Več kot tretjina Evropejcev ogroža svoje življenje in ne upošteva predpisov o obvezni uporabi varnostnega pasu na zadnjih sedežih

Nova raziskava pod Fordovim pokroviteljstvom je pokazala, da več kot tretjina Evropejcev krši zakone in se na zadnjih sedežih vozila ne pripne z varnostnim pasom. Raziskava, v kateri je sodelovalo več kot 7100 odraslih iz različnih delov Evrope, je pokazala, da skoraj četrtina voznikov od sopotnikov ne zahteva uporabe varnostnih pasov na zadnjih sedežih.

 

Fordov povsem novi Mondeo kot prvi v tem segmentu nudi napihljive zadnje varnostne pasove, tehnologijo, ki združuje prednosti varnostnih blazin in varnostnih pasov ter je po odzivih uporabnikov enako udobna ali celo udobnejša od običajnih varnostnih pasov.

 

Za veliko večino avtomobilistov je pripenjanje z varnostnim pasom na sprednjih sedežih postala navada, kar je posledica strožje zakonodaje o obvezni uporabi varnostnih pasov in v večjem zavedanju javnosti o varnostnih prednostih.

 

Raziskava pod Fordovim pokroviteljstvom je pokazala, da to ne velja za veliko število potnikov na zadnjih sedežih. Rezultati raziskave, v kateri je sodelovalo več kot 7100 odraslih iz različnih evropskih držav, je razkrila, da več kot tretjina Evropejcev že več let krši veljavno evropsko zakonodajo in se na zadnjih sedežih vozila ne pripne z varnostnim pasom.

 

Evropski svet za varnost v prometu ocenjuje, da je uporaba varnostnih pasov samo v Evropski uniji v letu 2012 preprečila smrt 8600 udeleženih v avtomobilskih nezgodah. Poročilo Sveta obenem navaja, da kar 60 odstotkov smrtno ponesrečenih med 1900 žrtvami prometnih nesreč na evropskih cestah v letu 2013 ni bilo pripetih z varnostnim pasom.

 

Prav tako je raziskava pokazala, da na zadnjih sedežih varnostnega pasu najverjetneje ne bodo uporabili starejši od 40 let teh je kar 46 odstotkov. Več kot 40 let stari vozniki zelo verjetno tudi ne bodo vztrajali, naj se potniki na zadnjih sedežih pripnejo.

 

Med sodelujočimi, starimi 24 let in manj – ti so odraščali v času, ko so starši vztrajneje zahtevali pripenjanje z zadnjim varnostnim pasom in uporabo otroških varnostnih sedežev –, jih je samo 21 odstotkov povedalo, da se v zadnjem delu vozila ne pripnejo.

 

 

V raziskavi so sodelovali prebivalci Belgije, Francije, Nemčije, Italije, Romunije, Španije in Velike Britanije, po njenih ugotovitvah pa se na zakone o obvezni uporabi varnostnih pasov na zadnjih sedežih najpogosteje požvižgajo v Romuniji (84 odstotkov), Italiji (56 odstotkov) in Španiji (39 odstotkov). Romunski vozniki so tudi najmanj vztrajni glede uporabe zadnjih varnostnih pasov pri sopotnikih (to vedno zahteva samo 39 odstotkov voznikov), sledijo jim vozniki v Italiji (53 odstotkov) in Belgiji (85 odstotkov).

 


Policisti po vsej Evropi so neusmiljeni do kršiteljev zakonov o uporabi varnostnih pasov. Evropska zveza prometnih policij (TIPSOL) je v začetku tega meseca izvedla en teden trajajočo akcijo, v podobni vseevropski operaciji lanskega septembra pa so izrekli kazni 95.000 voznikom in sopotnikom.

 

Priporočilo: Učenje vožnje se ne zaključi z opravljenim vozniškim izpitom. Uporaba varnostnega pasu lahko pomeni ločnico med življenjem in smrtjo, ne glede na to, ali sedite na sprednjih ali zadnjih sedežih in ne glede na vašo starost. Pomembno je, da se sopotniki zavedajo, če ne uporabljajo varnostnega pasu na zadnjem sedežu, ogrožajo sebe in osebo, ki sedi pred njim. Ker so lahko poškodbe v primeru trčenja zelo hude ali celo smrtne, vzpodbujamo voznike, da prevzamejo odgovornost za varnost vseh potnikov v vozilu, zato naj vztrajajo pri uporabi varnostnih pasov na vseh sedežih in pri vsaki vožnji.

 


Mednarodna organizacija za varnost v prometu (IRTAD)** zbira globalne podatke o uporabi zadnjih varnostnih pasov. Po njihovih ugotovitvah varnostne pasove na zadnjih sedežih najpogosteje uporabljajo potniki v Nemčiji (97 odstotkov), na repu lestvice pa so uporabniki v Grčiji (23 odstotkov), Italiji (10 odstotkov) in Srbiji (3 odstotki).

 

 

Ford je uvedel prve serijske avtomobilske napihljive varnostne pasove, ki združujejo prednosti varnostnih blazin in varnostnih pasov. Fordove raziskave kažejo, da so napihljivi zadnji varnostni pasovi za več kot 90 odstotkov uporabnikov enako udobni ali celo udobnejši od običajnih varnostnih pasov, saj je tkanina pasu oblazinjena in mehkejša.

 

Fordovi napihljivi zadnji varnostni pasovi, ki so zdaj na voljo v povsem novem Mondeu, povečajo zaščito potnikov na zadnjih sedežih. V primerjavi z običajnim varnostnim pasom napihljivi pas pri trčenju porazdeli sile na do petkrat večje območje uporabnikovega trupa.

 

Če se potniki ne pripnejo, jih na to opozorijo prikazi in zvočni opozorilniki. Ford na tveganja pri vožnji brez nameščenih varnostnih pasov opozarja tudi v sklopu programa Ford DSFL, s katerim so poskrbeli za praktično izobraževanje več kot 6100 od 18 do 24 let starih voznikov v državah, ki so sodelovale v raziskavi.

 

Bookmark & Share