Zmogljivost, varčnost in vodljivost kot v avtomobilu

Vozilo Transit Custom poganja napreden dizelski motor, ki nudi zmogljivost in varčnost v različnih kombinacijah. Da bi zagotovili, da moč pod pokrovom dejansko pomeni zadovoljujočo in nadzorovano vožnjo, smo vse svoje moči usmerili v najboljšo možno vodljivost vozila. Tehnolojiga ECOnetic zagotavlja, da je zmogljivost vozila kar se da optimalna pri nizki porabi goriva z minimalnimi izpusti CO2.

 • Moč

  Transit Custom vam dopušča, da sami izberete, koliko moči potrebujete in kako varčni želite biti pri porabi goriva. Lahko ste prepričani, da obstaja kombinacija, ki odlično izpolnjuje zahteve vašega dela.

  Učinkovitejši - 2.0l TDCi 105 KM (77 kW)


  Novi Fordov dizelski motor EcoBlue TDCi s 105 KM (77 kW) in 360 Nm navora je izdelan v skladu s strogimi zahtevami standarda Euro 6 in izjemno učinkovito porabo goriva (kombinirana poraba od samo 6,1l/100 km) združuje z odličnimi voznimi lastnostmi in prefinjenostjo. Najsodobnejša zasnova pomaga zmanjšati stroške delovanja brez kompromisov pri zmogljivosti.  Prožnejši - 2.0l TDCi 130 KM (96 kW)


  Povsem novi Fordov motor EcoBlue s 130 KM (96 kW) in 385 Nm je skladen s standardom Euro 6 in navduši z uravnoteženo zmogljivostjo. Zagotavlja dodatno moč in navor za največjo skupno dovoljeno maso vozila in prikolice (GMT) pri vleki priklopnika z zavorami brez povečanja izpustov.  Zmoglivejši - 2.0l TDCi 170 KM (125 kW)


  Izjemni motor Ford EcoBlue s 170 KM (125 kW) je skladen s standardom Euro 6 in razvije osupljivih 405 Nm navora. Zagotavlja odzivnost in razkošje moči ter je idealna izbira za redno vleko ob izjemno varčni porabi goriva.

 • Vodljivost

  Transit Custom nudi vožnjo in vodljivost, ki sta vodilni v svojem razredu, ter natančno krmiljenje z izredno stabilnostjo in nadzorom ne glede na količino tovora. Užitek ob vožnji bi dejansko lahko primerjali z nivojem užitka, ki ga ob vožnji nudijo osebni avtomobili Ford.

  Zabava z nadzorom in prefinjeno umerjeno šasijo

  Precizno umerjena šasija, znatno okrepljena tako na sprednji kot na zadnji osi, uporabniku omogoča odličen nivo stabilnosti in nadzora. Prednosti, ki jih nudi to vozilo, so še večje, zahvaljujoč optimizirani, nadvse trdni strukturi karoserije.

  Maksimalen oprijem za še več nadzora

  Sistem za nadzor vektorjev navora se na razmere na cestišču odzove 100-krat na sekundo. (To je 33-krat hitreje od mežika z očmi.) Na podlagi tako pridobljenih informacij sistem uravnava dostavljeno moč med sprednjima kolesoma. S tem zagotavlja optimalen oprijem in poveča natančnost krmiljenja, hkrati pa vam pomaga premagovati ovinke in neravnine na cestišču.

 • Ekonomičnost

  Transit Custom dosega najboljšo porabo goriva v razredu. Model ECOnetic zagotavlja porabo od 6 l/100 km in izpuste CO2 že od 159 g/km*. Poleg samega varčnega motorja za zagotovitev teh rezultatov, deluje tudi vrsta tehnologij ECOnetic.

  Porabite manj goriva s sistemom Start/Stop

  Ko Transit stoji na mestu, se motor samodejno izklopi ter tako varčuje z gorivom. Ob pritisku na sklopko se motor nemudoma ponovno zažene. Ta sistem pride do izraza, če veliko voženj opravite po mestu, saj lahko na ta način porabo goriva zmanjšate za 10 % (mestna vožnja).

  Pametno regenerativno polnjenje akumulatorja

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.

  Nadzor pospeševanja vam omogoča, da vozite bolj varčno

  Ta inovativna nova možnost nadzoruje stopnjo pospeševanja vozila in poskrbi, da enako hitro pospešujete s praznim ali s polno naloženim vozilom. Posledično lahko pričakujete celo do 15 % zmanjšano porabo goriva, odvisno od vašega načina vožnje. Nova tehnologija lahko med drugim pripomore tudi k zmanjšanju obrabe na motorju, zavorah in pnevmatikah.

  Indikator prestavljanja za varčnejše menjanje prestav

  Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti.

  * Navedeni rezultati veljajo za model ECOnetic s kratko medosno razdaljo, opremljen z omejevalnikom hitrosti, nastavljenim na 100 km/h.

Bookmark & Share