Nove ravni zaščite

Transit Custom uveljavlja nove standarde za gospodarska vozila pri zaščiti potnikov in tovora. Vozilo je bogato opremljeno s tehnologijo za pomoč vozniku, ki uporabniku priskoči na pomoč v potencialno nevarnih situacijah in vključuje tudi tehnično opremo, ki v primeru nesreče pokliče na pomoč službe za ukrepanje ob nesrečah. Opremljeno je z vrsto različnih sistemov, ki skrbijo za varnost, vse od naprednih sistemov za stabilnost in zaviranje (ki se prilagajajo glede na tovor) do izjemno močne karoserije. Ima tudi varnostne sisteme, kot so nov sistem centralnega zaklepanja, napreden elektronski ključ in dva najsodobnejša vrhunska alarma, med katerima lahko izbirate.
 • Pomoč vozniku

  Sistem za Pomoč v sili

  Če slučajno pride do nesreče, v kateri se s sprožitvijo zračne blazine ali ko se izklopi črpalka za gorivo, se vklopi nagrajena funkcija sistema SYNC za pomoč v sili. Dokler je vaš mobilnik povezan s sistemom SYNC, ga lahko ta uporabi za neposreden klic reševalne službe in jim posreduje ključne informacije, kot so GPS koordinate, ter vam hkrati omogoči, da se z njimi sami pogovorite. Sistem za pomoč v sili je na osvojil naziv »najboljša mobilna inovacija na področju avtomobilizma, transporta in javnih gospodarskih služb«. Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

  Dodatni nadzor pri speljevanju v klanec

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatnih 2,5 sekunde ter vam tako da več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

  Opozorilo za nenamerno menjavo smernega pasu

  Če vozilo zazna, da naključno drsite ven iz svojega voznega pasu, vas bo opozorilo s tresenjem volanskega obroča in prikazovanjem opozoril. (Nastavite lahko tri različne stopnje jakosti tresenja.)

  Sistem za opozarjanje na nezbranost voznika vas opozori, ko postajate utrujeni

  Sistem za opozarjanje voznika nenehno spremlja vašo vožnjo in je zasnovan za to, da zazna vsakršne spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Če bo vozilo zaznalo, da postajate manj pozorni, se bo na zaslonu prikazala opozorilna ikona, ki vam bo svetovala, da si privoščite počitek. Ford je za to tehnologijo prejel prestižno nagrado Euro NCAP za napredne tehnologije*.

  Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete

  Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) samodejno utripa z zavornimi lučmi in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.


  * Nagrada je bila podeljena za tehnologijo “Sistem za opozarjanje na nezbranost voznika" v avtomobilu Ford Focus.

 • Varnost vozila

  5 zvezdic za varnost

  Transit Custom je edini dostavnik v svojem razredu, ki je prejel najvišjo možno oceno, 5 zvezdic za varnost Euro NCAP.

  ESP vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

  Elektronski stabilizacijski program (ESP) nenehno spremlja vožnjo vašega Transita. Zazna vsakršne odklone od izbrane vozne linije, in samodejno popravi vašo lego na cesti, s čimer vam pomaga ohraniti nadzor nad vozilom. Ta tehnologija pomaga tudi skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

  Nadzorne funkcije, ki se prilagajajo vašemu tovoru

  Prilagodljiv nadzor obremenitve (LAC) uravnava sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles glede na to ali je Transit Custom natovorjen ali ne. To vozilu daje nadzor in stabilnost v vseh pogojih obremenitve.

  Stalna zaščita pred prevračanjem

  Sistem za preprečevanje prevračanja (ROM) spremlja Transita Customa in prepozna nevarne pogoje vožnje, zaradi katerih bi se vozilo lahko prevrnilo. Sistem nato sproži ESP, ki ustrezno posreduje, nadzira hitrost in vozilu povrne stabilnost.

  Sistem za stabilizacijo priklopnika

  Sistem za stabilizacijo priklopnika zazna vijuganje ali zanašanje priklopnika in zmanjša hitrost Transita Customa ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.

