Vsestransko pomirjujoč

Odpravi stres pri speljevanju na klancu, samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah, ponuja boljši oprijem in vam pove, če se tlak v pnevmatiki niža: tehnologije Tournea Courier za vas naredijo vse to in še veliko več. Vozilo je opremljeno tudi z vrsto naprednih varnostnih in zaščitnih sistemov, zasnovanih za vašo varnost in zaščito vozila.

 

 • Pomoč vozniku

   

  Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete

  Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.* 
  * Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.
    

  Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec 

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah. 

  Optimalen oprijem s kar najmanj napora 

  Napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

  Sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles

  ESC vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah  
  Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja napredek vašega kombija, zazna vsa odstopanja od vaše izbrane vozne linije (na primer, če začnete drseti) in samodejno popravi vašo lego na cesti. Sistem je zasnovan, da vam pomaga ohraniti nadzor nad kombijem, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili. 

  Opozori vas, če pade tlak v vaših pnevmatikah 

  Vedno je pomembno imeti pravilno napolnjene pnevmatike, s čimer prihranite gorivo, ohranite pnevmatike in skrbite za svojo varnost. Zato tipala nenehno spremljajo vsako kolo in vas opozorijo, če pride do težave, tako da lahko ustavite, preverite in ponovno napolnite pnevmatiko ali zamenjate kolo.
 • Varnost

   

  Uravnavanje vozne linije vaše prikolice 

  Pomoč pri zanašanju prikolice (TSA) zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost vozila ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.

  Več moči za zaviranje v sili

  Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni tlak na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.

  Stalna zaščita pred prevrnitvijo 

  Sistem za preprečevanje prevrnitve (ROM) spremlja pogoje in prepozna nevarne pogoje vožnje, zaradi katerih bi se vaše vozilo lahko prevrnilo. Sistem nato sproži ESP, ki ustrezno posreduje, nadzira hitrost in vozilu pomaga povrniti stabilnost. 

  Zavesa ter sprednje in stranske zračne blazine za voznika in sovoznika.

  Tourneo Courier je na voljo s stransko zaveso ter sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika. Na ključnih točkah v vozilu so nameščena še napredna tipala, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv.  

  Ali je varnostni pas pripet?

  Tritočkovni varnostni pasovi na zadnjih sedežih z navijalom so standardno vgrajeni, avtomobil pa potnike tudi zvočno opozarja, dokler niso vsi varno pripeti.

  Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok  

  Če potujete z otroki, so vam na zunanjih sedežih v drugi vrsti na voljo pritrdišča ISOFIX za otroške sedeže. 
 • Zaščita

   

  Vi izberete, katera vrata želite zakleniti in odkleniti

  Vozilo je serijsko opremljeno z daljinskim centralnim zaklepanjem in ta novi sistem zaklepanja je med najvarnejšimi doslej. Razlog je to, da lahko odprete posamezna vrata, medtem ko druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne aktivirate stikala na voznikovih vratih. To isto stikalo upravlja zaklepanje in odklepanje vseh vrat vozila.

  Protivlomne okovane ključavnice

  Vse ključavnice so zaščitene s protivlomnim oklepom, ki preprečuje, da bi se ob vrtanju ali zarezovanju zlomile.

  Dve vrsti visokozmogljivih alarmnih naprav

  Izbirna zunanja alarmna naprava varuje vaše vozilo tako, da se sproži, če so vrata ali pokrov odprti na silo.  Za še večjo zaščito (in odvračanje) izberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ta dovršeni sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo, in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila.
Bookmark & Share