Nov nivo zaščite

Tourneo Custom postavlja nove varnostne standarde za svoj razred. Vozilo je bogato opremljeno s tehnologijo za opozarjanje na nezbranost voznika, ki uporabniku priskoči na pomoč v potencialno nevarnih situacijah in vključuje tudi tehnično opremo, ki v primeru nesreče pokliče na pomoč službe za ukrepanje ob nesrečah.

Opremljeno je z vrsto različnih sistemov, ki skrbijo za varnost, vse od naprednih sistemov za stabilnost in zaviranje (ki se prilagajajo glede na tovor) do izjemno močne karoserije. Ima tudi varnostne sisteme, kot so nov sistem centralnega zaklepanja, napreden elektronski ključ in dva najsodobnejša vrhunska alarma, med katerima lahko izbirate.

 • Pomoč vozniku

  Tourneo Custom je opremljen s številnimi tehnologijami, ki so bile zasnovane, da vam nudijo pomoč v nekaterih najbolj težkih situacijah, s katerimi se utegnete srečati na cesti.

  Pomoč v sili

  Če slučajno pride do nesreče, se s sprožitvijo zračne blazine ali odklopom črpalke za gorivo vklopi nagrajena funkcija sistema SYNC Pomoč v sili. Dokler je vaš mobilnik povezan s sistemom SYNC, ga lahko ta uporabi za neposreden klic na reševalne službe in jim posreduje ključne informacije, kot so GPS koordinate ter vam omogoči, da se z njimi sami pogovorite. Sistem Pomoč v
  sili je na Svetovnih mobilnih nagradah 2012 osvojil naziv »najboljša mobilna inovacija na področju avtomobilizma, transporta ali javnih gospodarskih služb«.

  Povečan nadzor pri speljevanju v klanec

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako da več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

  Napredni sistem, ki vam pomaga ohraniti vozni pas

  Če vozilo zazna, da naključno drsite ven iz svojega voznega pasu, vas bo sistem za opozarjanje na neenamerno menjavo smernega pasu opozoril z vibriranjem krmila in prikazovanjem opozoril (nastavite lahko tri različne stopnje jakosti tresenja).

  Sistem, ki vas opozori, ko ste nezbrani med vožnjo

  Sistem za opozarjanje na nezbranost voznika nenehno spremlja vašo vožnjo in je zasnovan za to, da zazna vsakršne spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Če bo vozilo zaznalo, da postajate manj pozorni na dogajanje na cesti, se bo na zaslonu prikazala opozorilna ikona, ki vam bo svetovala, da si privoščite počitek. Ford je za to tehnologijo prejel prestižno nagrado Euro NCAP za napredne tehnologije*.

  * Nagrada je bila podeljena za tehnologijo za opozarjanje na nezbranost
  voznika v avtomobilu Ford Focus.

  Opozorilo ob naglem zaviranju

  Sistem za zaviranje v sili v primeru naglega zaviranja sproži utripanje zavornih luči in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.

 • Varnost vozila

  Neprekosljiv nabor ukrepov, ki so bili oblikovani za zagotavljanje vaše varnosti in varnosti vaših potnikov – vse od izjemno močne karoserije do sofisticiranega programa elektronske stabilnosti.

  5 zvezdic za varnost

  Tourneo Custom je edini dostavnik v svojem razredu, ki je prejel najvišjo
  možno oceno, 5 zvezdic za varnost Euro NCAP.

  ESP vam pomaga ohraniti nadzor nad vozilo ne glede na razmere

  Elektronski stabilizacijski program (ESP) nenehno spremlja vožnjo vašega vozila. Zazna vsakršne odklone od izbrane vozne linije, na primer, če začnete drseti in samodejno popravi vašo lego na cesti, s čimer vam pomaga ohraniti nadzor. Ta tehnologija pomaga tudi skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

  Nadzor obremenitve vozila

  Prilagodljiv nadzor obremenitve uravnava sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles glede na skupno težo, ki jo prevaža Tourneo Custom. To vozilu daje nadzor in stabilnost, naj je prazno ali polno potnikov.

  Sistem za preprečevanje prevračanja vozila

  Sistem za preprečevanje prevračanja vozila (ROM) spremlja Tourneo Customa in prepozna nevarne pogoje vožnje, zaradi katerih bi se vozilo lahko prevrnilo. Sistem nato sproži ESP, ki ustrezno posreduje, nadzira hitrost in vozilu povrne stabilnost.

  Sistem za stabilizacijo priklopnika

  Sistem za stabilizacijo priklopnika (TSA) zazna vijuganje ali zanašanje
  priklopnika in zmanjša hitrost Tournea Customa ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.

  Optimalen oprijem

  Naš napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS)
  preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

  Varnejše zaviranje

  Tourneo Custom združuje sistem proti blokiranju koles (ABS) s tehnologijo elektronske porazdelitve zavorne moči (EBD), kar uravnovesi zaviranje med sprednjima in zadnjima kolesoma glede na težo potnikov, ki jih prevažate. Rezultat je učinkovito zaviranje in stabilnost pri krmiljenju, kar je ključnega pomena za zaviranje v ovinkih in izboljšano zaustavljanje na kratkih razdaljah
  ne glede na pogoje.

  Dodatna moč za zaviranje v sili

  Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo
  učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni pritisk
  na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.

  Napredni sistem zračnih blazin

  Tourneo Custom je serijsko opremljen z zračno zaveso, sprednjimi in
  stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika in z izboljšanim
  sprožilnim sistemom.

  Maksimalna zaščita karoserije

  Karoserija Tournea Customa vsebuje izjemno visokotrdno borovo jeklo. Bor in druga visokotrdna ali izredno visokotrdna jekla sestavljajo več kot 40 % karoserije, vključno z deli potniške varnostne celice. To naredi karoserijo izredno lahko in odporno na trčenja. Tudi oblika karoserije je bila optimizirana s pomočjo več kot 4.500 računalniških simulacij in 30 testnih trkov s celotnim vozilom.

 • Varnost

  Zagotovilo, da bo vaš Tourneo Custom kar se da varen, ne glede na to, kje parkirate.

  Več varnosti pri zaklepanju

  Tourneo Custom je serijsko opremljen z daljinskim centralnim zaklepanjem. In ta novi sistem zaklepanja je bolj varen kot kadarkoli. To pa zato, ker lahko odprete posamezna vrata, ne da bi se druga samodejno odklenila. Druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne premaknete varnostnega stikala na voznikovih vratih. To stikalo lahko pravzaprav uporabljate za nadzorovanje zaklepanja in odklepanja vseh vrat vozila.

  Ključavnice s protivlomnim oklepom

  Vse ključavnice so zaščitene s protivlomnim oklepom, ki preprečuje, da bi se ob vrtanju ali zarezovanju zlomile.

  Napredni ključ za večjo varnost

  Zaradi novega naprednega ključa v obliki obeska je vozilo dvakrat težje ukrasti, saj ima notranji oddajnik dva programa – to pomeni, da je popolnoma nemogoče, da bi tatovi ključ optično skenirali ali kopirali. Ta ključ v obliki obeska, ki se polni, je prav tako nemogoče vlomiti in je vodoodporen, kar omogoča, da uspešno prestane vse morebitne nevšečnosti vsakodnevne uporabe.

  Učinkovit alarmni sistem

  Tourneo Custom je na voljo z izbirnim zunanjim alarmnim sistemom, ki
  se sproži, če se vrata ali pokrov odprejo na silo.

Bookmark & Share