Eden naših najvarnejših avtomobilov do zdaj

B-MAX je med varnostnim testiranjem v naših obratih dosegal izjemne rezultate. Zdaj ko je serijski model z vrsto naprednih varnostnih funkcij končan, bo zagotovo prejel odlične uradne ocene, tudi v skladu z novimi, strožjimi standardi Euro NCAP.

Lastnosti vozila, ki zagotavljajo zaščito, so enako napredne, vključno z globalnim zapiranjem, s katerim lahko na daljavo s ključem odprete in zaprete vsa vrata in stekla z električnim pomikom. (Z določenimi paketi je na voljo zunanji alarm.)

Funkcija dvojnega zaklepanja vsiljivcu prepreči, da bi odklenil vrata od znotraj, in vključuje tudi alarmni sistem kategorije 1 Thatcham.

 • Varnost vozila


  B-MAX vam lahko na ogromno načinov pomaga ostati varno na cesti.

  Posebej ojačana karoserija

  Karoserija avtomobila je bila na ključnih območjih dodatno ojačana, da nadomesti odstranjen tradicionalni sredinski stebriček (B-stebriček) v sistemu vrat za enostavnejši dostop. Razlog za to je vgradnja B-stebrička v B-MAXu v sama vrata.
  Fordovi varnostni inženirji so celo razvili lasten dodatni test za trčenje, da bi zagotovili, da B-MAX izpolnjuje najvišje varnostne standarde.

  B-MAX zavira za vas, da se izogne trčenjem pri nizkih hitrostih

  Inovativni sistem za preprečevanje naleta pri nizki hitrosti vam pomaga ublažiti ali se celo izogniti naletu pri vožnji v počasnem prometu ali pri vožnji s hitrostjo do 32 km/h. Če sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, bo samodejno zavrl.

  Zgodnje opozorilo na puščajočo pnevmatiko

  Če v kateri od pnevmatik začne padati tlak, vas sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah na to takoj opozori z opozorilno lučko na armaturni plošči. Tako boste imeli možnost varno ustaviti in odpraviti težavo.

  Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo le v delčku sekunde

  B-MAX je opremljen z naprednim inteligentnim zaščitnim sistemom (IPS), ki usklajuje vrsto varnostnih sistemov, da bi zagotovil največjo možno zaščito za vas in vaše sopotnike.
  Poleg togega ogrodja potniške kabine, ki vpije energijo trka, je tu še napredna tehnologija sedežev in varnostnih pasov, ki zmanjša možnost telesnih poškodb v primeru nesreče.

  ESP vam pomaga ohraniti popoln nadzor v vseh razmerah

  Elektronski stabilizacijski program (ESP) nenehno spremlja vožnjo vašega vozila. Zazna vsakršne odklone od izbrane vozne linije, na primer, če začnete drseti, in samodejno popravi vašo lego na cesti, s čimer vam pomaga ohraniti nadzor nad avtomobilom. Ta tehnologija pomaga tudi skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

  Nagrada Euro NCAP za napredne tehnologije, ker skrbimo za vašo varnost

  Ford SYNC® s sistemom za pomoč v sili in sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih sta prejela nagrado Euro NCAP za napredne tehnologije, najvišjo nagrado, ki jih podeljuje vodilna evropska neodvisna organizacija na področju varnosti. Nagrade so podeljene samo za najnaprednejše tehnologije za izogibanje trkom ter odzive med trkom in po trku, ki so na voljo v avtomobilih. Za svoja vozila smo pri Fordu skupno prejeli sedem nagrad Euro NCAP za napredne tehnologije, in sicer vse za inovacije, ki so zasnovane, da vas varujejo med vožnjo.

  Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

  Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) se medsebojno dopolnjujeta in vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje.
  Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) B-MAXu omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem deluje tako, da zazna kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.

  Zračne blazine, ki za vas ščitijo iz vseh strani

  Če iz kakršnegakoli razloga želite, da je zračna blazina neaktivna, med drugim v primeru, da otroka vozite v vzvratno obrnjenem otroškem sedežu, je B-MAX pravi za vas. S premikanjem stikala lahko izklopite sovoznikovo zračno blazino, kar je prikazano na instrumentalni plošči v obliki opozorila.

  Samozatemnitveno vzvratno ogledalo

  Nočna vožnja je lažja, če vas nenehno ne slepi soj žarometov vozil za vami. Inovativno samozatemnitveno vzvratno ogledalo zazna blesk žarometov in se samodejno zatemni.

  Svetlejši žarometi za varnejšo nočno vožnjo

  Halogenski projektorski žarometi oddajajo veliko svetlejšo, intenzivnejšo in bolj prodorno svetlobo, tako da bolje vidite cestišče (in ste vidni) in ste posledično bolj varno na poti. Dnevne LED luči so nameščene v kompletu s halogenskimi projektorskimi žarometi in vam pomagajo, da na cesti še bolj izstopate.

 • Zaščita

  B-MAX ima nekaj inovativnih načinov za preprečevanje kraje.

  Priročen način za zaščito vašega avtomobila

  Z globalnim zapiranjem lahko na daljavo s ključem odprete in zaprete vsa vrata in stekla z električnim pomikom. (Z določenimi paketi je na voljo zunanji alarm.)

  Če tatu uspe vlomiti v B-MAXa tako, da razbije okno, zahvaljujoč funkciji dvojnega zaklepanja kljub temu ne bo mogel odkleniti vrat z notranje strani. Torej tudi če pride v avtomobil, bo imel velike težave izstopiti iz njega, ne da bi pritegnil pozornosti.
Bookmark & Share