Vozna izkušnja

Vozilo Transit zagotavlja kar največjo uporabnost, ob tem pa je zasnovano, da lajša življenje. Vključuje namreč širok razpon domiselnih funkcij in tehnologij. Takoj ko jih boste preskusili, se boste spraševali, kako ste shajali brez njih.

 • Vozna tehnologija

  fordFord SYNC. Napredna prostoročna tehnologija

  Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih, neposrednih glasovnih ukazov. Na primer, če je "dom" v vašem telefonu naveden kot stik, morate reči samo: "Pokliči dom" in sistem bo samodejno poklical številko. Za predvajanje pesmi z USB-ključa ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze. Sistem vam lahko celo prebere vaša besedilna sporočila. Ford SYNC je na voljo v angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.

  * Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

  Manj utrujajoča vožnja, varčnejša potovanja

  Tempomat vam omogoča, da nastavite hitrost, ki jo nato ohranja, dokler ne začnete zavirati ali pospeševati. Preko gumbov na volanu lahko tudi prilagodite svojo hitrost med vožnjo. Poleg tega vam prilagodljivi sistem za omejitev hitrosti pomaga, da ohranite hitrost znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti. Ob tem, da vam pomaga prihraniti gorivo, lahko ta sistem zmanjša verjetnost, da boste prekoračili omejitev hitrosti. Ob svojih praktičnih prednostih vam lahko obe tehnologiji olajšata dolge poti.

  fordLažja vzvratna vožnja

  Stebrički, smetnjaki, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami, na zaslonu, ki je vgrajen v vzvratno ogledalo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v najtesnejše parkirne ali nakladalne prostore.  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno

  Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.

 • Udobje in praktičnost

  fordUdobni sprednji sedeži

  Voznikov sedež in volanski obroč sta v celoti prilagodljiva, tako da boste zlahka našli svoj idealni vozni položaj. Vgrajeno je tudi naslonjalo za roke, medtem ko so nastavljiva ledvena opora in ogrevani sprednji sedeži na voljo izbirno. Sedeži na eni strani zagotavljajo standarde trpežnosti, ki veljajo za komercialna vozila, po drugi strani pa se njihovo udobje lahko kosa z udobjem osebnega avtomobila.


  fordVse, kar potrebujete za lažje delo na poti

  Kabina je izdelana z namenom, da vam pomaga pri vašem delovnem življenju. Če na primer izberete dvodelni sovoznikov sedež, je srednji sedež serije Trend opremljen z zložljivo mizo, ki je dovolj velika za prenosni računalnik ali podložno mapo. Vozilo ima tudi skrito odlagalno območje pod dvojnim sprednjim sedežem, ki nudi 93 litrov prostora; prikrit predelek v armaturni plošči za vaš mobilni telefon ali MP3/iPod (vključno z 12-voltno vtičnico); predalček armature, v katerega lahko obesite mape A4, in številna držala za steklenice in kozarce.

  fordSistem za razvedrilo in informacije

  Na voljo je širok nabor napredne avtomobilske razvedrilne in informacijske opreme, vključno z avdiovizualnim sistemom z DAB-radiem, CD-predvajalnikom, USB-vhodom, vrhunskimi zvočniki, večfunkcijskim zaslonom, navigacijo po vsej Evropi in sistemom Ford SYNC.  Zunanja ogledala, ki se sama varujejo pred poškodbami

  Zunanja ogledala se zlahka poškodujejo, ko vozite skozi tesna mesta ali parkirate v ozki ulici. Izbirna električno zložljiva ogledala vam pomagajo, da se temu izognete, saj se ob pritisku na gumb poklopijo navznoter. Ker so ogrevana, lahko v mrzlih jutrih krenete na pot hitreje in varneje.

  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

  Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo kot dodatna oprema v kompletu s samodejnimi žarometi (več o tem spodaj).

  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno

  Transit ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor. Žarometi se posledično samodejno vklopijo, tako da je vožnja tako preprostejša kot varnejša. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s tipali za dež.

  Zaščiten tovorni prostor, ki je preprost za čiščenje

  Trpežna talna obloga tovornega prostora je del serijske opreme. Obloga ščiti tla vašega kombija in obenem pomaga zmanjšati hrup med vožnjo. Ker so tla ob straneh dvignjena za 100 mm, jih zlahka pometete, posesate ali operete.

  Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

  Zahvaljujoč temu sistemu, je v vaš kombi praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna polnilna pištola preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

  Volanski drog, ki se prilagaja vašim potrebam

  Volanski drog je možno zlahka prilagoditi po višini in globini, tako da boste lažje našli svoj idealni, najudobnejši vozni položaj.

  Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

  Ta pametna funkcija je zasnovana, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

Bookmark & Share