Uporabnost in stroški

Kakovost in trpežnost sta na vsakem koraku vgrajeni v vašega Transit šasijo s kabino. Po več letih uporabe bo navduševal s prav tako dobrim občutkom in izjemno vožnjo kot na dan, ko ste ga prevzeli.

 • Uporabnost

  Odlična osnova za vsako nadgradnjo

  Med celotnim postopkom razvoja smo ves čas tesno sodelovali s strokovnjaki za izdelavo nadgradenj, da bi tako zagotovili možnost namestitve vseh standardnih karoserijskih različic in večine po meri izdelanih nadgradenj s kar se da malo prilagoditvami ali celo brez njih. Z nizkimi vodili okvirja, vgrajenimi pritrdilnimi točkami in robustnim okvirjem iz jekla z visoko natežno trdnostjo zagotavlja Transit šasija s kabino ali z dvojno kabino trdno in zanesljivo osnovo za vsako nadgradnjo.

  Ford Transit je zasnovan za prevoz tovora - veliko tovora

  lzbira novega dostavnega vozila je pomembna odločitev, pri kateri morate upoštevati različne dejavnike. Nekateri so relativno preprosti, na primer izbira ustrezne izvedenke, določanje primarne uporabe in ugotavljanje velikosti prostora za tovor, drugi so zahtevnejši - recimo izračun nosilnosti.

  Koristna nosilnost

  Za izračun koristne nosilnosti morate poznati dva podatka: največjo skupno dovoljeno maso vozila (NDSMV) in maso vozila pripravljenega na vožnjo (MV).

  Največja skupna dovoljena masa vozila (NSDMV)

  NSDMV je največja skupna dovoljena masa vozila, ko je natovorjeno in pripravljeno za vožnjo - ta podatek vključuje maso samega vozila, vseh dodatkov, voznika in sopotnikov (ob predvidevanju standardizirane mase 75 kg/osebo), vseh tekočin, 90 o napolnjenega rezervoarja za gorivo (1 liter dizelskega goriva = priblizno 0,85 kg), opreme za doplačilo in naknadno vgrajene dodatne opreme ter tovora.
  Za preproštejso prepoznavo so izvedenke Ford Transita oznacene glede na NDSMV. Tako oznaka 330 na primer pomeni NSDMV pribl. 3300 kg, 350 pa pribl. 3500 kg.

  Masa praznega vozila pripravljenega na vožnjo (MV)

  Masa praznega vozila pripravljenega na voznjo je masa osnovne izvedenke vozila, vključno z voznikom, z vsemi tekočinami in z 90 o napolnjenim rezervoarjem za gorivo, toda brez sopotnikov in tovora.

  NSDMV - MV = Koristna nosilnost

  Da boste laže izbrali pravo vozilo v skladu s svojimi potrebami, si oglejte se nekaj podrobnejših pojasnil o dejavnikih, ki lahko vplivajo na nosilnost vozila. Tovrstni dejavniki so med drugim:

  Voznik in sopotniki

  Masa voznika in sopotnikov je določena z industrijskim standardom, ki upošteva maso 75 kg/osebo. Ne pozabite, da sopotniki niso vključeni v podatek o masi praznega vozila pripravljenega na vožnjo, zato je preostala koristna nosilnost vozila po vstopu sopotnikov ustrezno manjša.

 • Stroški lastništva

  Dolgi intervali med servisi za manj odsotnosti s ceste

  Vsak del in komponenta Transita je izdelana, da poveča trpežnost in vzdrži dlje brez vzdrževanja. Zato so servisni intervali postavljeni na vsakih 60.000 km oz. na vsaki dve leti. Nudimo vam 4 letno jamstvo brez omejitve kilometrov.

  fordDolga garancija proti rjavenju za dodatno zagotovilo

  Kot merilo kakovosti izdelave vozila ima Transit serijsko 12-letno garancijo proti prerjavenju.

Bookmark & Share