Ko mestna vožnja postane užitek

Z B-MAXom je vožnja v mestu lažja in prijetnejša, zahvaljujoč naprednim voznim tehnologijam in vrsti lastnosti, za katere boste morda presenečeni, da se nahajajo v avtomobilu te velikosti. Ko dodate še njegov edinstveni sistem vrat, izpolnjuje vse še tako različne zahteve sodobnega voznika.
 • Vozna tehnologija

  B-MAX je opremljen z najboljšo tehnologijo v svojem razredu, s katero vam je v pomoč pri tako rekoč vsakem vidiku vožnje

  B-MAX zavira za vas, da se izogne trčenjem pri nizkih hitrostih

  Inovativni sistem za preprečevanje naleta pri nizki hitrosti vam pomaga ublažiti ali se celo izogniti naletu pri vožnji v počasnem prometu ali pri vožnji s hitrostjo do 32 km/h. Če sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, bo samodejno zavrl.

  Dodaten nadzor med vožnjo v klanec

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec preprečuje, da bi pri takšnem speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter da več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah. Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec je na voljo z večino motorjev.

  Preprostejša vzvratna vožnja s kamero za vzvratno vožnjo

  Obcestni stebrički, nizki zidovi, otroci, ki se igrajo … kamera za vzvratno vožnjo vam vse, kar je za vami, prikaže na barvnem zaslonu, vgrajenem v zaslon na vaši armaturni plošči. Ne le da vam pokaže predmete, ki bi jih utegnili spregledati, temveč vam pomaga tudi parkirati, saj prikaže navidezne črte, ki vas bodo vodile tudi v najtesnejše parkirne prostore. Za še večjo prikladnost se kamera za vzvratno vožnjo vključi samodejno, ko prestavite v vzvratno prestavo.

  Parkiranje brez stresa s pomočjo senzorjev

  Senzorji za zaznavanje razdalje pri parkiranju, ki so na voljo kot dodatna oprema, vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim avtomobilom in oviro pred ali za vami. Oddajajo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska. Ta funkcija vam pomaga parkirati hitro in samozavestno.

  Maksimalen oprijem za še več nadzora

  Sistem za nadzor vektorskega navora se na razmere na cestišču odzove 100-krat na sekundo. Na podlagi tako pridobljenih informacij sistem nenehno prerazporeja navor med sprednjima kolesoma. S tem zagotavlja optimalen oprijem in poveča natančnost krmiljenja, hkrati pa vam pomaga premagovati ovinke in neravnine na cestišču. Sistem za nadzor vektorskega navora je najnaprednejša tehnologija, ki je nameščena serijsko.

  Varčnejši električni servoojačevalnik krmiljenja

  B-MAX je opremljen z električnim servoojačevalnikom krmiljenja (EPAS), ki se samodejno prilagaja razmeram. Pri mestni vožnji, vožnji z nizko hitrostjo ali parkiranju sistem poskrbi, da lahko volan obračate lažje in lahkotneje, s čimer zagotovi večjo okretnost, pri vožnji z višjimi hitrostmi (na primer po avtocesti) pa krmiljenje postane trše ter vam tako daje več nadzora in samozavesti. Ta inovativni sistem EPAS se vključi le, ko je treba, ter tako porabi manj energije in pomaga še dodatno zmanjšati porabo goriva.

  Tempomat za večjo sproščenost na dolgih vožnjah

  Če vozite po avtocesti, lahko s pomočjo gumbov na volanu nastavite hitrost vožnje. Sistem nato sam ohranja nastavljeno hitrost, zato lahko nogo umaknete s stopalke za plin. Če želite hitrost povečati ali zmanjšati, preprosto znova uporabite iste gumbe.

  Nižja poraba goriva s samodejnim start-stop sistemom

  B-MAX ima samodejni start-stop sistem za EcoBoost motorje, kar pomeni, da sistem samodejno ugasne motor, ko vozilo miruje, na primer pred rdečo lučjo na semaforju. Ko ste pripravljeni, da se premakne z mesta, se bo motor ponovno zagnal, kar vpliva na učinkovito porabo goriva: Sistem vpliva na znižanje porabe goriva in emisij CO2 do 5 % v kombinirani vožnji in kar do 10 % v vožnji po mestu ter v gostem prometu.

