Enostavna vožnja in veliko prostora

Napredne tehnologije v Tourneu Customu, s funkcijami, kot so tipala za parkiranje in kamera za vzvratno vožnjo, olajšajo vožnjo, zlasti v mestih. Da bi bilo življenje še bolj preprosto, ima kabina kombija veliko pametnih odlagalnih prostorov, na voljo pa je tudi poklopna miza, ki je idealna za prenosni računalnik.

Zadaj je izjemno prilagodljiv sistem sedežev, tako da lahko prevažate potnike in prtljago v katerikoli kombinaciji. Če potrebujete več prostora za kolesa, deske za surfanje ali opremo za kampiranje, lahko uporabite edinstveni vgrajeni strešni prtljažnik. Funkcija za glasovno upravljanje Ford SYNC pa vam omogoča, da ste neprestano povezani preko mobilnega telefona in se ob tem zabavate – prostoročno. Tourneo Custom ni samo prostoren in praktičen, je tudi razkošno udoben. Voznikov sedež in volan sta v celotni nastavljiva, tako da lahko najdete popoln položaj, na voljo pa so tudi ogrevani sprednji sedeži in zadnji sedeži s spremenljivim naklonom.

 • Vozna tehnologija

  Enostavna vožnja s kamero za vzvratno vožnjo

  Obcestni stebrički, smetnjaki, nizke stene … kamera za vzvratno vožnjo vam vse, kar je za vami, prikaže na zaslonu, vgrajenem v vzvratno ogledalo. Pomaga vam videti stvari, ki jih lahko spregledate, ob tem pa vam pomaga tudi parkirati
  in sicer s prikazom virtualnih črt, ki vas vodijo v najmanjši prostor. Za še večjo praktičnost se kamera vključi samodejno, ko prestavite v vzvratno prestavo. Kamera za vzvratno vožnjo je na voljo kot oprema za doplačilo.

  Senzorji, ki vam olajšajo parkiranje

  Senzorji za zaznavanje razdalje pri parkiranju, ki so na voljo kot oprema za doplačilo, vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska. Ta funkcija vam pomaga parkirati bolj samozavestno.

  Enostavno manevriranje ponoči

  Ko morate ponoči ostro zaviti, vam Tourneo Custom pomaga z novimi lučmi za vožnjo v ovinek. Luči se aktivirajo pri hitrostih pod 30 km/h, ko obrnete volan ali vklopite smerne kazalce. Luč za vožnjo v ovinek, ki se nahaja na vrhu žarometa, se samodejno prižge in osvetli ustrezno stran ceste, kar vam pomaga, da cesto jasno vidite. Tako boste manever lažje izvedli.

  Manj utrujajoča, bolj ekonomična potovanja

  Tempomat skupaj s prilagodljivim sistemom za omejitev hitrosti vaše vozilo ohranja znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti. Funkcija vam
  omogoča prihraniti gorivo in zmanjšti možnost prekoračitve hitrosti.

 • Udobje in praktičnost

  Elegantna kabina in vrhunska tehnologija naredita življenje bolj udobno, bolj priročno in bolj povezano za voznika Tournea Customa. Potniki se lahko sprostijo v prostorni, razkošni zadnji kabini z izbrano opremo, kot so sedeži s spremenljivim naklonom in vgrajena senčila na stranskih oknih.

  Inovativni zadnji sedeži

  Z novimi prilagodljivimi zadnjimi sedeži imate na voljo več kot 30 različnih razporeditev sedežev. Na primer, ko sedeža ne uporabljate, ga lahko preklopite in zavrtite naprej, tako da pridobite dodaten prtljažni prostor. Če pa kateri od potnikov potrebuje mizo, lahko naslonjalo katerega koli sedeža upognete navzdol in dobite ravno površino. Na koncu lahko sedeže za maksimalni
  prtljažni prostor v celoti odstranite.

  Tudi potnikom se bodo sedeži zdeli izjemno udobni, zlasti z opremo, kot so naslonjala sedežev s spreminjanjem naklona, naslonjala za roke in usnjenimi dodatki. Sedeži so opremljeni tudi s pritrdišči ISOfix za otroške sedeže.

  Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija.

  S sistemom za glasovno upravljanje Ford SYNC lahko prostoročno in z
  uporabo preprostih in intuitivnih glasovnih ukazov upravljate predvajanje glasbe ter opravljate in sprejemate klice prek mobilnega telefona. Na primer, če preprosto rečete »Pokliči domov«, bo sistem poklical domov (ob predpostavki, da je »Domov« na seznamu stikov v vašem mobilnem telefonu). Sistem bo tudi na glas prebral besedilna sporočila, poslana na vaš mobilnik.*

  SYNC vam prav tako omogoča predvajanje skladb z USB ključa ali MP3 predvajalnika/iPoda oz. pretočno predvajanje glasbe z vašega mobilnika, za upravljanje pa seveda uporabljate zvočne ukaze. Tako bodo vaše roke ves čas na volanu, oči pa uprte na cesto.

