Tako bo smučanje z otroki prava zabava!

Da bodo malčki smučanje povezali s pozitivnimi izkušnjami, je na začetku pomembno, da je poleg učenja še kaj. Naj bo to izlet, skupno preživljanje časa, zgodbe, pustolovščina ... Za vas smo naredili izbor smučišč, kjer lahko najamete smučarske učitelje in kjer je poleg šole smučanja še dovolj druge ponudbe, ki jo lahko združimo v besedico igra. Poleg tega boste tu našli sneg, tudi ko bo pomladansko sonce že pokazalo svojo moč.


Kranjska Gora in Smučarska igrarija Planica


Ni otroštva brez Kekca, Mojce, Rožleta ter Pehte, Bedanca in Brinclja! Prigode, ki naj bodo čudovit uvod v malčkov prvi stik s smučanjem, podkrepite z obiskom kranjskogorskega smučišča, ki je od nekdaj zaradi praktičnega dostopa in ponudbe ob smučišču zelo priljubljen. Otrokom je na splošno zelo zanimivo, da so proge poimenovane po junakih, da jih ob tekočem traku in igrišču spodbujajo prav ti pravljični liki. Tudi ponudba smučarskih šol je bogata.

Posebej bi izpostavili Smučarsko igrarijo Planica – smučišče, ki se nahaja v neposredni bližini doma Planica in nordijskega centra. To je resnično pravi poligon tako za začetnike, izkušene smučarje, kot igre željne otroke. Tu velja načelo, da je smučanje igra, kar se odraža po samem konceptu učenja in zasnove poligona. Otroci se učijo izogibati različnim oviram na progi, vožnje z vlečnico, kjer vijugajo mimo stožcev, se podajo na snežno progo hitrih avtomobilčkov, kjer jim merijo čas. Igrarija je odprta le ob koncih tedna, če je vreme ustrezno in je dovolj snega, zato jih pred obiskom le pokličite ali obiščite njihovo spletno stran.


Vogel


Da, tudi s smučarjem začetnikom je vredno obiskati ta biser slovenskih smučišč. Takoj ob izstopu iz zgornje postaje nihalke se nahaja otroški park, ki ima dva snežna trakova, vrtiljak in progo za sankanje. Sani nujno vzemite s seboj, saj malčki vedno najdejo še kak atom energije za norije po sankališču. Park je brezplačen.

Zakaj bi obiskali Vogel z malčkom? Zato, ker jim bo zanimivo opazovati akrobatske vragolije na skakalnicah v snežnem parku. Nič manj pa ni za njih spektakularna vožnja z gondolo ̶ le pokažite jim Bohinjsko jezero in okoliške vršace, pa namignite jim, da se tam skriva Zlatorog. Pripravite se na kup vprašanj! Ne nazadnje je vožnja z gondolo odlična vaja, da se navadijo višine in se čudijo svetu iz druge perspektive.


Rogla


Kraj, ki je pravi raj za družine. Če v Kranjski Gori in okolici vladajo Kekec, Mojca, Rožle, Pehta in Bedanc, je tu glavni prijazni vražiček Zlodej, ki se od vsega najraje druži prav z otroci. Na otroškem smučišču Uniorček ga boste videli, kako spretno vijuga po smučišču, se z njim podružili in kakšno nepozabno ušpičili.

Otroški snežni park je za zdaj še brezplačen, za osvajanje smučarskih veščin so na voljo vrtiljak, tekoči trak in ovire na poligonu. Šola snežnih športov je tu, da vzgaja in uči bodoče ljubitelje belega športa.

Ko bo malčkom dovolj učenja, pa le zavijte v Zlodejevo deželo. Tam bodo z mentorji ustvarjali, poslušali pravljice in spekli slastne piškote.

V tej zimski sezoni je Rogla pridobila res zanimivo atrakcijo. Postavili pravo Pohorsko vasico, ki je pravzaprav lep prikaz tradicije življenja in dela Pohorcev. Tu lahko obiščete zeliščarja, mlinarja, babico, ki bo zagotovo kaj dobrega skuhala v črni kuhinji, vesele godce, kovača, gozdarja, kmeta, pastirja in celo škrata! Cerkvice pa le ne izpustite, zvonček pozvonite in si kaj lepega zaželite.

Pripravila: Renata Anžič

Bookmark & Share