   

 • Udobje

  Uživajte v elegantnem in tihem okolju, medtem ko potujete po ozkih, prometnih mestnih ulicah.

  Edinstven Fordov sistem vrat za enostaven dostop v vozilo

  Ko so sočasno odprta zadnja drsna in sprednja vrata B-MAXa, vam je omogočen neoviran in enostaven dostop v vozilo v širini kar 1.5 m. Edinstven sistem vrat omogoča enostaven dostop, ker je B-stebriček integriran v vrata in ne ovira dostopa v vozilo.

  Tišji način potovanja

  Da bi bilo vaše potovanje za vas in vaše potnike bolj sproščujoče, smo se odločili uporabiti vrsto funkcij za zmanjšanje hrupa in vibracij, ki jih povzročajo motor, cesta in veter. Zlasti novi sistem vrat za enostavnejši dostop ima izpopolnjen sistem tesnjenja vrat, ki izniči hrup zaradi vetra.

  Boljši pregled z višjega položaja sedenja med vožnjo

  B-MAX vam s privzdignjenega položaja v voznikovem sedežu ponuja jasen pogled na promet pred vami. Ta vam za volanom vlije dodatno samozavest celo na najbolj prometnih cestah.

  Panoramsko strešno okno za več svetlobe in večji občutek prostornosti

  Skozi panoramsko strešno okno notranjost B-MAXa razsvetljuje naravna sončna svetloba, zaradi česar se potniška kabina zdi še prostornejša. Potnikom ponuja odličen pogled na nebo in pokrajino. Strešno okno je prevlečeno z atermično prevleko, ki preprečuje, da bi vam postalo prevroče, vgrajen pa je tudi senčnik, s katerim lahko po potrebi v celoti preprečite vstop sončnih žarkov.

  Nastavite si temperaturo po svojih potrebah

  Z elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (EATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, le določite želeno temperature notranjosti avtomobila, sistem pa jo nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.

  Nočna osvetljava, ki ustreza vašemu razpoloženju

  Z ambientalno osvetlitvijo lahko ponoči notranjost svojega avtomobila odenete v blag in prefinjen odtenek rdeče barve. Svetloba prihaja izza nadglavne konzole, sredinske konzole in prostora za noge.

  Še več udobja s prilagodljivimi, ogrevanimi sedeži

  Ne glede na zunanje razmere se boste v B-MAX-u lahko počutili udobno. Odločite se lahko za izbirne ogrevane sprednje sedeže, ki bodo tudi pozimi skrbeli, da boste na toplem. In da zagotovite, da bo vsem med potovanjem kar najbolj udobno.

   

 • Praktičnost

  Z drsnimi vrati za enostaven dostop je B-MAX najinovativnejši avtomobil svoje vrste, življenje pa vam nekoliko olajša še z vrsto drugih lastnosti.

  Neprimerljiv dostop do notranjosti

  Sistem vrat za enostaven dostop v B-MAXu zelo olajša dostop v tesnih prostorih. Dvojna drsna zadnja vrata in sprednja vrata na tečajih zagotovijo izjemno široko stransko odprtino širine 1,5 m. Pri tem je ta tudi brez ovir, saj sta nosilna stebrička, ki običajno delita sprednji in zadnji del avtomobila, domiselno vgrajena v sama vrata.

  Novi Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija

  S Fordovim sistemom za glasovno upravljanje SYNC lahko z uporabo preprostih in neposrednih glasovnih ukazov upravljate predvajanje glasbe ter opravljate in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu. To pomeni, da bodo vaše roke ves čas na volanu, oči pa uprte na cesto. SYNC bo tudi na glas prebral besedilna sporočila, poslana na vaš mobilnik.

  SYNC pomaga pretočno predvajati glasbo, prepoznava pesmi in ustvarja sezname predvajanja

  Ta napredni sistem SYNC vam omogoča predvajanje pesmi z USB ključa ali predvajalnika MP3 ali celo pretočno predvaja glasbo z mobilnega telefona, opremljenega z Bluetoothom, lahko pa tudi poimenuje pesem ali izvajalca na radiu. Njegov najbolj navdušujoč trik pa je sestavljanje seznama predvajanja, ki vsebuje pesmi, podobne tisti, ki jo poslušate.