  Druga pomembna funkcija je Pomoč v sili. Če je vaš mobilni telefon povezan s sistemom SYNC, ga lahko ta tehnologija uporabi za klicanje reševalnih služb, če zazna, da ste imeli prometno nesrečo.

  * Ustrezno preverite ali vaš mobilni telefon podpira SYNC. Funkcija besedilnega sporočila ni na voljo za telefone iPhone. Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (vključno z zračnimi blazinami za kolena), ali ko tipalo zazna, da se je izklopila črpalka za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

  Integriran strešni prtljažnik

  Edinstven in inovativen strešni prtljažnik lahko preprosto zložite, ko ga ne uporabljate.

  Tako se vam ne bo treba muditi z nameščanjem in odstranjevanjem običajnega prtljažnika, lahko boste peljali pod ovirami na višini 2 m, zaradi manjšega zračnega upora boste porabili manj goriva, vožnja pa bo tišja in z manj hrupa zaradi vetra. Nosi lahko znaten tovor do 130 kg.

  Novi, bolj udobni sedeži

  Serijski voznikov sedež in volanski obroč sta v celoti prilagodljiva, tako da boste zlahka našli svoj idealen vozni položaj. Vgrajeno je tudi naslonjalo za roke, medtem ko so nastavljiva ledvena opora, ogrevani prednji sedeži in električno nastavljiv voznikov sedež na voljo kot oprema za doplačilo. Ob tem, da so udobni, so sedeži tudi izjemno trpežni in vzdržljivi, kar je enako pomembno.

  Enostaven dostop z vseh strani

  Tourneo Custom je serijsko opremljen z dvojnimi drsnimi vrati, pod vrati pa je letev, ki služi kot stopnica in olajša vstop. Zadaj vam dvižna vrata omogočajo enostaven dostop do prtljažnega prostora.

  Pametne odlagalne površine

  Tourneo Custom ponuja neprekosljive odlagalne prostore: skrito odlagalno območje v armaturni plošči za vaš mobilni telefon ali predvajalnik MP3 (vključno z 12-voltno vtičnico), izjemno velik predal pred sovoznikovim sedežem in seveda številna držala za steklenice in kozarce. Če izberete dvodelni sovoznikov sedež, boste lahko izkoristili skrit predal za odlaganje pod njim, ki ponuja 93 litrov prostora, in skloplno mizo, ki je dovolj velika za prenosni računalnik.

  Toliko zabave, kot jo potrebujete

  Na voljo je širok nabor najnovejše avtomobilske razvedrilne in informacijske opreme, vključno z vrhuskim paketom DAB radia, CD predvajalnikom, USB vhodom, večfunkcijskim zaslonom, navigacijo za Evropo, vzvratno kamero, sistemom Ford SYNC in prefinjeno razporeditvijo zvočnikov.

  Brisalci s senzorji za dež

  Brisalci s senzorji za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se
  brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo kot oprema za doplačilo v kompletu s samodejnimi žarometi (več o tem spodaj).

  Samodejni žarometi

  Tourneo Custom je opremljen s senzorji, ki zaznajo ugašajočo luč in sprožijo prižig samodejnih žarometov ter tako olajšajo vožnjo v temi. Žarometi se samodejno prižgejo, tudi ko zapeljete v predor. Samodejni žarometi so na voljo kot oprema za doplačilo.

  Ogrevano vetrobransko steklo Quickclear

  Le pritisnite na gumb in vgrajeni grelni elementi hitro odstranijo led ali sneg, tako da vam ni treba strgati vetrobranskega stekla.

  Fordov sistem za prprečevanje dolivanja napačnega goriva Easy
  Fuel

  Zahvaljujoč temu sistemu, je v vašega Tournea Customa praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

  Električno zložljiva vzvratna ogledala

  Izbirna električno zložljiva ogledala se ob pritisku na gumb zložijo navznoter, da se izognejo naključnim poškodbam. Prav tako so ogrevana, da boste tudi ob nizkih temperaturah imeli jasen pogled, in opremljena s stranskimi smerniki.

  Samodejni vklop dolgih luči. Pomagajo vam videti, ne da bi oslepili druge.

  Samodejni vklop dolgih luči je uporaben pripomoček za nočno vožnjo, ki
  začasno zasenči vaše žaromete, kadar zazna nasproti prihajajoča vozila ali
  drugo vozilo pred seboj in tako prepreči, da bi zaslepili druge voznike. Pozneje samodejno preklopi nazaj na dolge luči in vam tako zagotovi optimalno vidljivost.Samodejni vklop dolgih luči je na voljo kot oprema za doplačilo.

Bookmark & Share