Varnost in zaščita, na kateri se lahko zanesete

Transit Courier vključuje številne pametne tehnologije, ki so zasnovane z namenom, da pomagajo zaščititi vas, vaše sopotnike in tovor. To so, na primer, tehnologije, ki zmanjšujejo nevarnost zdrsa na mokrih ali poledenelih površinah, samodejno zavirajo, pomagajo pri klicanju služb za ukrepanje ob nesrečah in olajšajo speljevanje na klancu. To so tudi sistemi, ki vam omogočajo zaklepanje in odklepanje posameznih vrat, s tipali za gibanje, ki pomagajo zaščititi vaš tovor in ki lahko sprožijo alarm, tudi, ko je akumulator odklopljen.


 • Pomoč vozniku

  Obsežen seznam tehnologij za pomoč vozniku lahko olajša življenje, hitro odgovori v malo verjetnem primeru nesreče in jih tudi pomaga aktivno preprečevati.

  Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete

  Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*

  * Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

  Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

  Optimalen oprijem s kar najmanj napora

  Napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

  Opozori vas, če pade tlak v vaših pnevmatikah

  Vedno je pomembno imeti pravilno napolnjene pnevmatike, s čimer prihranite gorivo, ohranite pnevmatike in skrbite za svojo varnost. Zato tipala nenehno spremljajo vsako kolo in vas opozorijo, če pride do težave, tako da lahko ustavite, preverite in ponovno napolnite pnevmatiko ali zamenjate kolo.

 • Varnost

  Ford je nenehno v ospredju razvijanja inovativnih nagrajenih varnostnih funkcij in tehnologij. Veliko teh boste našli vgrajenih v Transitu Courier in vsaka med njimi pomaga skrbeti za vašo varnost, kadar koli ste za volanom.

  Zanesljivost v zahtevnejših razmerah

  Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) združuje vrsto tehnologij, ki so zasnovane za to, da vam ponudijo večji nadzor nad vozilom in vas ohranjajo varne. Tipala, na primer, nenehno spremljajo hitrost vsakega posameznega kolesa, kotno hitrost avtomobila (kot in smer) in obračalni kot volana.

  Če morate ostro zaviti v levo ali desno, da se denimo izognete oviri, ESC natančno uravnava zavorno moč med posameznimi kolesi in lahko tudi zmanjša moč motorja. To pomaga izničiti podkrmarjenje in prekrmarjenje, zaradi česar je avtomobil stabilnejši in ga je lažje voditi. ESC in preprečevanje zdrsa pogonskih koles lahko obenem zmanjšata nevarnost vrtenja koles v prazno na mokrih ali poledenelih površinah.

  Več moči za zaviranje v sili

  Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) vašemu kombiju omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili na stopalko za zavoro in to silo po potrebi samodejno poveča.

  Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete

  Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) vklopi varnostne utripalke in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.

  Stalna zaščita pred prevrnitvijo

  Sistem za preprečevanje prevrnitve (ROM) spremlja vaš kombi in prepozna nevarne pogoje vožnje, zaradi katerih bi se vozilo lahko prevrnilo. Sistem nato sproži ESC, ki ustrezno posreduje, nadzira hitrost in vozilu povrne stabilnost.

  Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

  Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje.

  Izboljšan sistem zračnih blazin

  Transit Courier je na voljo z zaveso ter sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika. Na ključnih točkah v vozilu so nameščena tudi napredna tipala, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv.

 • Zaščita

  Obsežen nabor varnostnih ukrepov pomaga varovati vaš tovor in vaš kombi pred tatovi: to je ključnega pomena, če ne morete vedno izbirati, kje boste parkirali.

  Vi izberete, katera vrata želite zakleniti in odkleniti

  Transit Courier je serijsko opremljen z daljinskim centralnim zaklepanjem. Ta novi sistem zaklepanja je med najvarnejšimi doslej. Razlog je ta, da lahko odprete posamezna vrata, medtem ko druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne aktivirate stikala na voznikovih vratih. To isto stikalo upravlja zaklepanje in odklepanje vseh vrat vozila.

  Dve vrsti visokozmogljivih alarmnih naprav

  Zunanja alarmna naprava (dodatna oprema) varuje vaše vozilo, tako da se sproži, če se vrata ali pokrov odprejo na silo. Za še večjo zaščito (in odvračanje) izberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ta dovršeni sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila.

  Dodaten, neodvisen pomožni alarm

  Oddajnik zvoka z lastno baterijo je dodaten, sekundarni alarmni sistem, ki je na voljo skupaj z alarmom Thatcham, ki je del dodatne opreme. Ta bo vklopil sireno, ko se sproži alarm, in ker ima vgrajeno lastno baterijo, se bo aktiviral, tudi če nekdo izklopi akumulator vozila.

Bookmark & Share