Vse, kar potrebujete v avtomobilu

Vaš avtomobil je pomemben del vašega življenja, zato se morate v njem počutiti kot doma. Vaš avtomobil mora tudi izpolnjevati vse vloge, ki ste mu jih namenili. Poleg udobja in prilagodljivosti pa mora vaš avtomobil prav vsakokrat omogočiti preprosto in prijetno potovanje. Izvedite, kako Tourneo Courier izpolnjuje vse te zahteve.  


 • Vozna tehnologija

  Tehnologija vas mora vedno razbremeniti in vam pomagati, da se osredotočite na pomembnejše stvari, da bo vaše življenje lažje. V Tourneu Courier so vsak sistem, vsaka funkcija in vsaka naprava zasnovani prav za to.

   

  Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija

  Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate 
  in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih, 
  neposrednih glasovnih ukazov.  Na primer, če je "dom" v vašem telefonu 
  naveden kot stik, morate reči samo:  "Pokliči dom" in sistem bo samodejno poklical številko.  Za predvajanje pesmi z USB-ključa ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze.  Sistem vam lahko celo prebere vaša besedilna sporočila.  Ford SYNC je na voljo v  angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.
   
  * Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove 
  povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.  

  Lažja vzvratna vožnja

  Stebrički, smetnjaki, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v še tako tesne parkirne prostore.  

  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno

  Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.  

  Vgrajen navigacijski sistem vas vedno pripelje do cilja

  Popolnoma integriran sistem satelitske navigacije je opremljen z 12,5-centimetrskim (5-palčnim) barvnim zaslonom in zvočnim sistemom DAB za jasna glasovna navodila. Sistem se odziva na trenutno hitrost vožnje in najnovejše prometne razmere ter vam tako lahko ponudi točnejši čas prihoda in natančnejše informacije o poti. 

  Manj utrujajoče vožnje, varčnejša potovanja

  Tempomat vam omogoča, da nastavite hitrost, in le-to nato ohranja, dokler ne začnete zavirati ali pospeševati.  Preko gumbov na volanu lahko tudi prilagodite svojo hitrost med vožnjo.
  Poleg tega vam prilagodljivi sistem za omejitev hitrosti pomaga, da ohranite hitrost znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti.   Ob tem, da vam pomaga prihraniti gorivo, lahko ta sistem zmanjša verjetnost, da boste prekoračili omejitev hitrosti.   Ob svojih praktičnih prednostih vam lahko obe tehnologiji olajšata dolge poti.  

   

 • Udobje in praktičnost

  Včasih so podrobnosti tiste, ki naredijo največje razlike. Z vrsto domiselnih funkcij, naprednih tehnologij in pametnih odlagalnih prostorov boste vi in vaši sopotniki uživali v teh razlikah pri vsakem potovanju z vašim Tourneom Courierjem.

   

  Prostor za vse

  Kabina je zasnovana tako, da je vsak kvadratni milimeter prostora maksimalno izkoriščen, tudi prostor nad sprednjima sedežema z veliko, a nevpadljivo odlagalno polico.

  Udobno, prostorno in prilagodljivo

  Sedeži Tournea Courier so enako sproščujoči in udobni kot praktični in trpežni. Izjemno prilagodljivi so tudi zaradi svojega dizajna. Zadnji sedeži se, na primer, delijo 60/40 in jih je moč preklopiti in prekucniti naprej v prostor za noge, s čimer se ustvari še več prostora za prtljago. 

  Obdani s prostorom 

  Takoj ko se poskusite pretegniti v kabini, začutite razkošje notranjosti, ki ponuja dovolj prostora za vas, vaše sopotnike in vso vašo prtljago. 

  Svojo prtljago boste zlahka organizirali 

  Z nastavljivo prtljažno polico lahko preprosto in kar najbolj izkoristite prtljažni prostor. V zgornjem položaju polica ponuja prostor za prtljago, ki je večji kot v številnih drugih avtomobilih. V srednjem položaju omogoča ločitev velikih ali težkih predmetov od manjših. Polico lahko tudi plosko prislonite ob zadnje sedeže in odprti prostor izkoristite za poljubni tovor.

  Inteligenten prostor za vse vaše naprave

  Podstavek MyFord je zasnovan za satelitsko navigacijo, pametni telefon in predvajalnik MP3 ter opremljen s polnilnim priključkom USB. 

  Več odlagalnega prostora pri roki

  Velika sredinska konzola vam omogoča, da vse svoje za potovanje ključne pripomočke hranite pri roki, a varno skrite pred pogledi. Na voljo je prostor za vse v velikosti A4 (kot so mape, beležke in knjige), na vsaki strani konzole pa je tudi priročno držalo za pijačo.

  Naj vam bo udobno

  Najsi so potovanja kratka ali dolga – za volanom vam bo vedno udobno. Voznikov sedež je mogoče nastaviti v šestih smereh, opremljen je z vrtljivim gumbom za nastavitev naklona in višine, vključuje pa lahko tudi nastavljivo ledveno oporo in sredinski naslon za roko. Poleg tega se lahko odločite za ogrevane sedežne blazine za vas in sovoznika, ki lahko štirismerno nastavlja svoj sedež.

  Popolno postavljen volanski obroč 

  Z volanskim obročem, ki omogoča nastavitev višine in globine, boste zlahka poiskali idealen vozni položaj.

  Čudovito skomponirana skladba  

  Napredni zvočni sistem, ki je zasnovan za iskanje najmočnejšega radijskega signala in predvajanje zvoka  z najboljšo kakovostjo na poti, vključuje vrhunske avtomobilske zvočnike spredaj in zadaj ter stolpa na obeh straneh. Ne glede na to, kakšno glasbo radi poslušate, in ali jo želite predvajati z USB-ključa ali z avtomobilskega sistema za razvedrilo, Tourneo Courier je čudovito mesto za poslušanje glasbe.   

  Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva   

  Zahvaljujoč temu sistemu, je v vaš kombi praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna polnilna pištola preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno. 

  Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear    

  Ta pametna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

  Nastavite temperaturo, ki vam ustreza

  Z elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (EATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, le izberite želeno temperaturo notranjosti avtomobila, sistem pa jo nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.

  Prtljažna vrata na gumb 

  Za preprosto dviganje prtljažnih vrat morate le pritisniti gumb pod kljuko vrat in že boste lahko dostopili do prtljažnega prostora in zadnjega potniškega dela.

  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

  Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo kot dodatna oprema v kompletu s samodejnimi žarometi (več o tem spodaj).

  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno

  Tourneo Courier ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev.  Na primer, če zapeljete v predor. Žarometi se posledično samodejno vklopijo, tako da je vožnja tako preprostejša kot varnejša. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s tipali za dež.

   

Bookmark & Share