Večja zmogljivost, manj izpustov

Povsem novi 2,0-litrski dizelski motorji Ford EcoBlue TDCi za Tournea Custom so skladni s strogim emisijskim standardom Euro 6, ki v primerjavi z emisijskim standardom Euro 5 zahteva zmanjšanje dušikovih oksidov (NOx) za 55%. Sistem katalizatorja (SCR) z aditivom AdBlue, vodno raztopino sečnine, pretvarja izpuste NOx v izpušnih plinih v dušik in vodo. Filter za trdne delce nato iz izpušnih plinov vozila odstrani več kot 99% trdnih delcev.

 • Moč

  Učinkovitost v treh različicah

  Učinkovitejši - 2.0l TDCi 105 KM (77 kW)

  Novi Fordov dizelski motor EcoBlue TDCi s 105 KM (77 kW) in 360 Nm navora je izdelan v skladu s strogimi zahtevami standarda Euro 6 in izjemno učinkovito porabo goriva (kombinirana poraba od samo 6,1l/100 km) združuje z odličnimi voznimi lastnostmi in prefinjenostjo. Najsodobnejša zasnova pomaga zmanjšati stroške delovanja brez kompromisov pri zmogljivosti.


  Prožnejši - 2.0l TDCi 130 KM (96 kW)

  Povsem novi Fordov motor EcoBlue s 130 KM (96 kW) in 385 Nm je skladen s standardom Euro 6 in navduši z uravnoteženo zmogljivostjo. Zagotavlja dodatno moč in navor za največjo skupno dovoljeno maso vozila in prikolice (GMT) pri vleki priklopnika z zavorami brez povečanja izpustov.


  Zmoglivejši - 2.0l TDCi 170 KM (125 kW)

  Izjemni motor Ford EcoBlue s 170 KM (125 kW) je skladen s standardom Euro 6 in razvije osupljivih 405 Nm navora. Zagotavlja odzivnost in razkošje moči ter je idealna izbira za redno vleko ob izjemno varčni porabi goriva.


 • Upravljanje

  Tourneo Custom združuje vožnjo in vodljivost, ki sta vodilni v svojem razredu, ter natančno krmiljenje z izredno stabilnostjo in nadzorom – naj je prazen, poln potnikov in njihove opreme ali nekje vmes.

  Popolno oblikovana kabina

  Precizno umerjena šasija, znatno okrepljena tako na sprednji kot na zadnji osi, uporabniku omogoča odličen nivo stabilnosti in nadzora. Prednosti, ki jih nudi to vozilo, so še večje, zahvaljujoč optimizirani, nadvse trdni strukturi karoserije.

  Maksimalen oprijem za večji nadzor

  Sistem za nadzor vektorjev navora se na razmere na cestišču odzove 100-krat na sekundo (to je 33-krat hitreje od mežika z očmi). Na podlagi tako pridobljenih informacij sistem uravnava moč med sprednjima kolesoma. S tem zagotavlja optimalen oprijem in poveča natančnost krmiljenja, hkrati pa vam pomaga premagovati ovinke in neravnine na cestišču.

 • Ekonomičnost

  Tourneo Custom dosega odlično porabo goriva – od 6,1 l/100 km – in izpuste CO 2 že od 159 g/km. Poleg samega varčnega motorja za zagotovitev teh navdušujočih rezultatov deluje tudi vrsta tehnologij EcoBlue.

  Nižja poraba goriva s sistemom Start/Stop

  Ko vaše vozilo stoji na mestu, na primer pri semaforju ali v koloni, sistem Start/Stop samodejno ugasne motor (ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot sta klimatska naprava in radio) in ga zažene, takoj ko s pritiskom na sklopko nakažete, da bi radi nadaljevali vožnjo. Ta sistem pride najbolj do izraza med vožnjo po mestu, saj lahko na ta način porabo goriva zmanjšate za 10 % (mestna vožnja).

  Pametnejši način polnjenja akumulatorja

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate na stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste CO 2.

  Indikator prestavljanja za nižjo porabo goriva

  Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva.Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti.

Bookmark & Share