  Optimalni oprijem s kar najmanj napora

  Naš napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete.Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

  Bolj varno zaviranje ne glede na to, ali je vozilo natovorjeno ali ne

  Vozilo Transit Custom združuje zavorni sistem ABS s tehnologijo elektronske porazdelitve zavorne moči (EBD), ki izravnava moč zaviranja med prvima in zadnjima kolesoma, odvisno od tega, ali je vozilo natovorjeno ali ne. Rezultat je učinkovito zaviranje in stabilnost pri krmiljenju, kar je ključnega pomena za zaviranje pri speljevanju ovinkov in izboljšano zaustavljanje na kratkih razdaljah ne glede na pogoje.

  Več moči za zaviranje v sili

  Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) Transitu Customu omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni pritisk na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.

  Izboljšan sistem zračnih blazin

  Transit Custom je na voljo z zračno zaveso, sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika in z izboljšanim sprožilnim sistemom.

  Maksimalna zaščita z izjemno močno karoserijo

  Transit Custom je prvi Transit s karoserijo, ki vsebuje izredno visokotrdno borovo jeklo. Bor in druga visokotrdna ali izredno visokotrdna jekla sestavljajo več kot 40 % karoserije, vključno z deli potniške varnostne celice. To naredi karoserijo izredno lahko in odporno na trčenja. Tudi oblika karoserije je bila optimizirana s pomočjo več kot 4.500 računalniških simulacij in 30 testnih trkov s celotnim vozilom.
 • Varnost

  Bolj varen sistem daljinskega centralnega zaklepanja

  Transit Custom je serijsko opremljen z daljinskim centralnim zaklepanjem. In ta novi sistem zaklepanja je bolj varen kot kadarkoli. To pa zato, ker lahko odprete posamezna vrata, ne da bi se druga samodejno odklenila. Druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne premaknete varnostnega stikala na voznikovih vratih. To stikalo lahko pravzaprav uporabljate za nadzorovanje zaklepanja in odklepanja vseh vrat vozila.

  Protivlomne ključavnice

  Vse ključavnice so zaščitene s protivlomnim oklepom, ki preprečuje, da bi se ob vrtanju ali zarezovanju zlomile.

  Zaradi naprednega gumba na ključu je centralno zaklepanje dvakrat bolj varno

  Zaradi novega naprednega ključa v obliki obeska je Transit Custom dvakrat težje ukrasti, saj ima notranji oddajnik dva programa – to pomeni, da je popolnoma nemogoče, da bi tatovi ključ optično skenirali ali kopirali. Ta ključ v obliki obeska, ki se polni, je prav tako nemogoče vlomiti in je vodoodporen, kar omogoča, da uspešno prestane vse morebitne nevšečnosti delovnega okolja.

  Pregrada, ki je v celoti izdelana iz jekla, tatovom onemogoča vlamljanje

  Pregrada iz jekla po celotni višini in širini preprečuje, da bi tatovi dostopali do vsebine vašega tovornega prostora, čeprav bi jim morebiti uspelo vdreti v kabino. Deluje tudi kot varnostni sistem, ki vas ščiti pred tem, da bi vas v primeru nesreče zadel tovor ali orodje.

  Možnosti dveh visokozmogljivih alarmnih naprav

  Transit Custom je na voljo z izbirnim zunanjim alarmnim sistemom, ki se sproži, če se vrata ali pokrov odprejo na silo. Na voljo je tudi bolj sofisticiran alarmni sistem Thatcam Category 1. Ta alarmni sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo. Močan zvočni signal se sproži ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če gibalni senzorji zaznajo kakršnokoli gibanje v notranjosti vozila.

  Dodaten, neodvisen pomožni alarm

  Zvočnik z rezervno baterijo je dodaten, pomožni alarmni system. Ta sproži sireno, ko se sproži alarm. Ima lastno baterijo in se bo aktiviral, tudi če nekdo izklopi akumulator vozila.
Bookmark & Share