Odlike avtomobila v gospodarskem vozilu

Pogon na sprednji kolesi, privzdignjen vozni položaj, napredno servokrmiljenje in dovršen dizajn karoserije ... Transit Courier ponuja vozno izkušnjo, kakršne pri kombiju ne bi pričakovali. Tudi izbira pogonskih sklopov je podobna kot pri avtomobilih: Izbirate lahko med dizelskim in bencinskim motorjem, vključno z revolucionarnim 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, ter ročnim in samodejnim menjalnikom. Tudi kadar je vozilo popolnoma natovorjeno, bodo tehnologije ECOnetic prispevale h kar najučinkovitejši porabi goriva.


 • Moč

  Kar najbolj izkoristite svoj bencinski motor

  1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost s šeststopenjskim ročnim menjalnikom razvije 100 KM in 170 Nm navora. V kombinaciji z drugimi tehnologijami za prihranek goriva, kot je Auto-Start-Stop, vam ta nagrajeni motor zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega 24 % manjšo porabo in 25 % nižje izpuste CO2, ki znašajo zgolj 119 g/km.

  Močni in varčni dizelski motorji

  Če so vam ljubši dizelski motorji, lahko izbirate med 1,5- in 1,6-litrskimi dizelskimi motorji Duratorq TDCi: 75 KM, 185 Nm, petstopenjski ročni menjalnik, ali 95 KM, 230 Nm s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Motorji s 75 in 95 KM so na voljo sistemom Auto-Start-Stop (dodatna oprema), sistemom za upravljanje akumulatorja in s pametnim regenerativnim polnjenjem. Motor s 95 KM s sistemom Auto-Start-Stop in sistemom za omejitev hitrosti na 100 km/h se ponaša tudi z najnižjimi izpusti ogljikovega dioksida v svojem razredu, le 97 g/km.
 • Varčnost

  Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop

  Ko se vaš kombi ustavi pri semaforju ali v koloni, ta tehnologija, ki je na voljo kot dodatna oprema, samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko, izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).

 • Vodljivost

  Da bo vožnja v sleherni ovinek enostavna

  Obračalni krog je izjemno majhen, le 10,5 m, in ga je mogoče izvesti z zgolj 2,6 obrati volana iz ene skrajne lege v drugo. Rezultat: enostavnejše parkiranje v tesnih prostorih in boljša okretnost v ozkih ulicah.

Bookmark & Share