Močan, varčen in z vodenjem kot v avtomobilu

Dizelski ali bencinski motor, vključno z revolucionarnim 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, ročni ali samodejni menjalnik: Transit Connect vam ponuja obilo možnih pogonskih sklopov, ki bodo ustrezali vašim specifičnim poslovnim potrebam in osebnim željam. Napredne tehnologije zagotavljajo izjemno varčnost in nezmanjšano zmogljivost – tudi pri polno natovorjenem kombiju.

S prefinjenim dizajnom šasije in vzmetenja ter pogonom na sprednji kolesi in električnim servoojačevalnikom krmiljenja se boste počutili, kot da vozite avto, ne pa gospodarsko vozilo.


 • Moč

  Kar najbolj izkoristite svoj bencinski motor

  1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost razvije s šeststopenjskim ročnim menjalnikom 100 KM in 170 Nm navora. V kombinaciji z drugimi tehnologijami za prihranek goriva, kot je Auto-Start-Stop, vam ta nagrajeni motor zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega za 24 % manjšo porabo in za 25 % nižje izpuste CO2 v višini samo 129 g/km.

  Če želite samodejni menjalnik, 1,6-litrski EcoBoost s 150 KM in 240 Nm navora je opremljen s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom (ni na voljo s sistemom Auto-Start-Stop).

  Močni in varčni dizelski motorji

  Če so vam ljubši dizelski motorji, lahko izbirate med štirimi 1,6-litrskimi
  dizelskimi motorji Duratorq TDCi: 75 KM, 185 Nm, petstopenjski ročni
  menjalnik, 95 KM, 230 Nm s petstopenjskim ročnim menjalnikom ali 115 KM, 270 Nm s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Motorji s 75 KM in 95 KM so
  na voljo z izbirnimi paketi za manjšo porabo, ki vključujejo: Auto Start Stop, aktivno mrežo za zajem zraka, sistem za upravljanje akumulatorja in pametno regenerativno polnjenje.

  Na voljo pa je tudi najboljša možnost ECOnetic v tem razredu: posebno umerjena in konfigurirana različica enote s 95 KM, ki serijsko vključuje paket za manjšo porabo in sistem za omejitev hitrosti na 110 km/h, ki ga je mogoče izklopiti (fiksen sistem za omejitev hitrosti je na voljo kot dodatna oprema).

 • Varčnost

  Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop

  Ko se vaš kombi ustavi pri semaforju ali v koloni, ta izbirna tehnologija samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit vmestu in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).

  Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčneje

  Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in čas reakcije ter celo število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.

  Boljša aerodinamičnost za izboljšano porabo

  Ko vozite počasi, sistem aktivne mreže za zajem zraka pusti režo na sprednji maski odprto, da ohlaja motor. Ko pospešite, se samodejno zapre ter s tem izboljša aerodinamičnost in pomaga prihraniti gorivo.

Bookmark & Share