Brezkompromisen pri varnosti in zaščiti

Od odpravljanja stresa pri speljevanju na klancu do sistema, ki lahko za vas pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah: Transit je opremljen s številnimi tehnologijami, s katerimi bo vaše življenje lažje. Vozilo vključuje tudi širok nabor sistemov, ki vas ščitijo pred skoraj vsako situacijo, vaš kombi (in vaš tovor) pa celo pred najspretnejšimi tatovi.

 • Pomoč vozniku

  Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete

  Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če
  jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*

  * Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

  Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

  S pomočjo kamere, ki stalno spremlja cesto pred vami, vas lahko sistem za ohranjanje voznega pasu opozori, če naključno drsite s svojega voznega pasu. Tehnologija vas nato opozori s tresenjem volanskega obroča in prikazom vizualnega opozorila. Sistem se samodejno izklopi pri hitrostih do 70 km/h, da vas ne moti pri mestni vožnji, po potrebi pa ga lahko izklopite tudi ročno.

  fordSistem za opozarjanje voznika vas opozori, ko zazna, da ste utrujeni

  Sistem za opozarjanje voznika nenehno spremlja vašo vožnjo in je zasnovan za to, da zazna vsakršne spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Če sistem zazna, da postajate manj pozorni, se bo na zaslonu prikazala opozorilna ikona, ki vam bo svetovala, da si privoščite počitek.


  Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako dodeli več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

  ESC vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

  Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja napredek vašega kombija, zazna vsa odstopanja od vaše izbrane vozne linije (na primer, če začnete drseti) in samodejno popravi vašo lego na cesti. Sistem je zasnovan, da vam pomaga ohraniti nadzor nad kombijem, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

  Pomoč pri ohranjanju nadzora

  Če po nesreči prehitro zavijete v ovinek (pri izvozu z avtoceste, na primer) in začnete izgubljati nadzor nad vozilom zaradi podkrmarjenja, lahko funkcija samodejnega zmanjševanja hitrosti pri vožnji v ovinkih to zazna. Sistem se odzove nemudoma, najprej zmanjša navor motorja, nato pa zavre, da zmanjša hitrost vozila. Ta napredna tehnologija se lahko aktivira tako na nagnjenih ovinkih kot tudi na cestah, nagnjenih v levo ali desno.

  Luči, ki se obrnejo z vami, za boljšo nočno vidljivost

  Če vklopite smernik in zavijete na cesto ali zapeljete na parkirni prostor, lahko ta funkcija poskrbi za dodatno varnost. Luč znotraj sprednjega žarometa (na strani, v katero zavijate) namreč samodejno osvetli rob ceste, da vam zagotovi boljšo vidljivost v ovinku.

 • Varnost

  fordUravnavanje vozne linije vaše prikolice

  Nadzor zibanja prikolice (TSC) zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost vozila ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.


  Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete

  Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) vklopi varnostne utripalke in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.

  fordVeč moči za zaviranje v sili

  Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) vašemu kombiju omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni tlak na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.


  Stalna zaščita pred prevrnitvijo

  Sistem proti prevračanju (RSC) je zasnovan tako, da pomaga preprečiti tveganje za prevračanja vozila. Sistem lahko zazna, če vaše vozilo postaja nestabilno, in lahko z nadzorom navora motorja in zaviranjem posameznega kolesa pomaga popraviti prekrmarjenje ter s tem učinkovito stabilizira vozilo.

  Zavesa ter sprednje in stranske zračne blazine za voznika in sovoznika.

  Transit je na voljo z zaveso ter sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika. Na ključnih točkah v vozilu so nameščena še napredna tipala, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv. Če želite izklopiti sopotnikovo zračno blazino, na primer, če spredaj v nazaj obrnjenem otroškem sedežu prevažate dojenčka ali malčka, preprosto obrnite stikalo, da jo izklopite. Da vas opomni na to, je ta izklopljeni status prikazan z lučko na armaturni plošči.

  Optimalen oprijem s kar najmanj napora

  Naš napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

  Nadzorne funkcije, ki se prilagajajo vašemu tovoru

  Prilagodljiv nadzor obremenitve (LAC) uravnava elektronski stabilizacijski nadzor glede na skupno težo, ki jo prevaža vaš kombi. To je pri velikem vozilu,kot je Transit, pomembna prednost, saj vozilu zagotavlja nadzor in stabilnost v vseh pogojih obremenitve.

 • Zaščita

  Protivlomne okovane ključavnice

  Protivlomni oklep, ki preprečuje, da bi se ključavnice ob vrtanju ali zarezovanju zlomile, je dodatna izbirna funkcija pri centralnem dvojnem zaklepanju vrat.

  fordVrata, ki se med vožnjo zaklenejo

  Funkcija zaklepanja ob speljevanju samodejno zaklene vsa vrata vašega vozila, takoj ko speljete. Sistem je vgrajen serijsko, vklopite oziroma izklopite pa ga lahko ročno na armaturni plošči. Za pomoč pri reševanju so vsa vozila opremljena s funkcijo odklepanja ob nesrečah, ki se samodejno aktivira glede na resnost nesreče.  Dve visokozmogljivi alarmni napravi

  Izbirna zunanja alarmna naprava varuje vaše vozilo tako, da se sproži, če se vrata ali pokrov odprejo na silo. Za še večjo zaščito (in odvračanje) izberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ta dovršeni sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo, in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila.

  Dodaten, neodvisen pomožni alarm

  Oddajnik zvoka z lastno baterijo je dodaten, sekundarni alarmni sistem, ki je na voljo skupaj z izbirnim alarmom Thatcham. Ta bo vklopil sireno, ko se sproži alarm, in ker ima vgrajeno lastno baterijo, se bo aktiviral, tudi če nekdo izklopi akumulator vozila.

Bookmark & Share