osvetljujejo pot

  Biksenonski žarometi so opremljeni z naprednim sistemom za prilagoditev osvetlitve, ki se pametno prilagodi voznim okoliščinam. Glede na vrsto ceste tehnologija samodejno preklaplja med štirimi različnimi vrstami svetlobnega žarka, da vam omogoči optimalno porazdelitev svetlobe. Sistem vključuje tudi luči za vožnjo v ovinek, ki se premikajo skladno z vašim obračanjem volana.

 • Udobje in praktičnost
  Zasnovan za vaše potrebe

  Pametna zasnova pomeni, da ima vsaka funkcija v C-MAX-U in Grand C-MAX-u svoj namen in da ima, kar je najpomembneje, med vožnjo prave koristi.

  Tej funkcionalnosti je kos samo še udobje, zato bo vsaka vožnja užitek brez stresa.


  Udobni, prilagodljivi, plosko zložljivi sedeži

  C-MAX lahko v svojo dovršeno in udobno notranjost sprejme družino s petimi člani, tri posamezne zadnje sedeže pa je mogoče plosko zložiti in tako pridobiti ogromno prostora. Sedemsedežni Grand C-MAX pa vam omogoča, da sredinski sedež v drugi vrsti hitro zložite pod desni sedež. Ta domiselna postavitev 2+2+2 pomeni, da lahko ustvarite »prehod«, ki omogoča enostaven dostop.


  Prilagodljiva razporeditev sedežev v Grand C-MAX-u

  Enostaven dostop z vseh strani

  Edinstvena dvojna drsna zadnja vrata potnikom omogočajo, da brez težav vstopajo in izstopajo. Ob tem pa ta pametna zasnova preprečuje, da bi v tesnih parkirnih prostorih z vrati udarjali ob druge avtomobile ali stene.


  Volan, s katerim je vse pri roki
  Nov trikraki volanski obroč je ergonomsko oblikovan posebej za voznika. Vsak gumb in krmilnik imate pod prsti in položaj volana izboljša tako uporabnost kot vidljivost vaše plošče s merilniki. Zakaj se ne bi za večje udobje odločili tudi za nov ogrevan volan?

  Panoramsko strešno okno za večji občutek sproščenosti in prostornosti

  S pritiskom na gumb se elektronsko krmiljen strešni zastor pomakne nazaj ter tako omogoči naravni svetlobi, da prodre skozi panoramsko okno. Hkrati pa sončno odbojno steklo ohranja svežino in vas ščiti pred škodljivimi UV-žarki

  Ambientalna LED osvetlitev

  Omogoča, da notranjost svojega vozila osvetlite v nežnih odtenkih in potovanju dodate čaroben občutek.

 • Priročnost

  Ogrevano vetrobransko steklo »Quickclear« poskrbi, da bo vetrobransko steklo hitro čisto

  Ta dovršena funkcija vam omogoča, da se lahko tudi v jutranji zmrzali hitro odpravite na pot. Zadošča rahel pritisk na stikalo in sistem v nekaj sekundah odmrzne ali odrosi vetrobransko steklo.  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju
  Brisalci s senzorji za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo.  Nastavite idealno temperaturo zase in za sovoznika

  Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC) omogoča, da lahko izberete različno temperaturo za voznikovo in sovoznikovo stran, sistem pa jo bo vzdrževal z napredno klimatsko napravo.

  Vzvratno ogledalo, ki prepreči bleščanje

  Nočne vožnje so prijetnejše in zagotovo tudi varnejše, če vas ne slepijo žarometi vozil, ki vozijo za vami. Prav zato samozatemnitveno monokromatsko vzvratno ogledalo zazna bleščanje žarometov in izbere nastavitev brez slepljenja.  Pomagajo vam videti, ne da bi zaslepili druge
  Samodejni vklop dolgih luči je uporaben pripomoček za nočno vožnjo, kizačasno zasenči vaše žaromete, kadar zazna nasproti prihajajoča vozila ali drugo vozilo pred seboj in tako prepreči, da bi zaslepili druge voznike. Sistem za samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi samodejno preklopi nazaj na dolge luči in vam tako zagotovi optimalno vidljivost.


  Zunanji ogledali, ki poskrbita za svojo zaščito

  Pri vožnji skozi utesnjene prehode ali parkiranju na ozkih ulicah lahko hitro poškodujete zunanji ogledali. Za doplačilo je na voljo električni preklop ogledal, ki vam omogoča, da s pritiskom na stikalo pomaknete ogledali navznoter in preprečite poškodbe. Ker sta ogledali ogrevani, si hitreje zagotovite varno preglednost tudi pri nizkih zunanjih temperaturah.


  Brezskrbna skupna uporaba vozila s funkcijo MyKey®

  Ford MyKey® vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za uporabo varnostnih pasov in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema. Ta tehnologija je zasnovana z namenom, da lahko avtomobil brez vsake skrbi posodite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. »Skrbniški« ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot enega od vsakega.  Brez ključa pomeni brez napora
  Fordov brezključni sistem vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe: idealno, ko imate polne roke.

  Zaženite svoj avtomobil s pritiskom na gumb


  Zdaj ključa dejansko ne potrebujete več. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.  Hitro prestavljajte s konicami prstov

  S 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom in z menjalnikom PowerShift sta na voljo obvolanski prestavni ročici. Tehnologija omogoča hitro in udobno prestavljanje s konicami prstov, kar lahko s pridom izkoristite tudi pri dinamičnem vijuganju.  Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

  Zahvaljujoč tej uporabni tehnologiji je v vaš avtomobil praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

Bookmark & Share