  Dodajte nove razpoložljive funkcije sistema SYNC

  Kadarkoli so izdane posodobitve za sistem SYNC, jih lahko prenesete in tako ostanete na tekočem. Na primer, kmalu bo na voljo Pomoč v sili: funkcija, ki z uporabo vašega mobilnega telefona samodejno pokliče službo za ukrepanje ob nesrečah, če zazna, da ste bili udeleženi v nesreči. Sistem Pomoč v sili je na Svetovnih mobilnih nagradah 2012 osvojil naziv »najboljša mobilna inovacija na področju avtomobilizma, transporta ali javnih gospodarskih služb«.
  Poleg tega je v pripravi tudi AppLink, s katerim dostopate in upravljate aplikacije na telefonih s sistemom Android ter telefonih Blackberry in iPhone.

  Sistem sedežev, ki ga lahko spreminjate po potrebi

  S podiranjem zadnjih sedežev lahko ustvarite ogromen tovorni prostor – in to lahko storite z eno samo roko. Preprosto potegnite ročico na zadnji strani sedeža in ločeno spustite dva dela (z razdelitvijo 60/40). Preklopite lahko tudi sopotnikov sedež, kar je edinstvena lastnost B-MAXa. S tem pridobite najdaljši možni prostor, v katerega spravite tovore dolžine do 2,35m.

  Prilagodite dno prtljažnika glede na tovor

  B-MAX ima prilagodljivo prtljažno dno, ki ga lahko postavite v dva položaja: bodisi nizko pri dnu prtljažnika, da ustvarite globlji prtljažni prostor za visoke tovore, ali v ravnini s tlemi kabine (122 mm višje).
  S slednjim dobite raven tovorni prostor z dodatnim prostorom spodaj, kamor lahko spravite občutljive ali dragocene predmete ter jih zavarujete in skrijete pred drugimi. Celo v višjem položaju je mogoče naložiti 300 kg tovora.

  Brez ključa – brez težav

  Fordov sistem za vstop v vozilo brez ključa vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe. Idealen, kadar imate polne roke.

  Žarometi, ki se po potrebi samodejno vključijo

  Hitro lahko spregledate, da je dnevna svetloba začela pojenjati. B-MAX je opremljen s tipali, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe in samodejnim žarometom naročijo, naj se prižgejo ter tako poskrbijo za lažjo in varnejšo vožnjo v mraku. Žarometi se samodejno prižgejo, tudi ko zapeljete v predor. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema.

  Zaženite avtomobil s pritiskom na gumb

  Ključa ne potrebujete več. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.

  Prevzemite nadzor z inovativno sredinsko konzolo

  B-MAXova večfunkcijska sredinska konzola vam daje nadzor nad številnimi sistemi vašega avtomobila z enega mesta. Vse funkcije so jasno prikazane na zaslonu, do večine od njih pa lahko dostopate tudi s pomočjo gumbov na volanu.

  Kristalno čist zvok z zvočnim sistemom DAB

  Ta najsodobnejši digitalni sistem predvaja kristalno čist zvok s CD kakovostjo, hkrati pa prikaže tudi ključne informacije o trenutno predvajani skladbi. Na voljo je kot dodatna oprema za vse zvočne sisteme ali sisteme SYNC, s katerimi je opremljen B-MAX.

  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

  Brisalci s senzorji za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s senzorji za dež so na voljo kot dodatna oprema.

  Ogrevano vetrobransko steklo Quickclear odpravi potrebo po strganju

  Le pritisnite na gumb in nevidni grelni elementi led na vetrobranskem hitro stalijo, tako da ga ne bo treba odstranjevati vam.

  Vratna ogledala, ki se sama varujejo pred poškodbami
  Ko je avto zaklenjen (ali, seveda, ko uporabite stikalo za nastavljanje ogledal), se ogledala z električnim poklopom, ki so na voljo kot dodatna oprema, samodejno poklopijo in tako pomagajo preprečiti, da bi se poškodovala. V poklopljenem položaju ščitijo tudi modne integrirane smernike.

  B-MAX vam osvetli pot do vhodnih vrat

  Ko ponoči prispete domov, le na kratko povlecite levo obvolansko ročico in žarometi na B-MAXu bodo še nekaj časa ostali prižgani ter vam osvetlili pot do vhodnih vrat. Tako se ne boste več spotikali čez predmete, ki ste jih v temi spregledali. Ta funkcija je del serijske opreme pri vseh izvedenkah.

   

Bookmark & Share